Presiden Donald Trump menganjurkan penutup terkini MASA majalah Khamis dalam apa yang mungkin kritikan visual yang paling mengerikan mengenai jawatan presidennya.

Untuk penutup, MASA mencipta ilustrasi gambar jurugambar pemenang Pulitzer yang kini memenangi imej John Moore dari seorang gadis Honduran berusia dua tahun yang menangis ketika ibunya sedang ditahan di sempadan. Presiden dilihat menawannya. Ketika Trump menandatangani perintah eksekutif untuk mengakhiri pemisahan keluarga di sempadan, beribu-ribu keluarga masih tetap terpisah dan merancang untuk menyatukan semula mereka yang keruh, Vox laporan.

Moore telah mengambil gambar pendatang yang menyeberangi sempadan A.S.-Mexico selama bertahun-tahun, tetapi apabila bercakap mengenai mengambil gambar tertentu itu, dia memberitahu MASA, “Ini yang sukar untuk saya. Sebaik sahaja ia selesai, mereka dimasukkan ke dalam van. Saya terpaksa berhenti dan mengambil nafas panjang … semua yang saya mahu lakukan ialah menjemputnya. Tetapi saya tidak boleh. “Gambar itu telah menjadi simbol yang paling lambang perdebatan imigresen Amerika, dan ini MASA isu hanya memacu perbualan.

Dalam beberapa jam selepas pembebasannya, ramai yang telah dibawa ke Twitter untuk memuji penutup, mengkritik Presiden Trump, dan membincangkan krisis sempadan.

Perlindungan yang kuat dari @Time.

“Selamat datang ke Amerika Sayangnya, menyiksa kanak-kanak dengan meragut mereka dari ibu bapa mereka – dan kemudian menghantar mereka dengan orang yang beribu-ribu batu jauhnya adalah bagaimana Donald Trump merasa kuat.”

“Hei, @realDonaldTrump, anda boleh menggantung perlindungan REAL @TIME ini di dinding anda dan mengambil semua yang palsu itu. Selamat datang ke Amerika! #MAGA”

“Mengetepikan mata wang berterusan kemarahan yang mengelilingi bab sejarah kami jarang sekali membungkus majalah kuku itu dengan senyuman #Time”

“Dipadamkannya. Cover sebenar @TIME yang sebenarBorang malu, ini adalah apa yang telah kami sampaikan. Saya harap ini dikemaskini sepanjang hari dan di seluruh twitter setiap kali Trump log.”

“Perlindungan baru masa: ‘Selamat datang di Amerika’ anak … kanak-kanak yang kecil, tidak bersalah, dan ketakutan bercakap kebenaran kepada kuasa rasuah dan kuasa diktator Tangerine Tyrant.”

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai dasar toleransi sifar Trump, di sini.

Inilah Cara Membantu Keluarga Imigran yang Telah Terpisah di Sempadan

Berikut adalah Fakta Mengenai Dasar Imigresen ‘Zero Tolerance’ Trump