Aktris berambut api, Ruth Wilson baru mendapat banyak perhatian Amerika terima kasih kepada kemenangan Golden Globe untuknya The Affair, tetapi sebelum itu saya sudah menjadi peminat terima kasih kepada watak pembunuhnya yang manis Luther (begitu baik). Dan kini dia menutup Net-A-Porter Edit dan bercakap dengan terus terang mengenai sesuatu yang saya selalu diganggu oleh: Filem dan TV seks dan bagaimana ia selama-lamanya dan sentiasa menonjol banyak lebih banyak badan wanita berbanding lelaki.

ruth wilson net a porter the edit

“Saya mempunyai kebimbangan besar tentang bagaimana wanita dirawat dalam industri secara amnya, dan bagaimana mereka perlu memberikan titillation kerana penis tidak boleh dilihat pada skrin tetapi payu dara boleh. Ia dianggap bahawa wanita akan mendapat payudara mereka, dan harus dapatkan payudara mereka, dan saya tidak tahu apa-apa, ia tidak perlu dan ia tidak adil, “katanya semasa ditanya The Affairadegan seks. “Saya terus bersikeras, ‘Kenapa saya selalu melakukan orgasme muka? Harus ada wajah orgasme lelaki Mengapa selalu wanita yang orgasme? Mari analisa orgasme lelaki Mengapa kita tidak memikirkan sedikit lebih lagi? ‘”

Um, terima kasih. Ibu feminis saya menunjukkan ini kepada saya semasa tahun-tahun sekolah menengah saya dengan kemarahan: banyak persembahan TV dan filem tidak mempunyai masalah dengan wanita yang terdengar terdalam-tetapi banyak yang jarang berlaku adalah kilauan seorang lelaki yang telanjang di belakang. Saya akan mengakui bahawa saya bukan pemerhati apa-apa perkara penting (saya tidak pernah melihat filem NC-17), tetapi saya telah melihat lebih daripada satu vagina pada skrin kecil dan besar dan tidak pernah menjadi zakar. Saya tidak mengadu, betul-betul, tetapi saya fikir ia bercakap kepada industri yang sedang berlengah-lengah dalam bagaimana ia secara seksual menyeimbangkan satu jantina.

Adakah anda juga telah terancam dengan cara wanita telanjang diperlakukan dengan begitu cavalierly dalam hiburan?

Untuk melihat wawancara penuh dengan Ruth Wilson dalam The EDIT, pergi ke net-a-porter.com.