Semua orang tahu Michelle Obama adalah kekuatan, dan nampaknya keunggulannya hanya berkembang.

Pada hari Selasa, Smithsonian mengumumkan dalam tweet bahawa potret rasmi bekas wanita itu terpaksa dipindahkan ke lokasi baru yang lebih besar kerana ramai orang yang datang untuk melihatnya setiap hari.

“Kami sentiasa mengubah keadaan di sini kerana jumlah pelawat yang tinggi, kami telah memindahkan potret Michelle Obama ke tingkat tiga di galeri abad ke-20 Amerika Syarikat kami untuk pengalaman menonton yang lebih luas,” kata muzium tersebut..

Menurut CNN, Galeri Potret Kebangsaan Smithsonian telah menyaksikan peningkatan besar pengunjung sejak Michelle dan lukisan rasmi Barack tiba lewat bulan lalu. Seperti yang dinyatakan oleh CNN, 176,700 orang melawat galeri pada Februari 2018, yang menandakan kebanyakan pelawat ke muzium dalam tempoh tiga tahun yang lalu.

Walaupun benar-benar, siapa yang boleh menyalahkan orang kerana mahu melihat potret Michelle yang dicat dengan kuat oleh artis Amy Sherald? Walaupun Barack tersedak hanya melihatnya, memberitahu Sherald pada lukisan itu, “Amy, saya ingin mengucapkan terima kasih kerana mengagumkan semangat dan kecantikan dan kecerdasan dan pesona dan kemesraan wanita yang saya sayangi.”

Bagi Michelle sendiri, dia juga “agak terharu” oleh sekeping cantik pada mulanya.

“Saya juga berfikir tentang semua golongan muda, terutamanya kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak perempuan yang berwarna, yang akan datang ke tempat ini pada tahun-tahun akan datang dan mereka akan melihat dan mereka akan melihat imej seseorang yang kelihatan seperti mereka yang tergantung di dinding dari institusi Amerika yang hebat ini, “katanya ketika melepaskan air mata. “Saya tahu jenis impak yang ada pada kehidupan mereka kerana saya adalah salah seorang daripada mereka, dan apabila saya berfikir tentang generasi dan generasi akan datang, saya fikir, sekali lagi, wow.”

Kandungan Terkait:
Foto Kuat Seorang Gadis Muda yang Menatap Potret Michelle Obama Akan Pergi Viral untuk Alasan Tepat
Makna Tak Dijangka Di Sebalik Gokil Potret Michelle Obama