Kyra Sedgwick telah memenangi Emmy dan Golden Globe untuk lakonannya, tetapi pada hujung minggu ini dia akan menambah satu lagi kejayaan besar untuk kerjayanya: dia mengetuai debut dengan Lifetime’s Kisah seorang gadis. Filem itu, yang mengikuti perjalanan remaja selepas video seksnya menjadi virus, adalah projek semangat untuk Sedgwick, yang membeli hak filem untuk novel Sara Zarr 10 tahun yang lalu.

Kami menyenaraikan anak perempuan Sedgwick Sosie Bacon, yang juga bintang dalam filem itu (dan siapa yang mungkin anda kenal dari 13 Alasan Mengapa), untuk membantu menghidupkan ibunya dengan segala-galanya daripada menjadi pengarah kali pertama kepada apa yang ia suka bekerja dengan keluarga untuk orgasme wanita. Teruskan membaca untuk kata-kata baru duyung ibu-daugher- “Persetujuan haruslah menjadi peraturan, tetapi kesenangan harus menjadi matlamat” -dan lebih.

Sosie Bacon: Hai, Mama.

Kyra Sedgwick: Hai sayang. Jadi, segala yang kita katakan akan direkodkan, jadi anda tahu …

SB: OK, saya tidak akan mengatakan apa-apa yang buruk! [Ketawa.] Persoalan pertama saya adalah: Selepas berada di hadapan kamera untuk itu, sooo bertahun-tahun, apa yang membuatkan anda memutuskan untuk mengarahkan anda?

KS: Baiklah, Kisah seorang gadis adalah buku yang saya beli pada tahun 2007. Seorang rakan saya membawanya kepada saya, Emily Lansbury-yang sebenarnya menulis naskahnya-dan dia berkata, “Saya fikir anda akan benar-benar berkaitan dengan ini.” Saya membaca buku itu dan benar-benar terkejut dengan berapa banyak ia mengingatkan saya tentang pengalaman sekolah tinggi saya, cuba untuk mengetahui siapa saya, berasa benar-benar hilang dan bersendirian. Saya fikir ia kembali kepada saya betapa sangat menyakitkan untuk menjadi remaja dan khususnya seorang gadis. Saya memberikannya kepada anda, dan anda menyukainya. Awak ingat itu?

SB: Ya, saya menyukainya. Ia sangat berpindah kepada saya pada masa itu, terutamanya sejak saya berusia sedemikian.

KS: Saya fikir, Jika ini dapat mencerminkan pengalaman saya, dan ia boleh mencerminkan anak perempuan saya, maka ia berbaloi. Oleh itu, saya membeli buku itu, dan kami cuba menjadikannya sebagai ciri. Saya telah berfikir tentang mengarahkan, tetapi saya merasa terintan olehnya. Saya berasa seperti saya tidak akan menjadi lebih baik, jadi kenapa cuba? I takut. Kemudian saya pergi ke Lifetime, dan kami bercakap mengenai inisiatif Broad Focus mereka, yang merupakan mandat mereka untuk mengupah lebih banyak pengarah wanita. Saya bercakap, “Kisah seorang gadis, dan saya mahu mengarahkannya, “dan saya benar-benar terkejut dengan perasaan saya pada masa itu. Sekarang saya telah melakukannya, saya benar-benar jatuh cinta, dan saya tidak sabar untuk melakukannya lagi.

SB: Anda menjawab banyak soalan dalam jawapan itu.

KS: Saya cenderung untuk melakukan itu. Saya sangat baik pada ini.

Kyra Sedgwick directing actress Ryann Shane on the set of *Story of a Girl*.

Kyra Sedgwick mengarahkan pelakon Ryann Shane pada set Kisah seorang gadis.

SB: Tepat sekali! Pada masa yang ditetapkan, orang yang mengendalikan kapal kebanyakannya perempuan. Apa yang berbeza tentang set lebih didorong wanita daripada set yang lebih didorong lelaki, tenaga?

KS: Saya bekerja sangat keras untuk mempunyai ketua-ketua kebanyakan jabatan menjadi perempuan, dan ia membuat perbezaan besar. Mempunyai pengarah perempuan di kemudi membuat perbezaan juga. Kepada saya, tenaga wanita bermakna orang yang lebih ramah, lebih lembut, lebih tenang, bekerja lebih bersama, sangat menghargai satu sama lain. Saya cuba untuk membuat semua orang dapat melihat dan memahami dan dihargai. Semua manusia memerlukan cinta, perhatian, dan penghargaan, dan mereka boleh menjadi sifat wanita. Saya rasa mereka sepatutnya menjadi sifat lelaki dan perempuan, tetapi saya fikir mereka lebih mudah dikaitkan dengan wanita.

