Apabila saya berusia 40 tahun, saya kembali ke kolej. Saya seorang wartawan, dan saya terpesong dengan kes pelajar Universiti Columbia Emma Sulkowicz, yang membawa kasur 50 paun selama sembilan bulan untuk membantah pengendalian rogol yang dikatakannya, dan terkejut oleh pemain bola sepak Universiti Vanderbilt yang merogol wanita semasa dia tidak sedarkan diri di atas lantai bilik asrama.

Untuk mengetahui apa yang sedang berlaku, saya memutuskan untuk pergi ke kampus Amerika: duduk bersila di lantai, makan quesadillas microwaved, bercakap dengan saudara perempuan saudara perempuan, dan bangun kepala saya ke EDM. Memakai ransel dan kasut, saya menghantui mahkamah makanan kampus, perpustakaan, dan pihak. Saya sangat kuno untuk melakukan ini-dan saya mempunyai suami, anak kecil, dan gadai janji. Tetapi saya mendapati bahawa ia agak mudah untuk masuk ke dalam parti frat apabila anda 40-plus. (Saya akan menyelinap di belakang empat atau lima kanak-kanak perempuan, memberikan yang terbaik “Saya turun untuk Jell-O tembakan” muka kepada lelaki di pintu.) Itu, sehingga anda hamil, kerana saya pada masa Saya mula menyusun risalah saya ke dalam buku saya Talian yang kabur: Rethinking Sex, Power & Consent on Campus. Ternyata, di sana adalah satu jenis lelaki frat wanita tidak mahu di sekeliling: yang hamil.

Saya menemubual 120 pelajar di lebih daripada sedozen sekolah, dari Universiti Syracuse ke University of Southern California, ditambah kira-kira 80 profesor dan presiden universiti, serta ahli psikologi dan ahli sosiologi. Saya ingin mengetahui: Kenapa serangan seksual, dari rompakan rawak ke barangan yang serius, endemik ke universiti? Dan apa yang boleh kita lakukan untuk membendungnya? Hasil pelaporan saya bukanlah ringkasan cerita-cerita yang gelap dan berliku-liku (walaupun saya mendengar banyak dari mereka) melainkan pandangan yang jujur ​​tentang bagaimana wanita-wanita muda meletakkan kaki mereka tentang serangan seksual-dan, di sepanjang jalan, mengubah refleksi dinamik seksual . Ini adalah salah satu perubahan budaya terbesar yang berlaku di kampus-kampus Amerika dalam beberapa dekad. Di sini, senarai apa yang saya dapati tentang serangan, persetujuan, dan apa yang diperlukan untuk mewujudkan kehidupan seks yang konsisten di kuliah.

Pertama, beberapa fakta: Kebanyakan pelajar yang merogol di kolej bukanlah perogol bersiri.Anda mungkin pernah mendengar mitos bahawa beberapa benih jahat di luar sana melakukan sebahagian besar daripada rapes di kampus-pada dasarnya hanya merogol lagi dan lagi-tetapi kajian baru-baru ini mencabar idea itu. Dalam tinjauan lelaki kolej oleh Kevin Swartout dari Georgia State University, kira-kira 11 peratus mengakui merogol seorang pelajar, tetapi hanya 1 hingga 2 peratus mengatakan bahawa mereka telah melakukan jenayah berulang kali sepanjang tahun kolej mereka. (Perlu diperhatikan: Kebanyakan penyerang berada pada tahun pertama atau kedua.) Hanya memberi tumpuan kepada perogol bersiri yang dipanggil bermakna kita tidak menangani kohort pesalah yang lebih besar, yang mungkin diajukan oleh budaya yang mengajar orang yang mereka perlukan diletakkan di kolej untuk menjadi “jantan,” atau bahawa ia adalah baik untuk mendorong seorang pelajar ke seks di pesta kostum jika dia berpakaian seperti cheetah seksi.

