Jika satu perkara telah menjadi kejam kepada saya sejak 2016, kita perlu mula bercakap mengenai lelaki kulit putih. Subkultur lubang-dan-sudut ini menawan dan kompleks; hari ini orang-orang ini menghadapi sekatan jalan yang tidak berkesudahan, seperti mempunyai pekerjaan yang layak membayar atau membosankan isteri mereka. Oleh sebab itu, para pahlawan Hollywood telah ditugaskan dengan tanggungjawab yang membebankan orang kulit putih yang relevan. Rangkaian beruntung terus mencari cara baru dan inventif untuk membedah budaya khusus ini. Orang-orang telah bercakap, dan sudah tiba masanya untuk memulakan dialog mengenai rahsia terbaik Amerika: lelaki. Di sini, peluang terbaik kita perlu menontonnya di TV musim gugur ini dan seterusnya.

The Orville

Akhirnya, pertunjukan sci-fi … baginya! Dalam fiksyen sains yang baru ini, bintang Seth Macfarlane sebagai pegawai Kesatuan Planeter Ed Mercer, seorang penyanyi baru-baru ini yang diberi peluang sekali untuk mengarahkan kapalnya sendiri. Tetapi Ed mempunyai masalah bumi yang menghancurkan: Pegawai pertamanya adalah bekas isterinya. Saya mendapati watak Ed menjadi multidimensi dan menarik: Dalam treler itu, seorang kohort wanita dengan ketegangan mengetuk dinding, meninggalkan Ed untuk berseru, “Saya melonggarkannya untuk anda.” Dia juga meminta seorang asing dari planet lelaki-lelaki jika dia spesies berhujah tentang meninggalkan tempat duduk tandas. Saya tidak pasti apa jurang gaji seperti di sempadan akhir, tetapi berdasarkan penelitian saya (laksamananya dimainkan oleh Victor Garber), kedudukan kepimpinan untuk lelaki adalah cukup. Walau bagaimanapun, seolah-olah pekerjaan mereka mungkin terancam oleh makhluk asing alien yang tidak benar.

Alex Inc.

Alex Inc. menceritakan kisah beberapa makhluk Mesozoic yang dikenali sebagai “wartawan radio yang berjaya.” Alex memutuskan untuk membuang kerjaya radionya yang semakin berkembang untuk menusuknya-podcasting. Adakah terdapat apa-apa yang menjerit “lelaki putih lurus yang istimewa” seperti “Saya mempunyai podcast”? Dibintangi oleh Zach Braff, siri ini diilhamkan oleh Memulakan, sebuah podcast tentang mendapatkan perniagaan dari tanah. Dan persembahan ini menetes dengan keistimewaan; Alex secara tidak bertanggungjawab memutuskan untuk berhenti membuat wang dan merosakkan kehidupan isteri dan anak-anaknya sebagai pertukaran untuk projek semangat. Tahun lepas, Los Angeles mengisytiharkan keadaan kecemasan di atas kehilangan tempat tinggal, perlakuan perkauman yang berleluasa masih berleluasa, dan Amerika dikuasai oleh Cersei Lannister Bertemu Kraken-tetapi ya, saya katakan kita memerlukan persembahan ini, sekarang lebih dari sebelumnya.

Saya, Saya & Saya

Ini menunjukkan kronik tiga garis masa dalam kehidupan seorang lelaki bernama Alex Riley. SNL alum Bobby Moynihan sebagai bintang Alex yang berusia 40 tahun, yang menangkap isterinya menipu. Ada juga Alex yang berusia 65 tahun (John Larroquette) dan Alex (Jack Dylan Grazer) yang berusia 14 tahun, yang merupakan satu-satunya anak yang membesar di Chicago. Young Alex terobsesi dengan Chicago Bulls, sehingga ibu tunggalnya berkahwin dengan penduduk Los Angeles dan dia dipaksa di bawah rejim yang menindas peminat Lakers berambut perang kuning. Saya, Saya & Saya adalah sejuk kerana kadang-kadang saya melihat persembahan tentang lelaki yang membosankan dan saya seperti, “Wow, saya harap saya dapat melihat dua lagi versi lelaki yang sama.” Datanglah untuk garis plot yang unik dari “menipu isteri pinggir bandar pada suami lumpuh,” tinggal buat masa ini apabila Moynihan menyalahkan peniaga Asia dengan perkauman yang ringan.