SB: Ya, apa yang saya maksudkan oleh tenaga wanita tidak semestinya sesuatu yang jantina. Jika anda menggalakkan pemberian dan mendengar dan memberi perhatian, maka semua orang, lelaki atau perempuan-seluruh kru, sebagai orang tanpa jantina-akan mengamalkan tenaga itu dan merawat satu sama lain dengan hormat.

KS: Oh Tuhan, itu jawapan yang lebih baik.

SB: Ini bukan wawancara saya! Anda membeli buku itu 10 tahun lalu. Apakah halangan yang anda jalankan untuk mencuba membuat filem itu?

KS: Sebab saya ingin membuat filem itu adalah alasan mengapa orang tidak fikir ia akan menghasilkan wang; mereka tidak fikir orang akan berminat. “Kami suka naskah, tetapi di mana kereta mengejar? Tiada apa-apa yang meniup, di mana masa besar?” Bagi saya filem itu penuh dengan letupan. Ia penuh dengan kesakitan, dan kebimbangan, dan kehidupan sebenar. Halangan-halangan itu mengecewakan. Saya tidak dapat merasakan bahawa jika ia adalah tentang anak remaja, kita mungkin mempunyai pekerjaan yang lebih mudah.

SB: Pasti. Anda pastinya tidak pernah diarahkan sebelum ini. Kami tinggal di pangsapuri yang sama ketika kami menembak, dan saya teringat pada hari pertama. Apa itu seperti bangun pagi itu? Adakah awak ketakutan?

KS: Saya benar-benar panik, seperti secara literal. Semua semasa pembentukan semula, saya berkecamuk di antara “Ini benar-benar akan baik-baik saja, saya sangat bersedia” dan “Saya tidak tahu apa yang saya lakukan, saya freaking out.” Apabila saya mula-mula berangkat, saya takut, tapi saya faking itu dengan baik, berpura-pura sehingga saya membuatnya! Selepas latihan pertama, saya sepenuhnya tenang. Apa yang saya rasa, sebagai seorang pelakon, terima kasih, saya tidak perlu pergi ke treler solek. Syukurlah saya tidak perlu melihat diri saya di cermin! Secara pelik, saya berasa seperti saya kurang pada bahu saya sebagai pengarah daripada sebagai seorang pelakon. Saya hanya tahu saya telah mengupah pelakon yang hebat dan mereka akan menjadi hebat. Ia adalah perasaan paling hebat yang pernah ada

SB: Ia tidak merasakan terdapat banyak tempoh penyesuaian. Ia hanya bam, dan kami akan pergi. Apa yang ingin saya bekerjasama dengan saya dan ayah [Kevin Bacon] dan adik saya [Travis Bacon], yang melakukan muzik?

KS: Saya mempunyai begitu banyak iman bahawa anda akan menjadi menakjubkan bahawa ia jenis membuat kerja saya lebih mudah. Walaupun saya tidak pernah mengarahkan Dad sebelum ini, saya telah memberinya nota bertindak, jadi itu tidak begitu luar biasa bagi saya. Saya fikir anda lebih rumit. Sungguh sukar untuk mengetahui bahawa ibu anda memandang anda secara kritikal. Anda dan saya mempunyai masalah mengenai perkara ini pada masa lalu. Sekiranya saya melihat anda terlalu lama, anda seperti, “Apa yang anda lihat?” Saya pengarah anda, jadi saya terpaksa melihat anda secara kritikal. Salah satu perkara yang paling sukar sebagai pelakon adalah anda sentiasa dikritik, dan dengan ibu anda mengkritik anda boleh mencabar. Bagaimana dengan awak? Apa yang anda bimbang dengan saya sebagai pengarah?

SB: Saya tidak merasa bimbang bahawa anda akan mengkritik saya atau mengkritik saya. Untuk jujur ​​dengan anda, itu tidak ada kaitan dengan ketakutan saya. Ketakutan saya adalah berdasarkan kepada berapa banyak anda mengambil berat mengenai projek ini. Saya tahu berapa banyak maksudnya untuk anda, dan saya tidak mahu mengecewakan anda, jadi saya menyambut dan mahu nota anda! Itu lucu bahawa kita merasakan perkara yang berbeza.

Pelakon Ryan Shane with Sosie Bacon on the set of *Story of a Girl*.

