Jika anda tidak memakai pakaian seragam di tempat kerja, berpakaian untuk pejabat boleh menjadi ujian kesabaran harian. Tetapi jangan takut! Setiap petang pada pukul 10 pagi, kami membawa anda idea pakaian yang sesuai dan sesuai untuk menjawab soalan “apa yang harus saya pakai untuk pejabat?” Di sini, yang pertama daripada tiga idea pakaian dari isu Julai Glamour.

kerja outfit idea july issue urban glam

Pekerjaan dia: Samantha Carrie Johnson, 29, adalah pendidik makanan dan gaya hidup yang mengendalikan syarikat perundingan dan kateringnya sendiri, Terra 2 Table.

Pakaiannya: “Saya suka pakaian seperti ini, seperti wajah jenama, saya tidak memakai hitam-hitam! Saya adalah Miss Pennsylvania USA pada tahun 2007, dan gaya geek saya bergaya adalah tindak balas yang terbalik.”

Almari pakaiannya M.O.: “Saya mahu orang ramai mendapatkan bahawa saya bukan tukang masak cookie dalam jaket putih. Berpakaian seperti diri saya membuat saya lebih relatable, jadi pelanggan menyedari bahawa mereka sebenarnya boleh melakukan apa yang saya ajar mereka.”

Apa yang kamu pakai untuk bekerja esok? Kongsi foto anda di Instagram dengan menandakan @glamourmag dan menggunakan #officeoutfit hashtag. Plus, lihat hub Idea Kami untuk mendapatkan lebih banyak cadangan!