Projek bersaudara Brittany yang cemerlang, Di dalam Llewyn Davis, keluar dalam pawagam di seluruh negara hari ini-dan sementara filem itu bukan kegemaran saya dari kerja mereka, lagu itu pasti akan melekat dengan saya lama selepas.

dalam llewyn davis

Saya maksudkannya adalah sebuah filem mengenai penyanyi ’60s rakyat, jadi sudah tentu lagu itu luar biasa. Tetapi terdapat banyak filem di luar sana yang bernilai menonton untuk soundtrack sahaja. Tanpa perintah tertentu…

O Brother, Di mana Art Thou?

* Sekarang ini adalah filem bersaudara Coen yang bernilai menonton di samping hanya soundtrack yang menakjubkan-tetapi kompilasi lagu-lagu yang dihasilkan oleh T-Bone Burnett memenangi Grammy untuk Album of the Year pada tahun 2002 dan benar-benar dihidupkan semula dan menyoroti sorotan muzik rakyat dan bluegrass . Tiada pertandingan, saya menganggap ini sebagai anjing teratas dalam soundtrack filem. *

* __ Lulusan __ * Apabila anda memikirkan * The Graduate *, anda memikirkan imej yang tidak dapat dilupakan dari kaki Anne Bancroft dan anda memikirkan Simon dan Garfunkel. Sebahagian daripada hits terbesar mereka – “Puan Robinson,” “Bunyi Kesunyian,” “Scarborough Fair / Canticle” -tetapi latar belakang ke momen utama, ikonik dalam filem.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/ciERzSFRwzk? rel = 0] (560×315)

Pulpa fiksyen

Seperti filem, soundtrack ke Pulpa fiksyen sama seperti unik dan tidak bersifat tradisional – ia mempunyai sembilan lagu dari filem, empat lagu dialog diikuti dengan lagu, dan tiga lagu dialog sahaja. Tetapi peluang sebaik sahaja anda melihatnya dalam senarai itu, anda segera pergi mendengar Mendengar penutup sampah “Girl, You’ll Be a Woman Soon.”

*__Demam malam Sabtu__*

Mari kita lanjutkan dengan kereta John Travolta dan bincangkan * Saturday Night Fever *. Saya tidak fikir terdapat album lain di luar sana (dan, ya, filem) yang lebih baik menangkap gerakan ’70-an disko. Untuk memberi anda idea tentang bagaimana soundtrack itu, album itu telah disahkan 15x Platinum dan tinggal di carta album * Billboard * selama 120 minggu sehingga Mac 1980 (filem itu keluar pada tahun 1977). Dan hingga ke hari ini, ia menjadi tarian, muzik yang bagus.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/u1qN6gLbUMw? rel = 0] (560×315)

Hujan ungu

PRINCE. Perlu saya katakan apa-apa lagi? OK, baiklah, ini dianggap sebagai salah satu album terbaik dalam sejarah muzik, apalagi soundtracks filem.

* __ Taman Negeri __ *

Anda tahu adegan di mana Natalie Portman bercakap tentang Shins dan dia berkata, “Anda perlu mendengar satu lagu ini – ia akan mengubah hidup anda, saya bersumpah.” Dia tidak bercanda.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/Ziwr4f5eR0M? rel = 0] (420×315)

Forrest Gump

Set dua cakera epik ini adalah praktikal sejarah muzik Amerika dengan lagu-lagu dari semua orang dari Jefferson Airplane kepada Supremes. Klasik.

* __ Walk the Line __ *

Sudah tentu, tiada apa-apa pun yang dapat mendengar daripada * asal * muzik Johnny Cash-tetapi saya pasti akan gembira menonton filem yang penuh dengan Cover Johnny Cash yang dihasilkan oleh T-Bone Burnett.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/uLwr5nYJ5Vc? rel = 0] (560×315)

The Twilight wayang

Seperti filem atau tidak, lagu untuk semua ini jauh melepasi filem sebenar.

* __ Ruang Jam __ *

Setiap kanak-kanak ’90-an tahu ini adalah THE must-have album.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/mWeII9xkTnw? rel = 0] (420×315)

Rekod Empayar

Oh, lelaki, saya suka filem ini yang akan datang tentang sekumpulan pekerja stor rekod, dan senarai main remaja yang penuh dengan 90-an tidak dapat dikalahkan.

*__Kesetiaan yang tinggi__*

Sekali lagi, apabila anda mempunyai filem mengenai seorang lelaki di kedai rakaman, soundtrack itu lebih baik. Nasib baik, * Fidelity Tinggi * tidak mengecewakan.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/q8DIm_47xPU? rel = 0] (420×315)

Hampir Terkenal

Buku asas pada muzik rock, lagu ini mencerminkan semangat filem klasik.

*__Permainan kelaparan__*

Seperti [Megan berkata] (/ entertainment / blogs / obsessed / 2013/09 / the-catching-soundtrack-i.html), anda tidak perlu menyukai filem itu untuk mencintai soundtrack dalam francais ini.

[#iframe: //www.youtube.com/embed/Lh3TokLzzmw? rel = 0] (560×315)

Memandu

Terdapat hampir tidak ada dialog dalam filem ini, yang sama-sama OK kerana muzik adalah apa, ahem, pemacu filem ini.