Apa's your type

Apakah jenis anda

Blogger blog tetamu Susan Redstone, pengarang HANYA MELAKUKAN ITU! – Panduan Bulan ke Bulan untuk Belanja dan Gaya, mengajar sains untuk memilih cermin mata hitam dua cara: bentuk muka dan warna rambut. Baca terus untuk mencari pasangan sempurna anda.

BENTUK MUKA:

suze080226 triangleb

A berbentuk segitiga wajah seperti Kathy Ireland mempunyai dahi sempit yang semakin luas di pipi dan dagu. Cuba bingkai penyekat untuk membuat keseimbangan.

suze080226 circleb

A pusingan wajah seperti Charlize Theron mempunyai ukuran yang sama dalam lebar dan panjang. Wajah bulat kelihatan hebat dalam bingkai sudut, sempit seperti segi empat atau bentuk geometri kerana gaya ini memecahkan monoton.

suze080226 ovalb

An bujur atau telur-wajah berbentuk seperti Gwen Stefani sangat simetris. Ia kelihatan hebat dalam hampir semua gaya, tetapi wraparounds sering kelihatan paling moden. Mereka menjerit “keren sporty abadi.”

suze080226 diamondb

A berlian-muka berbentuk seperti Jennifer Aniston mempunyai tulang pipi tinggi dan sempit di garis mata dan rahang. Berlian kelihatan hebat di bingkai persegi atau tanpa bingkai kerana bingkai mengimbangi bahagian paling luas dan sempit muka.

suze080226 oblongb

An bujur wajah seperti Sarah Jessica Parker lebih panjang daripada lebarnya, dan kelihatan lebih baik dalam bingkai yang mendalam dari atas ke bawah atau mempunyai butiran candi hiasan. Butiran bait menarik mata ke tengah kepala di mana telinga ada dan memecahkan panjang muka.

suze080226 squareb

A persegi muka seperti Cameron Diaz mempunyai dahi yang luas dan rahang yang sangat kuat. Kuadrat terlihat indah dalam bingkai sempit seperti oval, bulat, atau gaya kucing seksi.

suze080226 heartb

A hati-wajah berbentuk seperti Reese Witherspoon mempunyai bahagian atas dan tirus ke dahi sempit. Hati kelihatan hebat di bingkai yang sempit di atas dan lebih luas ke arah bawah. Warna cahaya atau rimless terlalu rata.

WARNA RAMBUT:

Coklat sangat gelap atau hitam rambut kelihatan sangat bergaya dengan bingkai putih atau logam kerana kontras. Untuk pandangan yang lebih konservatif, kurang menonjol, hanya pilih bingkai hitam yang berani.

Si rambut coklat tengah-tengah kelihatan hebat dalam bingkai kura-kura kerana semua warna ini ada dalam rambut mereka. Walau bagaimanapun, tiada apa yang lebih menarik daripada gelas putih pada brunet pertengahan nada.

Brunettes coklat chestnut kelihatan hebat dalam bingkai karamel.

Ashy berambut pirang kelihatan hebat di bingkai yang menggabungkan dengan nada sejuk seperti perak, biru, atau kelabu. Untuk menentang jenis, anda boleh mencuba bingkai merah, kuning, atau oren.

Berambut putih kelihatan hebat di bingkai merah, tetapi pilihan yang selamat adalah hitam atau putih kerana ia pada dasarnya tidak berwarna.

Berambut perang emas kelihatan hebat dalam bingkai warna emas putih. Biru atau perak juga merupakan kontras yang hebat kerana warna sejuk berbeza dengan emas hangat.

__Strawberry blonds__and Redheads kelihatan hebat dalam warna hijau. Ini adalah sisi yang bertentangan dengan spektrum warna, dan ia kelihatan sangat sengit. Untuk kelihatan kurang berani, emas atau coklat juga berfungsi.

Auburns kelihatan hebat dalam warna kayu seperti maroon, burgundy, dan coklat. Mereka harus mengelakkan merah tulen.

Apa cermin mata anda?