PHOTO: Getty Images

Mata di seluruh negara berada di Cleveland, Ohio, di mana Konvensyen Nasional Republikan bermula pada hari Isnin. Salah satu acara yang paling dinanti-nantikan: ucapan Melania Trump pada petang Isnin. Walaupun penganalisis menganalisis mesej tentang ucapan baru Lady First yang berpotensi – apatah kata-kata yang digunakannya dalam ucapannya-komuniti fesyen mula membedah makna di sebalik gaun putih elegan yang ia pilih untuk dipakai untuk majlis itu.

Sarung tangan lengan gelang dengan belang belang oleh pereka yang berasal dari Serbia, Roksanda Ilincic yang berpangkalan di U.K. Walaupun gaya itu betul-betul sesuai, pilihan pereka adalah kejutan, kerana Ladies First sepanjang sejarah telah berusaha untuk mempromosikan industri pakaian pembuatan Amerika dengan memakai pereka berasaskan A.S.. Wanita Berpakaian Harian melaporkan bahawa Melania membeli kain sutera kapas “Margot” dalam talian dari laman e-dagang mewah, Net-a-Porter. Dalam masa sejam ucapannya, pakaian itu telah habis dijual.

Seorang jurucakap dari kempen Trump memberitahu WWD bahawa Melania “tidak bekerja dengan mana-mana pereka” untuk mengembangkan penampilan peribadi atau khas. Pakaian sebenar Melania tidak lagi tersedia Net-a-Porter, tetapi gaya yang sama hitam dan merah jambu boleh didapati pada Matches Fashion dengan harga $ 1,288 dan di Farfetch, untuk $ 1,415.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Melania telah melencong ke arah pereka Eropah, iaitu penampilan anggun dari Dior. Salah satu trend utama yang dia teruskan untuk beberapa waktu sekarang? Monokrom. Sama ada merah, bogel, merah jambu bayi, atau biru kobalt, Trump telah mempekerjakan paparan yang hampir sama pada beberapa kali.

CLEVELAND, OH - JULY 18: Presumptive Republican presidential nominee Donald Trump introduces his wife Melania on the first day of the Republican National Convention on July 18, 2016 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. An estimated 50,000 people are expected in Cleveland, including hundreds of protesters and members of the media. The four-day Republican National Convention kicks off on July 18. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
PHOTO: Getty Images

Melania Roksanda berpakaian merah jambu pada Perlawanan Fesyen

Lebih dari Glamour: