Mega-empire Kim Kardashian West telah secara rasmi memperoleh pengiktirafan dunia fesyen. (Tidak, tugasnya sebagai pemilik bersama Dash tidak dikira.) Pada majlis anugerah tahunan Majlis Pereka Fesyen Amerika (CFDA) pada hari Isnin, 4 Jun – sering memanggil Oscars fesyen-Kim Kardashian Barat menerima organisasi Anugerah Influencer yang pertama.

Anugerah itu adalah seperti yang mudah kerana ia berbunyi: CFDA memperkenalkan anugerah ini untuk mengenal pasti kesan besar Kardashian Barat terhadap industri fesyen, hanya dengan menghantar secara online kepada penontonnya yang bersemangat. (Terima kasih kepadanya, kami sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya dipertimbangkan memakai seluar pendek biker dan blazer.) Untuk menerima penghormatan sejarah, Kardashian West membuat ucapan penerimaan ringkas mengenai jenama yang menunjukkan betapa “berpengaruh” bintang itu.

2018 CFDA Fashion Awards - Show
PHOTO: Theo Wargo

Kim Kardashian West menerima Anugerah Fesyen Influencernya di Anugerah CFDA 2018

Kardashian West muncul di pentas untuk semua minit, tetapi kata-katanya membungkus pukulan. Selepas mengucapkan terima kasih kepada CFDA untuk menghormati dia dengan anugerah, dia bermula dengan sebuah penafsiran yang menunjukkan: “Saya agak terkejut bahawa saya memenangi anugerah fesyen apabila saya telanjang kebanyakan masa,” katanya dengan ketawa.

Kemudian Kardashian West mendapat serius. Dia teringat seorang bekas publisiti yang meragui keupayaannya untuk mendarat di majalah fesyen-mimpi yang selalu ada di Kardashian-Barat. “[S] dia berkata, ‘Mari kita dapatkan beberapa gol yang realistis, kerana itu tidak akan pernah terjadi,'” Kardashian West teringat.

Tetapi, sejajar dengan bentuk Kardashian, dia mempunyai kemunculan semula. “Sudah tentu saya menghantarnya Vogue Perlindungan apabila ia keluar, salinan autographed, “kata Kardashian West.” Jadi ia benar-benar perjalanan kepada saya bahawa saya sekarang mendapat anugerah untuk fesyen, sesuatu yang saya selalu suka. “

2018 CFDA Fashion Awards - Show
PHOTO: Theo Wargo

Kim Kardashian West menerima Anugerah Fesyen Influencernya di Anugerah CFDA 2018.

Dengan anekdot yang berguna, penghargaan Kardashian West melambangkan betapa banyak impak yang dimilikinya di pasaran fesyen. Philippe sibuk menyampaikan Kardashian West dengan anugerahnya, sambil menyatakan bahawa ramai orang melihat empayar media sosial Kardashian dan mengiringi selfies sebagai “simbol utama pemberdayaan perempuan.” “Anda adalah penyengat influencer,” kata Philipps. “Impak anda tentang cara berpakaian wanita dan apa yang mereka mahu kelihatan seperti mempunyai kepentingan budaya yang sebenar.”

Kami membawa anda trend. Anda membuat mereka sendiri. Daftarlah surat berita harian kami untuk mencari fesyen terbaik untuk ANDA.

2018 CFDA Fashion Awards - Arrivals
PHOTO: Dimitrios Kambouris

Kim Kardashian West memakai Rick Owens di Anugerah CFDA 2018

Kardashian West tidak memerlukan trofi perak untuk mengetahui skop pengaruhnya; dia mempunyai 112 juta pengikut Instagram untuk mengingatkannya. Namun, dia teruja untuk diiktiraf oleh organisasi terbesar dalam fesyen Amerika. (Sentimen yang dikongsi beliau di Instagram selepas anugerahnya diumumkan.) “Saya sangat rendah hati dengan anugerah ini,” katanya kepada model Candice Huffine di atas permaidani merah sebelum acara itu. Apabila Huffine bertanya mengenai siapa yang mempengaruhi dia, Kardashian West ditangguhkan kepada arbiter fesyennya yang terkenal, suami Kanye West. “Saya sangat terinspirasi oleh suami saya, kerana ia benar-benar membantu saya untuk memajukan saya,” katanya.

Anugerah kali pertama disusun oleh perancang dan ahli lembaga CFDA, Tommy Hilfiger, yang mengatakan bahawa pengaruh Kardashian West adalah mustahil untuk diabaikan dalam fesyen-walaupun dia tidak menjalankan labelnya sendiri. “Kim adalah penggiat yang paling penting dan berkuasa di dunia. Katanya, ia jauh melebihi jenamanya sendiri, “kata Hilfiger dalam satu kenyataan yang mengumumkan bahawa Kardashian akan menerima anugerah.” Setiap kali dia memakai, jawatan, atau ceramah tentang jenama fesyen, terdapat peningkatan serta mendadak dalam kesedaran dan jualan . “

Pertama dia menguasai TV, kemudian kecantikan, dan kini fesyen. Pada kadar ini, ada EGOT di masa depan Kim Kardashian. Bacalah ucapan penerimaan penuh mogul untuk Anugerah Influencer CFDAnya, di bawah.

Terima kasih banyak, Sibuk. Kami sebenarnya bertemu di media sosial. Kami menjadi rakan di media sosial. Jadi saya agak terkejut bahawa saya memenangi anugerah fesyen apabila saya telanjang kebanyakan masa. Tetapi ini adalah penghormatan yang serius. Terima kasih kepada CFDA untuk anugerah ini.

Ia mungkin tujuh tahun yang lalu apabila saya, saya seorang publisiti dan dia bertanya kepada saya, apakah matlamat saya, apakah impian saya. Dan saya berkata, “Saya hanya mahu berada di sampul majalah fesyen.” Dan dia berkata, “Mari kita mendapatkan matlamat yang realistik, kerana itu tidak akan berlaku.” Dan, sudah tentu, saya menghantarnya kepada saya Vogue tutup apabila keluar, salinan tersenarai. Jadi ia benar-benar perjalanan kepada saya bahawa saya sekarang di sini mendapat anugerah untuk fesyen, sesuatu yang saya selalu suka. Jadi terima kasih banyak.

Kim Kardashian Akan Terima Anugerah Influencer Pertama di Anugerah CFDA 2018

Kim Kardashian Akhirnya Terungkap Bahawa Botol Parfum Diperbuat Daripada Acuan Tubuhnya