Selepas berita pecah pada pertengahan Mei bahawa Joshua Duggar, saudara sulung keluarga Duggar (bintang-bintang TLC 19 Kanak-kanak dan Mengira), mengaku telah mencabul lima kanak-kanak perempuan bawah umur sebagai remaja (termasuk adik-beradiknya), Josh, isterinya Anna, dan orang tuanya Jim Bob dan Michelle mengeluarkan kenyataan kepada Orang menyatakan penyesalan mereka terhadap “kesilapan remaja” beliau. Tetapi Jim Bob dan Michelle duduk bersama Fox News ‘Megyn Kelly malam tadi untuk menangani lebih lanjut kejadian dalam temu bual penuh pertama mereka-di sini adalah beberapa wahyu yang paling membimbangkan dari tempat duduk mereka.

jim bob michelle duggar

Jim Bob menegaskan bahawa tindakan Josh “tidak rogol atau apa-apa seperti itu.” “Ini seperti menyentuh seseorang di atas pakaian mereka,” kata Jim Bob dalam menerangkan penyalahgunaannya. “Terdapat beberapa contoh di mana dia menyentuh mereka di bawah pakaian mereka, tetapi beberapa saat, dan kemudian dia datang kepada kami dan menangis dan memberitahu kami apa yang berlaku.”

Dua anak perempuan pertama yang menjadi mangsa kepada “menyentuh tidak wajar” Josh tidak tahu dia telah melakukannya. “Mereka tidak tahu apa-apa yang berlaku kerana mereka sedang tidur,” kata Jim Bob. “Tiada seorang pun yang menyedari kesalahan Josh,” tambah Michelle.

Tetapi ia mengambil dua contoh tambahan untuk mengangkat duggars untuk mengambil tindakan di luar rumah mereka. “Selepas tiga kali bahawa dia datang kepada kami adalah di mana kami benar-benar merasakan, anda tahu apa, kami telah melakukan semua yang kami boleh sebagai ibu bapa untuk mengendalikan ini di rumah, kami perlu mendapatkan bantuan,” kata Jim Bob. “Pada ketika itu, kami menarik Josh keluar dari rumah.”

Insiden-insiden berikutnya melibatkan anak-anak perempuan yang terjaga, pengasuh bayi, dan “anak perempuan yang sangat muda” yang umurnya berada dalam satu digit pada saat itu. “Ketika itulah kami menariknya keluar dari rumah dan kami berkata, ‘Dia tidak boleh berada di sini,'” kata Jim Bob. Tetapi Michelle menambah: “Mereka [kanak-kanak perempuan] tidak sedar, mereka mungkin tidak faham bahawa itu adalah sentuhan yang tidak betul … anak kecil itu seperti, ‘Apa yang salah? Kenapa Daddy dan Josh pergi?'”

Duggars mendakwa mereka tidak tahu pegawai yang diakui Joshua. “Kami pergi ke Polis Negeri Arkansas, masuk, lelaki ini ada di sana, dan kami masuk dan berbincang dengannya,” kata Jim Bob. “Kami tidak tahu apa yang pegawai itu meneruskan sendiri.” [Dia kini menjalani hukuman 56 tahun untuk tuduhan pornografi kanak-kanak.] Jim Bob juga menambah: “Kami mengambil saksi dengan kami dan dia [Josh] berkongsi segala-galanya.”

Mereka percaya Ketua Polis Arkansas mempunyai motif tersembunyi dalam melepaskan rekod Joshua-dan mereka sedang mempertimbangkan tindakan undang-undang. “Saya tidak tahu jika terdapat rasuah,” kata Jim Bob. “Dia bersiap sedia untuk bersara … dan walaupun beberapa minggu yang lalu, dia berkata, ‘Anda tahu, saya bersiap untuk bersara dan ada beberapa perkara yang saya mahu lakukan sebelum saya bersara.’ Saya rasa kita berada dalam senarai. ” Beliau menambah bahawa mereka bercakap dengan peguam mengenai keadaan dan mereka “mahu menjadi peguam bela untuk melindungi rekod juvana.” “Maklumat ini dikeluarkan secara tidak sah dan saya tertanya-tanya mengapa semua akhbar ini tidak akan berlaku selepas sistem untuk melepaskan rekod juvana,” kata Jim Bob. “Itu cerita yang besar … semoga keadilan akan disampaikan.”

The Duggars tidak menganggap Josh sebagai pedophile. “Pedofilia adalah orang dewasa yang menyerang kanak-kanak. Yosua sebenarnya berusia 14 tahun, dan hanya berumur 15 ketika dia melakukan apa yang dilakukannya,” kata Jim Bob. “Saya fikir definisi undang-undang adalah 16 dan ke atas untuk membunuh kanak-kanak. Jadi Josh adalah seorang kanak-kanak yang menghidapi kanak-kanak.”

__ Mereka tidak fikir TLC harus menarik persembahan mereka, 19 Kanak-kanak dan Mengira. __ “Saya tidak tahu jika seluruh keluarga kita patut dihukum kerana perbuatan salah seorang daripada anak-anak kita, itu perkara yang berlaku 12 tahun yang lalu,” kata Jim Bob. “Tetapi, anda tahu, kita baik-baik saja sama ada mereka memfilkan kita atau tidak, kita akan terus hidup dan hidup dan membuat perbezaan di dunia.” Michelle menambah: “Sama ada kita berada dalam keadaan aman.”

Dan mereka percaya media telah melakukan lebih banyak kerosakan terhadap anak-anak mereka daripada Josh. “Mereka telah [anak-anak perempuan mereka] menjadi mangsa lebih banyak dalam apa yang berlaku dalam beberapa minggu terakhir daripada apa yang berlaku 12 tahun yang lalu,” kata Michelle. “Mereka telah menjadi mangsa oleh orang-orang yang mempunyai agenda … tapi satu perkara yang saya tahu ialah Tuhan akan menggunakan semua ini untuk kebaikan.”

Bahagian dua wawancara Megyn Kelly akan disiarkan pada hari Jumaat pada pukul 9 malam. di Fox News, dengan dua mangsa Joshua, saudara perempuan Jessa Seewald dan Jill Dillard.

Tonton siri kami Tell Somebody: April Kongsi Kisah Penyalahgunaan Hubungannya dengan Glamor