Adakah anda mendengar berita itu? Jennifer Lopez adalah Glamourbintang penutup bulan Disember dan salah satu daripada penghormatan Wanita Terbaik kami! Sebaik sahaja anda telah melihat rupa yang baik pada penutupnya yang hebat (dan, oh saya tidak tahu, mengambil replika pakaian untuk memakai malam Jumaat ini) ambil kafe latte, dapatkan selesa dan pertimbangkan 10 karpet merah epik ini detik-detik dari seluruh karier Jennifer. Smokin ‘, slammin’, f-a-b-u-l-o-u-s – terdapat banyak kata yang boleh kita gunakan untuk menggambarkan penampilan ini. Ayo jumpa…

1027 jennifer lopez versace dress fa

Mari kita mulakan ini dengan salah satu momen karpet merah paling epik dalam sejarah fesyen: pakaian Versace Jennifer memakai Anugerah Grammy 2000. Ingin tahu apa yang dia fikirkan tentang hari ini? Lihat Q & A Tracey dengan bintang.

1027 jennifer lopez bafta awards 2011 fa
PHOTO: Getty Images

LOS ANGELES, CA – JULAI 09: Pelakon / penyanyi Jennifer Lopez tiba di acara BAFTA Brits To Watch yang diadakan di Teater Belasco pada 9 Julai 2011 di Los Angeles, California. (Gambar oleh Valerie Macon – Pool / Getty Images)

Cepat ke depan untuk 2011 dan, walaupun tidak seperti yang dinyatakan, pakaian Pucci yang dia pakai untuk Anugerah BAFTA menarik perhatian semua orang. Pandangan ini adalah Jen asas: kesedaran badan dan berani dengan garis leher a-simetri dan sedikit kemewahan.

1027 jennifer lopez 2009 golden globes marchesa fa
PHOTO: Getty Images

BEVERLY HILTON, CA – JANUARI 11: Pelakon Jennifer Lopez tiba di Anugerah Golden Globe Tahunan ke-66 yang diadakan di Beverly Hilton Hotel pada 11 Januari 2009 di Beverly Hills, California. (Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images)

Kami memanggil pakaian Marchesa emas terang Jennifer mengenakan ke Golden Globes 2009 salah satu pakaian terbaik dalam sejarah pameran itu. Itu sahaja itu menakjubkan.

1027 jennifer lopez 2004 golden globe kors fa
PHOTO: Getty Images

BEVERLY HILLS, CA – JANUARI 25: Pelakon Jennifer Lopez menghadiri Anugerah Golden Globe Tahunan ke-61 di Beverly Hilton Hotel pada 25 Januari 2004 di Beverly Hills, California. (Gambar oleh Carlo Allegri / Getty Images)

Siapa yang boleh melupakan nombor grisian Michael Kors ini dari Globe Golden 2004? Dengan titik rujukan seperti itu, tidak hairanlah Kors bekerja bahawa pakaian eponim kembali ke koleksinya 6 tahun kemudian.

1027 jennifer lopez pregnant red carpet fa
PHOTO: WireImage

HOLLYWOOD – DISEMBER 02: Singer-actress Jennifer Lopez tiba di Cond? Kumpulan Media Nast 2007 Filem Wayang di Kodak Theatre pada Decmeber 2, 2007 di Hollywood, California. (Gambar oleh Jordan Strauss / WireImage)

Biarkan ia ke Jennifer Lopez untuk muncul di atas permaidani merah hanya beberapa minggu sebelum melahirkan anak kembar, kelihatan hebat dan memakai Versace. Dia memakai banyak pakaian putih pada permaidani merah selama ini tetapi ini adalah momen yang tidak dapat dilupakan.