Risiko utama serangan seksual bukan di kampus, tetapi di luar.Salah satu perkara yang pakar seperti Callie Rennison, seorang profesor di University of Colorado Denver yang saya bercakap dengannya, mahu wanita tahu bahawa kebanyakan serangan tidak berlaku di kampus, yang bermaksud laluan gelap antara perpustakaan dan asrama. Mengajar wanita untuk membawa wisel atau berjaga berjalan pulang dari A Streetcar Named Desire latihan tidak masuk akal. Malah, rogol berkait rapat dengan berpesta atau, lebih tepat lagi, apa yang berlaku apabila parti di sebuah apartmen atau di luar kampus berakhir. Bercakap tentang mana…

Mendapat mabuk mabuk adalah faktor.Saya akan menyentuh kereta api ketiga serangan kampus di sini: Perkara-perkara yang mabuk. Dalam majoriti serangan, satu atau kedua-dua pihak mabuk. Sangat mabuk. Antara 50 hingga 75 peratus serangan dilaporkan di kalangan pelajar melibatkan minum berat. Satu tinjauan lebih daripada 7,000 pelajar di 22 universiti mendapati bahawa wanita yang telah menggunakan sembilan minuman lebih terdedah berbanding yang lain. Sembilan minuman akan meletakkan sebahagian besar daripada kita ke mod pemadaman atau tidur, dan seorang wanita yang semsonscious di rumah frat atau pesta dengan sekumpulan lelaki yang dia tidak tahu tidak dalam keadaan selamat. Walaupun rogol selalu hanya kesalahan pelaku-dan maksud saya sentiasa– Bahawa pintar tentang risiko anda tidak boleh menjadi kontroversi.

Wanita yang baru lahir sangat terdedah.Kebanyakan wanita tidak akan terkejut mendengar minggu pertama orientasi dan jatuh semester-dijelaskan sebagai “zon merah” oleh kumpulan keganasan seksual seperti RAINN-adalah yang paling berbahaya bagi pelajar wanita. Ini sebahagiannya kerana orang-orang baru tidak mempunyai modal sosial (mereka bukan atlet yang penting atau tidak berpengalaman dalam keunggulan, kedua-duanya boleh membuat seorang lelaki berfikir dua kali mengenai ketidakpercayaan seksual) dan sebahagiannya kerana mereka mungkin tidak selamat atau naif. Suatu malam di Universiti Wesleyan, saya menyaksikan seorang lelaki dalam pendekatan windbreaker mendekati seorang lelaki baru yang mabuk untuk bertanya tentang tato-“mandala Tibet,” jelasnya-dan beberapa minit kemudiannya mencium. Dia memberitahu saya dia tidak merasa cukup yakin untuk menolaknya.

Kami berada di peringkat pencegahan pencegahan seksual.Sepuluh tahun yang lalu, jika anda memberitahu seorang lelaki untuk campur tangan untuk menghalang seorang lelaki lain daripada mengambil rumah gadis mabuk, lelaki kedua mungkin akan memukul lelaki pertama-dan lelaki pertama tahu itu, jadi dia tidak melakukan apa-apa. Pendidikan menengah, yang kini popular di banyak kampus Amerika, mengajar lelaki dan wanita bahawa mereka mungkin mempunyai nasib yang lebih baik dengan gangguan-contohnya, “Saya boleh membawa pulang ke rumah, saya menuju ke arah itu.” Tidak ada yang berpendapat bahawa ini terdengar seperti idea yang baik, tetapi tidak banyak program ini mempunyai bukti lagi bahawa mereka bekerja.

Tetapi terdapat program antirape dengan hasil yang baik sekarang.Charlene Senn, seorang psikologi di University of Windsor, Ontario, telah merancang program selama 12 jam, empat sesi panjang, untuk wanita wanita baru, mengajar mereka untuk mengenal pasti ketika mereka dalam keadaan yang buruk dan bagaimana untuk melindungi diri mereka. Di dinding dia menggantungkan tanda empat “hak peribadi” mereka – untuk mempertahankan diri, untuk melakukan seks yang anda inginkan, untuk tidak melakukan seks yang anda tidak mahu, dan untuk bercakap apabila anda tidak menyukai seseorang melakukan. Ya, hanya untuk wanita. Tetapi setahun selepas menamatkan program, pelajar berada separuh seolah-olah sebagai kumpulan kawalan yang telah mengalami rogol, dan hampir tiga kali lebih kecil kemungkinannya mengalami rogol percubaan.

