PHOTO: Spencer Amonwatvorakul

Kehidupan berlaku, dan tidak ada yang akan menyalahkan anda kerana meletakkan kerjaya anda, anak-anak, ibu bapa, waktu bahagia, apa pun sebelum rejimen penjagaan kulit anda. Tetapi jika anda belum menyebat rutin anti-penuaan anda ke dalam bentuk, sekarang adalah masa-kerana ia hanya menjadi lebih sukar dari sini. Hanya berpegang pada asas-asas, seperti melembapkan dan mematuhi SPF seperti juara, tidak sesuai dengan masa, sinaran UV, genetik, dan graviti. Tetapi bukan semua berita buruk (kami berjanji). Sebenarnya, anda hanya perlu pendekatan pelbagai aspek untuk mengurangkan kedutan dan bintik-bintik matahari. Dengan langkah-langkah pintar dan bahan-bahan yang kuat, anda mungkin akan mendapati diri anda menarik Button Benjamin.

1. Rutin penjagaan kulit AM dan PM yang konsisten.

Bukan sahaja dedikasi yang serius kepada regimen yang ditetapkan membantu anda mengecilkan selepas hari yang panjang (memikirkannya sebagai penjagaan diri terbina dalam) tetapi ia juga boleh memperbaiki kulit anda. Itu kerana kebanyakan produk penjagaan kulit mengambil masa dua minggu hingga satu bulan untuk mula menunjukkan hasil-dan itu mengandaikan anda menggunakannya secara teratur. Bukan sahaja anda dapat melihat manfaat di cermin jika anda benar-benar menggunakan produk anda setiap pagi dan malam, namun tetap dengan rutin yang sama bermakna bahawa ia akan lebih mudah untuk mengetahui produk mana tidak bekerja sebaik sahaja anda mula menggabungkan yang baru.

2. Krim mata yang baik, kuat.

“Anda kelihatan letih hari ini” adalah salah satu perkara yang tidak ada yang mahu didengar. (Ia juga kasar, tetapi itu satu lagi cerita.) Satu kajian menunjukkan bahawa menggunakan pelembap dengan pelindung matahari, krim malam, dan Krim mata jauh lebih berkesan dalam mengurangkan kaki gagak daripada hanya pelembap dan krim malam sahaja. Cari formula penghidratan yang mempunyai kesan penyejukan, yang boleh meredakan bengkak, sementara vitamin K menghapuskan lingkaran hitam.

3. Formula yang kaya dengan bahan anti penuaan yang aktif.

Cara, before and after eight weeks using [Rodan + Fields’ three-step Redefine regimen](https://www.rodanandfields.com/Shop/Product/AARG001)

Cara, sebelum dan selepas lapan minggu menggunakan rejimen Redefine tiga langkah Rodan + Fields.

Perhatikan ramuan aktif anda, kerana ini adalah cara yang lebih penting daripada jenama, aroma, atau apa-apa lagi mengenai formula penjagaan kulit. Khususnya, cari mereka yang mempunyai peptida-protein yang meningkatkan fungsi semulajadi kulit-dan niacinamide, vitamin yang meningkatkan ketegasan dan terasa mengurangkan kedutan dan garis halus. Cuba rejimen Redefine tiga langkah Rodan + Fields. Ia termasuk Rawatan Pertahanan Triple, yang tidak menyampaikan satu tetapi kedua-duanya kepada kulit, dan Krim Restoratif Semalaman, yang pasangan niacinimides dengan asid hialuronic untuk penghidratan dos yang serius.

4. Antioksidan yang melengkapi satu sama lain.

Selepas pelindung matahari, pertahanan nombor satu anda terhadap tanda-tanda penuaan adalah antioksidan, yang melawan radikal bebas yang menyebabkan jerawat, kedut, dan juga bintik gelap. Tetapi antioksidan mempunyai manfaat lain: Sesetengahnya bekerja secara sinergis, meningkatkan keberkesanan orang lain, seperti vitamin C dan E, asid ferulik, dan juga ekstrak teh hijau. Ini menjadikan mereka MVPs dunia kecantikan, dan jika anda belum mula memasukkannya ke dalam rutin anda, sekarang adalah masa untuk melakukannya.

5. Penghidratan, penghidratan, penghidratan

Umur hanyalah angka, tetapi akibatnya tidak seperti kehilangan kelenjar minyak dan integriti halangan kelembapan yang menjadikan kulit lembap. Apabila kulit anda kering, kedut dan garis halus boleh kelihatan lebih jelas (fikirkan bagaimana span meresap apabila ia kering). Tidak, Terima kasih! Jadi penghidratan berterusan adalah kunci. Pastikan pelembap anda-yang mana anda harus menggunakan kedua-dua pagi dan malam-mengandungi asid hialuronik, molekul kuat yang bertindak seperti magnet kelembapan; anda boleh berlipat ganda dengan meletakkan serum asid hyaluronic yang menghidratinya.

6. Rejimen untuk leher dan décolletage anda

Anda boleh mempunyai kulit wajah bayi baru lahir, tetapi tidak ada gunanya jika leher dan dada anda berkedut dan pecah. Dan itu biasanya berlaku, kerana kawasan itu terdedah kepada kerosakan matahari sebagai muka, tetapi jarang (jika pernah) mendapat jumlah yang sama dengan aplikasi pelindung matahari biasa. Kulitnya juga nipis, jadi ia layak untuk produk penjagaan kulit yang khusus. Mula menggunakan krim leher, stat, atau sekurang-kurangnya memanjangkan pelembap pergi ke pelembab sepanjang jalan. Dan, tentu saja, mulailah membuang SPF anda di sana jika anda tidak melakukannya.