1027 jennifer lopez rodarte fa
PHOTO: Getty Images

WASHINGTON – OKTOBER 13: Marc Anthony dan Jennifer Lopez menghadiri siri muzik White House “Fiesta Latina” di Lawn Selatan Rumah Putih pada 13 Oktober 2009 di Washington, DC. Salsa dan muzik klasik Sepanyol dipaparkan. (Gambar oleh Alexis C. Glenn-Pool / Getty Images)

Suatu ketika Jennifer Lopez memakai pakaian Rodarte emas cerah ke White House. Dan kakinya kelihatan ah-may-zing. Mungkin saat ini tidak secara automatik disedut dalam kesedaran Amerika tetapi, kepada seorang gadis fesyen, ia agak mudah dilupakan.

1027 jennifer lopez zuhair murhad met gala fa
PHOTO: Getty Images

NEW YORK – MAY 03: Jennifer Lopez menghadiri Costume Institute Gala Benefit untuk merayakan pameran pameran “American Woman: Fashioning a Identity National” di The Metropolitan Museum of Art pada 3 Mei 2010 di New York City. (Foto oleh Stephen Lovekin / Getty Images)

Jen tidak biasanya melakukan gaun bola besar tetapi dia membuat pengecualian untuk Zuhair Murad pada tahun 2010 Met Gala dan anak lelaki, adakah ia membayar. Walaupun saya yakin tiada seorang pun daripada kita akan mahu dia kehilangan cara-cara berbentuk badannya, ini adalah momen permaidani merah yang cantik, keluar-of-the-box untuk bintang.

1027 jennifer lopez bibs 2006 mtv movie awards fa
PHOTO: Getty Images

NEW YORK – OGOS 31: Pelakon / Penyanyi Jennifer Lopez menghadiri Anugerah Muzik Video MTV 2006 di Dewan Muzik Radio City pada 31 Ogos 2006 di New York City. (Foto oleh Bryan Bedder / Getty Images)

Ya, ensemble Biba Jennifer yang memakai Anugerah Filem MTV 2006 adalah sedikit kontroversial. Tetapi ikon gaya tidak dibuat pada pakaian pembalut dan Louboutins yang menawan sahaja. Jennifer masih melambungkan but pada lutut secara tetap dan saya fikir kami gembira dia mengejar trend itu.

1027 jennifer lopez cfda awards fa
PHOTO: WireImage

NEW YORK CITY – FEBRUARI 8: Pelakon Jennifer Lopez menghadiri Anugerah CFDA Tahunan Ke-17 pada 8 Februari 1998 di JP Morgan Atrium di New York City. (Gambar oleh Ron Galella, Ltd./WireImage)

Oh, ’90an. Sebelum American Idol. Sebelum semburan semburan. J-Lo menjadikan era ini kelihatan positif dalam kemunculan kembali spaghetti ini (ingat ungkapan itu?) Dan gincu gelap pada anugerah CFDA 1998.

1027 jennifer lopez met gala gucci fa
PHOTO: Getty Images

NEW YORK, NY – MAY 02: Jennifer Lopez menghadiri “Gala Alexander McQueen: Kecantikan Savage” Gala di Muzium Seni Metropolitan pada 2 Mei 2011 di New York City. (Gambar oleh Larry Busacca / Getty Images)

Dan tidak lama lagi, gaun magenta Gucci over-the-top Jennifer mengenakan pakaian Met Gala 2011. Dengan rambutnya yang licin dan cermin sempurna, wajah ini menjadi satu lagi untuk arkib.

__Sekarang beritahu saya, yang kelihatan kegemaran anda? Adakah saya terlepas apa-apa momen permaidani merah yang tidak dapat dilupakan? Bunyi dalam komen! __

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

Dapatkan kemas kini fesyen terkini melalui Twitter di @glamour_fashion

Semak Tumblr bergaya kami!

Baca majalah Glamour pada pelanggan cetakan iPad anda, ia kini merupakan sebahagian daripada pelan langganan anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru!

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Dan, adakah anda tahu anda boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.

Foto: Getty Images