Kami masih mempunyai 24 jam sebelum pertunjukan besar, tetapi ternyata perkara-perkara sudah menjadi permulaan yang buruk untuk Presiden Alamat Donald Trump Negeri.

Pada hari Isnin, gambar tiket SOTU tahun ini mula muncul di media sosial dan menunjukkan mereka datang dengan tidak satu, tetapi dua kesalahan yang memalukan. Jelas hari, pada tiket biru dan hitam ia menjemput tetamu untuk menghadiri “Negeri Uniom” dan bukannya Union.

“Ini akan menjadi tahun lepas saya pergi ke skalper untuk tiket ke ‘Negeri Uniom,'” kata Kongres Raja Krishnamoorthi di Twitter.

Dan walaupun sudah tentu lucu, ia menyebalkan untuk bekerja di Pejabat Sarjan di Lengan dan Penjaga Pintu, kerana mereka adalah orang yang mencetak dan menyediakan tiket untuk pasangan dan tetamu ahli Kongres. Kini mereka perlu mencetak semula dan mengeluarkan semula setiap tiket yang mereka berikan untuk memastikan maklumat yang betul disediakan, menurut CNN.

“Hanya menerima tiket saya untuk Negeri Kesatuan. Sepertinya Betsy DeVos bertanggungjawab melakukan pemeriksaan ejaan,” kata Rep. Raul M. Grijalva, seorang Demokrat dari Arizona menulis dalam tweet.

Malah Republikan mendapat jenaka, dengan pemimpin seperti Senator Marco Rubio tweet tentang kesalahan itu.

Walaupun “Uniom” bukanlah satu-satunya kesilapan yang akan dicetak pada tiket itu. Seperti yang ditunjukkan Buzzfeed dengan teliti, tiket itu juga merujuk kepada “Galeri Pelawat.” Walau bagaimanapun, menurut Office of Art & Archives, ia harus membaca Galeri Pelawat.

Menurut seorang jurucakap Sarjan di Arms, ini mungkin kali pertama negeri Kesatuan tiket telah dibebaskan semula.

“Kadang-kadang warna dan butiran kecil berubah dan jelas tarikh,” katanya kepada Buzzfeed. “Tetapi saya tidak ingat [keperluan untuk mencetak semula disebabkan oleh kesilapan] yang berlaku sebelum ini.”

Kandungan Terkait:
Apa Yang Diharapkan dari Presiden Negeri Trump Pertama Alamat Kesatuan
Waters Maxine Akan Ikut Negeri Pertama Kesatuan Trump Dengan Memberi Ucapan Sendiri
12 Perkara yang Dapat Menonton Minggu Ini (Termasuk, Ya, Negeri Alamat Kesatuan)