Satu kegilaan besar untuk kasut liar bukanlah sesuatu yang baru – ingat bagaimana kacang kita semua pergi untuk jeli kembali pada hari itu? Atau Fenomena Bulan Boots? – tetapi melihat lelaki mengerang untuk jenis sepatu spektral yang tajam adalah!

0517pointy toe boots fa
PHOTO: AP

Dalam gambar ini yang diambil pada hari Sabtu, 7 Mei 2011, Francisco de Jesus Garcia, 18, memaparkan foto yang memakai kasut merah jambu di Matehuala, Mexico. Boot-booting yang tajam telah menyapu bandar Mexico Matehuala, merebak ke bandar-bandar berdekatan dan sedang diambil oleh pendatang melintasi sempadan ke Amerika Syarikat. (AP Photo / Dario Lopez-Mills)

Di bandar Matehuala, petani dan penternak lembu – yep, koboi sebenar – tiba-tiba terobsesi dengan satu sama lain dengan bot yang kelihatan gila, menurut AP. Rupa-rupanya ia bermula apabila seorang lelaki misteri dari sebuah bandar jiran muncul di kelab malam Mesquit Rodeo, di mana dia menari dengan kasut koboi berturut-turut dengan jari kaki yang dibesar-besarkan, mereka membuat kasut elf kelihatan standard. Kaki kasut penduduk itu mendapati tiba-tiba, “seolah-olah semua orang menginginkan butir-butir, sepasang Aladdin, butir-butir yang sangat menarik, dari budak lelaki yang menghadiri majlis gereja kepada remaja di disko.” Dan ia tidak berhenti dengan tips kasut memanjang. Menurut cerita, “Anak lelaki yang tidak mampu menggunakan selang taman yang digunakan untuk membuat sendiri. Apabila seseorang menambah rama-rama yang berkilat, yang lain membuat jari kaki sepanjang 5 kaki dan menambah jalur bergemerlapan berwarna. Apabila seseorang menambahkan bintang ke petua, orang lain tambah lampu berkelip dan bola disko, sambil melemparkannya di atas lantai tarian untuk menarik gadis-gadis itu, seperti burung merak yang menyebarkan bulu mereka. “Pada permulaan saya tidak suka mereka sangat, tetapi gadis-gadis tidak akan menari dengan kamu jika kamu tidak ‘ t memakai butik yang tajam, “kata pelajar universiti, Pascual Escobedo, 20, yang sendiri dilindungi dengan satin merah jambu panas dan bintang berkilauan.”

Kini terdapat kumpulan tarian yang menumpukan kepada gaya yang bersaing pada hujung minggu untuk hadiah wang tunai – dan untuk melihat siapa butirnya mendapat perhatian yang paling. “Pada mulanya ada orang yang akan mengkritik kami dan berkata, ‘Betapa tidak kamu memakainya, saya tidak akan memakainya,” kata Miguel Hernandez, 20, dari Los Parranderos. “Tetapi kami merasakan menari dengan sepatu yang tajam.”

Kinda lucu bagaimana budak lelaki boleh dibungkus dalam kegilaan kasut juga, ya? Baca cerita penuh di Yahoo News, kemudian beritahu kami … bukankah but bot ini perkara-perkara yang paling tidak masuk akal yang pernah anda lihat? Bolehkah anda bayangkan lelaki anda memakai sepasang? Dan bukankah agak keren untuk melihat lelaki akhirnya memahami daya tarikan kasut yang betul !? Bincangkan!

PLUS…

  • Idea pakaian untuk memakai kasut dalam cuaca panas

DAN!

  • Obsesi Celeb saat ini: Alice + Olivia’s “Juliet” wedges

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

Dapatkan kemas kini fesyen terkini melalui Twitter di @glamour_fashion

Semak Tumblr baru kami yang bergaya!

Baca majalah Glamour pada iPad anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru!

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Dan, adakah anda tahu anda boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.

Foto: AP

Mahu STF lagi? Ikuti kami di Twitter!

Tweets terkini!

Ikuti kami di Twitter!