Pelakon Ryann Shane dengan Sosie Bacon di atas set Kisah seorang gadis

KS: Hebat! Dan itulah sebabnya ibu perlu ambil perhatian. Anda tidak tahu apa yang kanak-kanak anda fikir atau bimbang, pernah.

SB: Betul. Apa yang anda rasa adalah pencapaian terbesar projek ini, dan apa yang anda mahu penonton mengambilnya?

KS: Pencapaian terbesar ialah saya fikir filem itu benar-benar baik! Keperibadian sangat penting, terutamanya sekarang di Amerika. Kita semua perlu berusaha sebagai manusia untuk memahami antara satu sama lain dan kita lebih baik. Saya berharap orang menonton filem itu dan memahami diri mereka dan merasakan kasih sayang untuk satu sama lain. Soalan saya kepada anda adalah, Apa yang anda kaitkan dengan dalam filem?

SB: Saya pergi ke sekolah perempuan-perempuan ketika saya masih muda, yang saya fikir memupuk banyak keyakinan. Saya dikelilingi oleh wanita, dan kami hanya pelik dan menunjukkan tubuh kita, berubah di lorong. Sebagai seorang wanita yang lebih muda, saya pasti mempunyai kebebasan itu. Dan kemudian anda mula bergaul dengan lelaki, dan anda melihat apa yang menarik minat mereka dan apa yang mereka dapati seksi, dan saya rasa perubahan personaliti anda. Sebaik sahaja anda menyedari bahawa sebagai seorang wanita, ia sememangnya berusaha untuk kembali ke peringkat muda, bebas itu.

KS: Kami meneroka tema seksualiti wanita dalam filem. Apa yang anda fikirkan tentang bagaimana filem itu berkaitan dengan seksualiti wanita dan apa-apa piawaian ganda untuk lelaki dan wanita?

SB: Saya fikir [watak utama] Deanna hancur oleh pita seks, dan [rakannya] Tommy tidak mendengar perkataan mengenainya. Deanna dilabel sebagai pelacur yang menjijikkan, dan kesannya panjang. Rakannya, Stacey, bercinta dengan seksual dirinya, dan mungkin itu kerana tidak seorang pun daripada mereka diajar tentang apa yang baik, interaksi seksual yang positif sebenarnya. Ia bukan mata wang; ia bukan sesuatu yang akan membawa anda ke suatu tempat. Ia sesuatu yang patut dinikmati di antara kamu berdua. Saya berharap filem ini dapat membantu orang membincangkannya. Seks dengan wanita harus dibincangkan. Saya fikir ia semakin membesar di media sekarang, yang sangat hebat.

KS: saya tahu.

SB: Saya masih ingat di sekolah menengah, dan walaupun sekarang, beberapa lelaki akan terkejut apabila mengetahui bahawa gadis melancap. Maksud saya, ia hanya menimbulkan minda. Ia adalah pemikiran yang memalukan di kalangan wanita, jadi jika itu hanya boleh dibincangkan tentang lebih banyak, itu akan menjadi baik. Anda layak untuk merasa senang juga.

KS: Sebenarnya. Kebanyakan remaja lelaki tidak tahu bagaimana untuk memberi kesenangan kepada seorang wanita atau seorang gadis, dan mereka juga tidak diajar dalam masyarakat ini bahawa matlamat itu, atau sesuatu yang lebih penting lagi. Hakikatnya ialah remaja mempunyai hubungan seks. Kita tidak boleh pergi. Mari kita bercakap mengenainya kerana itu satu-satunya cara untuk mengeluarkannya dari bawah kegelapan dan bayang-bayang. Itulah satu-satunya cara untuk memprosesnya dengan cara yang sihat. Ia berlaku, jadi mari kita bercakap mengenainya.

SB: Sekiranya ia berlaku, ia juga boleh menjadi persetujuan dan menyenangkan, untuk kedua-dua pihak! Atau sekurang-kurangnya itu sepatutnya menjadi matlamat. Persetujuan harus menjadi peraturan, tetapi kesenangan harus menjadi sasaran.

KS: Saya sukakannya; itu hebat.

SB: Oh terima kasih! Catchphrase; mari kita letakkan pada pelekat bumper.

KS: Kami sepatutnya mendapat T-shirt yang dibuat.

SB: Betul. Yeah, jadi anyways … Bye, Mom, saya sayang kamu.

KS: Saya cinta Awak Sayang.

Kisah seorang gadis menyiarkan Ahad, 23 Julai pukul 8:00 PG. ET / PT pada Sepanjang Hayat.