Daripada semua penampilan hitam untuk berjalan di bawah permaidani merah di Globes Golden 2018, Connie Britton boleh dikatakan paling membuat kenyataan.

Sebagai sebahagian daripada pemadaman yang telah disokong oleh Time, pelakon itu memakai baju gaun bola Max Mara dengan sweater Lingua Franca untuk majlis itu. Seperti semua tandatangan tandatangan label yang kedua, ia bersulam dengan frasa di bahagian depan; Bacaan Britton: “Kemiskinan adalah seksis.”

NBC's
PHOTO: Kevork Djansezian / NBC

Apabila imej muncul di Twitter Britton memakai sweater Sweater Lingua Franca tanpa konteks, ramai yang keliru dengan sentimen itu. Pergi melalui Twitter, dan anda akan menemui orang yang tertanya-tanya apa yang dia boleh maksudkan dengannya dan sama ada slogan lain hanya ditampar ke baju. Kemudian, apabila gaya itu dikaitkan dengan Lingua Franca (skrip bersulam menjadi sangat dikenali), sesetengahnya mencirikannya sebagai bercanggah atau bahkan munafik, kerana kebanyakan produk jenama membawa tanda harga tiga angka. Tetapi terperinci yang penting telah hilang dalam persamaan: “Kemiskinan adalah seksis” adalah nama salah satu inisiatif kesetaraan jantina One Campaign, yang Britton telah menyokong untuk sementara waktu-dan sweater itu dibuat oleh Lingua Franca atas permintaan organisasi.

“Frasa itu diilhami oleh inisiatif ‘kemiskinan’ dalam Satu Kempen ‘Kempen yang bertujuan untuk memecahkan halangan yang memegang wanita dan wanita sebagai sebahagian daripada usaha yang lebih luas untuk menamatkan kemiskinan yang melampau,” kata Rachelle Hruska MacPherson, pengasas Lingua Franca. Glamour melalui e-mel. “Kami sangat berbesar hati dan bangga menjadi berdiri dalam perpaduan dengan begitu banyak wanita yang luar biasa, baik di permaidani merah dan di mana-mana.”

Memuatkan

Lihat di Instagram

Satu Kempen meminta agar Lingua Franca membuat sweater dengan nama kempennya untuk memberi sebagai hadiah kepada Britton, dia menjelaskan. Jenama itu telah menerima pertanyaan tentang membuat semula sweater post-Globes (sesiapa sahaja boleh menempah gaya tersuai melalui e-mel), dan akan mendermakan $ 100 setiap pembelian (setiap selalunya biasanya sekitar $ 380) untuk Kempen Pendidikan Perempuan, ” untuk menyokong kerja mereka memastikan wanita dan kanak-kanak perempuan mendapat pendidikan yang mereka perlukan. “

Tag harga sangat diteliti selepas Golden Globes. “Sambutan [sweater Britton] agak positif, tetapi kami pastinya mempunyai beberapa komen negatif-lebih banyak mengenai harga daripada pepatah sebenar,” kata Hruska. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja terdapat pengkritik di media sosial, terdapat banyak orang yang bertindak untuk menetapkan rekod terus dengan amalan etika jenama: Walaupun harga boleh merasakan banyak orang, itu disebabkan oleh komitmen Lingua Franca untuk membayar pekerja mereka adil gaji, sumber yang bertanggungjawab, dan memberi kembali kepada amal kebajikan. (Plus, Britton dan Lingua Franca menemui penyokong di Sally Kohn, Pusat Undang-undang Wanita Kebangsaan, yang menyokong kenyataan sweater itu.)

“Kami tidak pernah membuat produk besar-besaran untuk harga rendah atau harga pertengahan (fesyen cepat),” jelas Hruska. “Itu bukan kami, kami menjalin segalanya dengan menggunakan kasmir mewah (bersumber dari segi etika, menggunakan tenaga bersih dan perdagangan yang adil) dan berhati-hati dalam membayar semua pekerja dan pemburu kami (yang bekerja di NYC). juga peduli tentang jenama kami sebagai platform untuk mewujudkan dialog dan perubahan inspirasi, tidak menjual baju sejuk. “

Britton juga pergi ke rekod untuk membersihkan sebarang soalan yang berlarutan tentang rupa Golden Globesnya.

Ini tidak akan kali terakhir anda melihat Lingua Franca terlibat dengan perbualan tentang kesaksamaan jantina di Hollywood. Jenama mencipta dua baju hangat dengan kerjasama Time-Up-kolaborasi yang sebenarnya melalui Instagram. Selepas memaparkan gambar salah satu daripada sulamannya dengan sulaman membaca “Time’s Up” di saluran sosialnya, Hruska mengatakan bahawa “Reese [Witherspoon] menghubungi saya melalui rakan untuk meminta mereka untuk pasukan eksekutifnya.” Lingua Franca kemudian memutuskan untuk menghasilkan mereka “sebagai penggadai untuk Dana Pertahanan Undang-Undang yang Berakhir, yang mana kami mendermakan $ 100 setiap jualan.”

PHOTO: Lingua Franca

Koleksi Lingua Franca x Time’s Up sudah mempunyai peminat yang sangat terkenal: Meryl Streep memakai salah satu daripada keping Ellen.

PHOTO: NBC

Bukan sokongan yang tidak baik.

Lebih banyak:

Demokrat Wanita Merancang untuk Pakai Hitam ke Alamat Trump Union Negeri Trump

Bagaimana Pereka, Stylists, dan Pengkritik Fesyen Menjawab Blackout Golden Globes 2018

Pelakon Menjelaskan Apa yang Memakai Hitam untuk 2018 Golden Globes Berarti kepada Mereka