Hanya apabila anda fikir anda telah mendengar segala-galanya yang perlu diketahui The Golden Girls, anda berlaku pada satu permata wawancara (yang akan anda lihat di bawah, terima kasih kepada Arkib Akademi Seni dan Sains Televisyen), dan itu sama dengan penemuan emas budaya pop.

Dalam kes ini, terima kasih, Rue McClanahan (Blanche), untuk menjadi kawan menumpahkan rahsia yang paling menakutkan yang pernah kita dengar tentang pertunjukan itu.

emas girls emmy

1) Bea Arthur (Dorothy) dan Rue tidak mempunyai banyak persahabatan.

blanche dorothy workout class the golden girls

Tunggu sehingga anda melihat Rue melakukan penyamaran tempat Bea Arthur yang berkerut dalam video di bawah. Rue mengakui bahawa “Bea dan saya tidak mempunyai banyak hubungan yang berlaku. Dia tidak akan pergi makan siang dengan saya melainkan Betty juga akan pergi.” Sebenarnya, gadis-gadis itu tidak terlalu banyak di luar persembahan kecuali ketika Estelle mengadakan pesta ulang tahunnya setiap bulan Jun.

2) Estelle Getty (Sophia) terjejas teruk malam pita.

estelle getty sophia golden girls

Rue mengakui bahawa Estelle mempunyai ketakutan peringkat teruk yang dia akan kosong pada malam pita dan melupakan semua barisnya. “Dia adalah seorang yang sangat berbeza sepanjang minggu ini,” jelas Rue, “Tetapi apabila ia adalah hari persembahan, dia seperti Pigpen dengan awan hitam. Rue cuba memberi nasihat Estelle, terutamanya apabila dia memberitahu cerita “Gambar itu, Sicily, 19xx”, tetapi ia tidak selalu berfungsi.

3) Rue cukup banyak Blanche, dan Blanche cukup banyak Rue.

rue mcclanahan blanche

Rue mengakui bahawa ia akan “menyakitkan untuk bermain Rose!” dan dia tidak tahu di mana untuk memulakan (mengejutkan memandangkan pengeluar asalnya menginginkannya untuk peranan Rose dan Betty White untuk peranan Blanche). Tetapi yang terbaik adalah apabila penemubual Jim Colucci (yang berkongsi lebih banyak mengenai wanita di bawah) meminta Rue apa yang dia fikir ketika para produser berminat kepadanya semasa melancarkan siri ini. Rue Blanche-seperti tindak balas? “Bagaimana pintar mereka untuk menganggap saya! “Panggil kehebohan atau keyakinan, tetapi apa sahaja, anda hanya perlu menonton Rue menceritakannya. Pure Blanche.

4) Rue menyimpan semua pakaian dalam Blanche.

yang golden girls cheesecake

Bayangkan almari itu! Rue menyimpan semua nighties Blanche di dalam almari sendiri, dan dia juga mencipta barisan pakaian sendiri pada satu ketika.

5) Rue adalah tuan rumah di rumahnya sendiri, seperti Blanche.

Rue mempunyai dua rakan sebilik wanita, tetapi mendengar cara Rue menceritakannya, mereka pastinya tidak lucu atau pergi-dengan-aliran seperti Dorothy atau Rose. Rue menggambarkan salah seorang daripada mereka sebagai tegar dan kawalan aneh, manakala yang lain tidak akan membayar sewa atau utiliti tepat pada waktunya. Tidak perlu dikatakan, kami tidak mahu menjadi sebahagian daripada 3 A.M. Perhimpunan cheesecake di rumah itu.

Sementara itu, [Jim Colucci] (http://www.twitter.com/jimcolucci), yang melakukan wawancara di atas dengan Rue, mengeluarkan buku sendiri mengenai * The Golden Girls * beberapa tahun lalu. Betapa hebatnya ilustrasi penutup oleh Glen Hanson?

[#image: / photos / 5696370ed9dab9ff41b548e8]

Walaupun buku itu kini tidak dicetak (tetapi Jim mengatakan edisi kedua yang diperluaskan, diperluas akan tersedia pada musim gugur), Jim berkongsi beberapa maklumat di belakang layar tentang gadis-gadis semasa wawancara mereka. Beberapa petikan:

* Ketika Jim pergi ke rumah Rue di New York City untuk melakukan wawancara, “dia menjawab pintu yang baru dari pancuran mandi, dalam jubah mandi yang kelihatan seperti ia akan jatuh!”

* Jim menemubual Betty di ruang tamunya, dengan paha emasnya Pontiac berbaring di kakinya. “Betty begitu pantas, dengan banyak cerita hebat untuk dikongsi di bahagian atas kepalanya.”

* Wawancara Bea Arthur adalah pengalaman yang sangat menarik untuk Colucci. “Ia sangat sukar untuk membuatnya bersetuju untuk temu bual sama sekali, saya praktikal terpaksa membuat telefonnya.” Walaupun Jim menyedari keperibadian Bea, dia mencatat bahawa selepas menghabiskan masa empat jam dengannya, dia mampu mengungkap Bea sebenar. “Ia mengambil masa untuk memanaskan soalan-soalan saya kerana dia benar-benar tidak banyak mengingati persembahan itu – walaupun dia sangat bangga dengan momen-momen tertentu, tetapi pada akhirnya, saya rasa saya benar-benar terikat dengannya. Saya membungkus soalan saya dan meletakkan perakam pita saya, dan kemudian kita berkongsi sebotol wain putih di ruang tamunya, kaki kosong di atas meja kopi. Dan kemudian saya sedang dalam perjalanan, setelah memberinya pelukan, yang pada mulanya terkejut dengannya, dan kemudian saya merasakan dia berehat di tangan saya. Ia adalah masa yang sangat menyentuh, dan saya akan sentiasa menghargai hari saya bersama dia! “

Cantik luar biasa, betul ?! Wanita manakah yang paling anda ingin mempunyai kek keju malam??

Video: Arkib televisyen Amerika
Foto: Everett Collection; Buku Cover Image oleh Glen Hanson, ihsan Jim Colucci