NFL membuat perubahan besar pada musim gugur ini: Ia memperkenalkan pembimbing sorak lelaki, dengan Los Angeles Rams dan New Orleans Saints menjadi pasukan pertama untuk memulakan penambahan baru.

Menurut CNN, Napoleon Jinnies dan Quinton Peron akan menyesuaikan diri dengan Los Angeles Rams, sementara Jesse Hernandez akan bersorak di New Orleans Saints. “Masih tidak percaya saya adalah salah seorang lelaki pertama dalam sejarah untuk menjadi cheerleader NFL yang pro!” Jinnies tweeted selepas membuat pasukan. Sementara itu, Hernandez memberitahu CNN affiliate KATC bahawa ibunya adalah orang yang menghantar kepadanya pautan ke Kisah Peron dan Jinnies, mendorongnya untuk mengikuti ujian untuk skuad Saints New Orleans ‘. “Dia memberitahu saya ia adalah masa saya untuk bersinar,” katanya. “Proses itu hebat – semua orang telah sangat baik kepada saya, dan saya boleh’ t tunggu untuk melihat di mana ini berlaku. “

Walaupun lelaki telah mengambil bahagian dalam aktiviti sampingan yang lain pada masa lalu, ini akan menandakan kali pertama bahawa mereka akan mengikuti rutin tarian yang sama seperti pembimbing sorak perempuan, nota CNN. Ketiga-tiga lelaki akan membuat debut mereka Khamis ini, apabila prasekolah NFL bermula.

Walaupun beberapa peminat yang mati-matian mungkin masih terbiasa dengan perubahan itu, berita itu datang pada masa yang menarik untuk NFL, kerana beberapa cerita baru-baru ini muncul merinci rawatan yang tidak adil oleh wanita. Pada awal April Kristan Ware, yang menghabiskan masa tiga musim sebagai pemandu sorak Miami Dolphins, memfailkan aduan terhadap kedua-dua liga dan pasukan, mendakwa dia didiskriminasi berdasarkan agama dan jantinanya. Menurut aduan Ware, dia secara khusus diberitahu oleh dua jurulatih pasukan dalam kajian kerja tahunan untuk tidak membincangkan keperawanannya.

Memuatkan

Lihat di Instagram

Di samping itu, pada bulan April, Bailey Davis, seorang bekas pembimbing sorak New Orleans Saints, memfailkan aduan dengan Suruhanjaya Peluang Pekerjaan yang Sempurna terhadap kedua-dua NFL dan Saints, mendakwa dia tidak adil memecat dasar media sosial dan persaudaraan yang “terang-terang diskriminasi” yang dia katakan adalah berbeza untuk pembimbing sorak daripada mereka untuk pemain lelaki.

Sebulan kemudian, The New York Times mengeluarkan laporan terperinci, yang mendakwa Washington Redskins menghantar skuad cheerleadingnya ke Costa Rica, hanya untuk merampas pasport mereka dan meletakkan risiko mereka berisiko semasa pukulan gambar 2013.

Tiada kata lagi mengenai sama ada penari lelaki itu dijangka mengikuti peraturan dan peraturan yang ketat untuk meletakkan pembimbing sorak wanita yang memastikan penampilan dan tingkah laku pasukan tertentu, termasuk tidak ada peluncur di khalayak ramai.

Berkaitan: Redskins Cheerleaders Katakan Mereka Telah Diperlukan untuk Meningkatkan Penaja Tanpa Pengawas dan Pengiring ke Kelab di Costa Rica