Pertahanan diri memerlukan kemunculan semula.Sangat sedikit kampus Amerika hari ini menawarkan pertahanan diri, yang memalukan. Sesetengah pelajar sudah tahu bahawa jika seseorang menghadapi mereka dengan keganasan fizikal, tindakan terbaik adalah menjerit, menyerang, dan melarikan diri. Sekiranya mereka diserang oleh kenalan, mereka mungkin memerlukan strategi yang berbeza-dan ingat, kebanyakan serangan berlaku oleh kenalan, selepas pihak, dalam ruang hidup swasta. Sedikit di antara kita berasa seronok menjerit atau memukul seseorang yang kita kenali, tetapi dengan segala cara, anda harus merasa diberi kuasa untuk berbuat demikian! Pakar Jocelyn Hollander, ahli sosiologi di University of Oregon, mengatakan bahawa “mundur” dan meletakkan tangan anda lurus di hadapan anda boleh menjadi berkesan. Ini mungkin kelihatan seperti pemikiran yang penuh semangat, tetapi Hollander memberitahu saya ia benar-benar membantu. Dalam sesetengah kes ia boleh menembus gelembung lelaki itu, menjadikannya menjadi kenyataan dengan hakikat bahawa wanita itu tidak pasti ke dalamnya.

Universiti berusaha lebih baik berurusan dengan serangan seksual.Statistik mengatakan bahawa purata 20 hingga 25 peratus wanita kolej diserang secara seksual sebelum tamat pengajian, tetapi baru-baru ini 10 tahun yang lalu, kebanyakan universiti tidak menubuhkan mahkamah kampus yang adil untuk membanteras pemangsa seksual. Kini mereka mencurahkan berjuta-juta orang ke dalam mencari cara untuk melakukan perkara yang betul (dan juga, tentu saja, melindungi reputasi mereka sendiri dan mengurangkan liabiliti undang-undang). Penyelidikan saya mengatakan pelajar yang membawa kes terhadap pelajar lain untuk salah laku seksual pada tahun 2017 sepatutnya mempunyai kepercayaan terhadap sistem kolej; Dalam kebanyakan kes, mahkamah kampus lebih baik daripada sistem jenayah, di mana kes-kes boleh merosakkan selama bertahun-tahun, jika mereka bergerak maju sama sekali.

“Ya bermakna ya” adalah peraturan baru …“Tidak bermakna tidak,” yang biasa menjadi standard lama untuk serangan-jika anda tidak mengatakan tidak, anda tidak diserang-telah digantikan dengan “Ya bermakna ya.” Dengan kata lain, kedua-dua pihak perlu berkata ya atau mengerang dan mengerang kepada setiap perbuatan seks, dari mencium ke seks oral. Sesetengah bentuk persetujuan afirmatif sebenarnya kini menjadi undang-undang untuk pelajar di California, New York, Illinois, dan Connecticut.

… dan itu peraturan yang baik.“Ya bermakna ya” mungkin lebih sesuai untuk mereka yang belajar tentang keintiman buat kali pertama (mereka mungkin mempunyai hubungan seks yang lebih baik dengan cara ini), terutamanya kerana kekurangan sempadan seks moden (pertimbangkan hookups melalui Tinder, yang berlaku di antara orang yang tidak dikenali). Ramai wanita yang saya temubual berkata mereka kadang-kadang mengalami kesulitan mengatakan tidak kepada lelaki apabila mereka tidak berminat, tetapi jika mereka telah diminta kebenaran dalam kes-kes itu – meminta ya-mereka tidak akan memberikannya. “Saya berasa tertekan. Dan saya merasa tidak baik berkata, “seorang pelajar di Universiti Syracuse memberitahu saya. “Yang begitu bodoh.”

Akhirnya, gadis-gadis kolej bercakap tentang serangan telah membuat perbezaan.Saya gembira dapat melihat banyak anak lelaki “bangun” di kampus kolej, dari Kolej Oberlin ke University of Iowa. “Lelaki yang menyambung banyak seperti idea persetujuan kerana kepada gadis-gadis awak hebat lelaki, “seorang pelajar lelaki di Brown University memberitahu saya. Lelaki-lelaki ini berkata mereka tidak pernah terfikir tentang serangan seksual, dan sebab-sebab nombor yang mereka berikan untuk menyedari ia adalah isu yang serius sekarang bahawa rakan sekelas wanita telah menceritakannya kepada mereka. Seperti yang diketahui oleh wanita, trauma serangan seksual boleh berlangsung seumur hidup, tetapi perbualan ringkas dengan seorang lelaki secara radikal akan mengubah pemikirannya. Seperti biasa, komunikasi adalah langkah pertama.

Vanessa Grigoriadis adalah pengarang Garisan kabur, keluar bulan ini. Beliau juga merupakan penyumbang sumbangan di Malaysia Majalah New York Times dan Vanity Fair.