Hari-hari ini, dengan ahli hairstylists dan manicurists yang akan muncul di depan pintu anda dengan menekan butang dan perkhidmatan seperti perkapalan sama untuk pembelian e-dagang, ada sedikit keperluan untuk meninggalkan rumah anda. Satu tugas yang kurang anda perlu berjalan sekarang? Pergi ke tukang jahit.

jahitan

The New York Times melaporkan bahawa pengasas Men’s Wearhouse, George Zimmer telah melancarkan aplikasi yang disebut zTailors-dan ia telah digelar Uber untuk tukang jahit. Aplikasi ini telah menaikkan lebih daripada 600 tukang jahit di bandar-bandar utama di seluruh negara dan merancang untuk mencapai 1,000 panggilan dalam semua negeri menjelang akhir tahun. Harga akan berkisar antara $ 16 hingga memakai sepasang seluar hingga $ 20 untuk meratakan baju.

zTailors bukan satu-satunya aplikasi yang mengatur untuk tukang jahit untuk membuat panggilan rumah. Aplikasi serupa, seperti Haberdash dan Hopsak, juga mendapat daya tarikan di seluruh negara.

Seperti yang telah dibincangkan dari semasa ke semasa, nip di pinggang blazer atau rehemming skirt boleh membuat semua perbezaan dalam rupa anda. Jadi sekarang-dengan on-demand, pembekal di dalam rumah-anda tidak mempunyai alasan untuk tidak mengambil pakaian anda ke tahap seterusnya

__Untuk lebih banyak kebijaksanaan menjahit, periksa video ini dari GQ pada jenama baru Brooklyn Tailors: __