Nama sebenar Hillary Clinton adalah sinonim dengan pantsuit. Cita-cita dua potong itu, sebenarnya, telah didokumentasikan sejak bertahun-tahun bahawa ia mengilhami segala-galanya dari kepingan berfikir dan editorial fesyen ke meme dan pemegang Twitter.

Dan semasa gaya yang dipakai oleh pereka dari Ann Taylor Loft kepada Giorgio Armani, kegemaran terbaru Clinton adalah penciptaan dua anak lelaki berusia 31 tahun, Sali Christeson dan Eleanor Turner, yang berada di puncak label yang mungkin tidak pernah anda dengar daripada: Argent.

Dibuat dengan wanita profesional dalam fikiran, pakaian Argent adalah semua tentang membuat fungsi kelihatan bergaya. Sebagai contoh, Crossover Blazer jenama ($ 325) termasuk saluran fon telinga yang membolehkan wanita mengembang tunas atau wayar Bluetooth melalui lengan blazer mereka. Trouser Staple jenama ($ 228) mempunyai poket belakang kad kredit tersembunyi. Dan salah satu yang paling keren di Argent ini adalah kelabu yang boleh ditebus-padu pada “dalam” dan kotak-kotak yang terbalik, bermakna wanita mendapat dua pilihan dari $ 378 blazer dan $ 248.

Dan Clinton benar-benar menyukai barangan jenama, yang hanya boleh didapati dalam talian dan di kedai-kedai pop barang Washington, D.C., San Francisco dan New York City. “Mereka membuat mereka semua di New York, dan mereka tidak berharga berharga,” kata bekas Setiausaha Negara New York majalah pada awal tahun ini. “Saya hanya mahu menyokong lebih banyak perniagaan milik wanita muda ini, dan saya fikir ia sangat manis bahawa mereka membuat seluar!”

Kisah tentang bagaimana dua pengasas milenium memulakan perniagaan yang berdedikasi untuk berpakaian wanita profesional (dan ikon wanita profesional) mempunyai akarnya di Silicon Valley.

PHOTO: Courtesy of Argent

Christeson, seorang M.B.A yang memulakan perbankannya, bekerja di Cisco yang mengetuai sebuah pasukan yang berdedikasi untuk inisiatif awan terbaru gergasi teknologi, dan berusaha mencari pakaian pada hari ke hari.

“Saya selalu terganggu dengan membeli-belah untuk pakaian kerja, dan [melihat] di sekelilingnya adalah kemewahan yang saya tidak mempunyai masa,” katanya. “Ia adalah tahun 2014 dan banyak kajian telah menunjukkan bahawa penampilan wanita secara signifikan memberi kesan kepada trajektori kerjaya beliau.”

Dari sana, Christeson mendapati dirinya berada di tengah-tengah peluang dalam pasaran pakaian US $ 200 bilion A.S..

“Landskap tempat kerja telah berubah,” kata Christeson. “Ia persekitaran yang lebih kasual daripada dulu. Dan jenama tidak berkembang dengan hari kerja moden [atau] dengan apa yang kelihatan seperti wanita bekerja moden. “

PHOTO: Courtesy of Argent.

Gabungan penyelidikan dan perasaan usus memimpin Christeson untuk menyedari dia ada sesuatu. “Itu pemangkin untuk berhenti kerja saya,” katanya.

Berbekalkan ide untuk memodenkan pakaian kerja (selamat tinggal Girl bekerja Christenson berpangkalan dengan Turner yang telah bekerja untuk jenama seperti Tory Burch dan J.Crew, dan juga melihat peluang unik sebelum mereka-terutamanya selepas melakukan beberapa kerja lapangan.

“Adalah menakutkan untuk melihat bahawa jurujual tidak bertanya kepada anda apa industri yang anda ada, mereka hanya mengeluarkan saman kelabu yang sama dengan potongan butiran yang dijual selama 30 tahun,” kata Turner.

Pada teras garis, yang secara rasminya dilancarkan pada 2016, adalah barang pakaian yang telah melambangkan pendakian wanita dalam tenaga kerja: seluar. “Rasanya seperti gambaran dunia kita hidup,” kata Turner. “Celakalah bangsa, kuasa perempuan, berani-itu pernyataan yang kuat.”

PHOTO: Sali Christeson, kiri. Eleanor Turner, betul. Dengan hormat dari Argent.

Jadi, apa yang dirasakan apabila penaung celana dirinya sendiri, Hillary Rodham Clinton, memakai pakaian anda, yang dia lakukan semasa menerima anugerah di Gala Parenthood yang Diadakan pada bulan April?

“Untuk melihatnya dalam blazer kami? Sali dan saya pada dasarnya jatuh dari kerusi, “kata Turner.

“Kami berpeluang bertemu dengannya di satu majlis di San Francisco,” kata Christeson. “Kami berkongsi apa yang kami lakukan dengannya, dan kami hanya merasakan dia mendapatnya dan teruja. Dan dari sana dia dan Huma [Abedin, pembantu Clinton lama] mula memakai kepingan …. Ini hanya kehormatan simbolik yang paling sederhana. “

PHOTO: Huma Abedin mengenakan Argent. Getty.

Dengan Clinton sudah menjadi penginjil jenama, apa yang akan datang untuk Argent? “Kami mahu terus berkembang dengan wanita dan terus memasuki keperluan mereka,” kata Christeson. “Semua jenis wanita dari semua latar belakang berbeza-wanita dalam politik, dunia bukan keuntungan, kewangan-memakai pakaian kami, dan misi kami bergema …. Kami mahu wanita kami mengambil alih dunia seperti tentera kecil, sama ada mereka menyampaikan persidangan atau berjuang untuk meningkatkan. “