Walaupun mereka tidak sering melekat, tindakan menetapkan resolusi Tahun Baru menggalakkan anda untuk melihat kedua-dua ke belakang dan ke hadapan-mencerminkan di mana anda telah, apa yang anda pelajari, dan apa yang anda harap memasuki kehidupan anda dalam masa terdekat.

Ternyata, kita lebih banyak daripada yang kita fikirkan ketika datang kepada resolusi, seperti yang ditunjukkan oleh gambar baru dari orang-orang di Institut Penyelidikan Otak Statistic (SBRI), yang menyisir melalui Universiti Scranton Jurnal Psikologi Klinikal dan menemui resolusi paling popular dari 2015-yang digariskan di bawah.

Hampir separuh daripada semua orang Amerika membuat resolusi, SBRI menemui, dan ternyata jauh lebih mudah untuk mencapai matlamat anda ketika anda masih muda. Hanya 14 peratus responden lebih daripada 50 menyatakan bahawa mereka secara rutin menemui matlamat mereka, manakala 39 peratus daripada mereka berusia 20-an menjawab secara afirmatif. Ia juga ternyata kita tidak begitu mengerikan untuk mengekalkan resolusi kita seperti yang anda sangka: 46 peratus orang berkata mereka masih kuat pada tanda enam bulan.

LEBIH: Sains Kata Apa Yang Anda Pakai pada Malam Tahun Baru Boleh Menjejaskan Sepanjang Tahun Anda

baru years resolutions

Resolusi Tahun Baru 10 Paling Popular untuk tahun 2015:

  1. Kurangkan berat badan

* 2. Dapatkan teratur

  1. Luangkan sedikit, selamatkan lagi

  2. Nikmati kehidupan sepenuhnya

  3. Kekalkan dan sihat

  4. Belajarlah sesuatu yang menarik

  5. Berhenti merokok

  6. Membantu orang lain dalam impian mereka

  7. Jatuh cinta

  8. Luangkan lebih banyak masa dengan keluarga *

Sudah mempunyai resolusi anda dalam fikiran? Pastikan anda berpegang kepada mereka: Belajarlah dengan lapan cara pintas untuk memastikan mereka tahun ini.