Pasukan SEAL

David Boreanaz bintang sebagai Tentera Laut SEAL Jason Hayes dan …

… maaf, tidur sebentar lagi. Lihat, mereka akan terus mencari perkara yang dilakukan David Boreanaz di TV. Pontianak? Pasti. Tentera laut SEAL? Kenapa tidak! Maksud saya, lelaki itu telah memainkan antropologi forensik, demi Tuhan.

Kebijaksanaan Orang ramai

Jeremy Piven memainkan Jeffrey Tanner, juggernaut teknologi yang anak perempuan remajanya dibunuh dalam kes yang sejuk. Dia mencipta aplikasi crowdsourcing yang membolehkan pengguna mengemukakan petua tentang kehilangan anak perempuannya dan jenayah lain. Adakah anda melihat keistimewaan tol putih mengambil lelaki? Pertama mereka ditundukkan kepada sekolah Ivy League. Kemudian mereka diberikan peluang elit. Akhirnya mereka harus meninggalkan peluang untuk menjadi jutawan, hanya untuk dihukum mungkin menjadi presiden Amerika Syarikat. Akhirnya, Kebijaksanaan Orang ramai adalah rancangan TV escapist yang meminta kita untuk berehat dari negara kita yang bergelimpangan untuk melihat lelaki menyalahgunakan kuasa mereka.

9JKL

Mark Feuerstein memainkan lelaki bernama, tepatnya, Josh. Josh, yang bercerai dan “mengalahkan nasibnya,” bergerak ke apartmen di sebelah ibu bapanya dan bergumul dengan perkara-perkara seperti dibaringkan dan dicintai oleh orang tuanya-sesuatu yang setiap orang Amerika moden boleh berhubungan dengan!

A.P. Bio

Dari Seth Meyers, Lorne Michaels, dan Mike O’Brien, a.k.a. The White Dudes of SNL, datang pertunjukan tentang, saya bukan anak anda, seorang lelaki yang “mengalahkan nasibnya.” Bintang pertunjukan Glenn Howerton (Ia Sentiasa Cerah Di Philadelphia) sebagai seorang sarjana falsafah yang mendapat pekerjaan sebagai guru biologi Penempatan Lanjutan sekolah tinggi selepas kehilangan pekerjaan impiannya. Pengumuman pertunjukan pada Deadline reads, “Menyadari dia mempunyai bilik yang penuh dengan murid-murid roll kehormatan, dia memutuskan untuk menggunakan anak-anak untuk keuntungan sendiri.” Maaf, apa? Bolehkah orang-orang ini berhenti “memutuskan untuk menggunakan” kanak-kanak bawah umur yang tidak berdosa dan tanpa cacat untuk skim suram untuk mengalihkan perhatian mereka dari kehidupan kegirangan mereka?

Kevin (Mungkin) Menjimatkan Dunia

Ia boleh menjadi sukar untuk memberitahu orang kulit putih, jadi biarkan saya membersihkan sedikit kekeliruan dari kelawar: Tidak, ini bukan persembahan yang sama seperti Kevin Boleh Tunggu. Tetapi ia adalah rancangan televisyen rangkaian lain mengenai seorang lelaki bernama Kevin. Seorang utusan dari Tuhan (dimainkan oleh Cristela Alonzo) turun ke bumi untuk mengajar beberapa pelajaran kehidupan Kevin (Jason Ritter). Beliau menyentuh semua klasik, seperti “tidak peduli dengan perkara-perkara penting,” “bersikap baik kepada anak saudara anda,” dan “tampil ke pengkebumaan saudara anda, anda raksasa sampah.” Akhirnya, pertunjukan tentang seorang lelaki kulit putih mencari Tuhan!

2017 CMT Music Awards - Arrivals
PHOTO: Mike Coppola

Dengan Kitab

Jika anda masih kering selepas menonton Kevin (Mungkin) Menjimatkan Dunia, perhatikan Dengan Kitab di CBS. Rangkaian ini telah mengarahkan musim penuh pertunjukan, tetapi tarikh perdana masih belum diumumkan. Berdasarkan buku itu Hidup secara Alkitabiah dan eksekutif yang dihasilkan oleh Big Bang TheoryJohnny Galecki, Dengan Kitab kira-kira, anda fikirkan, seorang lelaki kulit putih mencari Tuhan.

Jill Gutowitz adalah seorang penulis dan raksasa kandungan yang berpusat di dalam kekosongan. Dia telah menulis untuk VICE, Broadly, Vogue Remaja, AwesomenessTV, Majalah Dame, dan banyak lagi. Ikuti dia di Twitter @jillboard.