PHOTO: Benjamin Lozovsky / BFA.com

BØRNS melakukan di Rose Bar

Perhatikan: Penyanyi Garrett Borns, yang terkenal terutamanya oleh nama panggungnya, BØRNS, semakin mengambil alih dunia muzik. Sekiranya anda berfikir bahawa pernyataan yang kuat itu, ambil perhatiannya: Dari melepaskan album debutnya, Dopamine, Oktober lalu untuk melawat Amerika Syarikat dan Eropah ke barisan hadapan di landasan pacuan Gucci untuk mendapatkan sokongan para heavyweights industri seperti Taylor Swift, dia menunggang tinggi. Ingat jem musim panas yang luar biasa “Cinta Elektrik” yang anda tidak dapat berhenti mendengar tahun lepas? Ya, mereka adalah vokal yang sungguh-sungguh dan sakti.

Kami terpaksa duduk bersendirian dengan bintang asli Michigan berusia 24 tahun yang bertukar menjadi bintang rock malam tadi sebelum persembahan di Rose Bar Sessions di Gramercy Park Hotel di New York City. Inilah yang dia katakan:

GLAMOR: Selamat datang ke New York! Di mana anda datang dari?

BØRNS: Buffalo. Saya mempunyai persembahan yang menyeronokkan di sana beberapa hari lepas. Kami telah melawat album ini sekali lagi untuk bulan lepas. Kami memainkan Terminal 5 [New York] 5 beberapa minggu yang lalu, yang merupakan pameran besar terbesar yang kami jual. Jadi itu adalah batu loncatan sejuk.

GLAMOR: Yang telah menjadi bandar kegemaran anda untuk dimainkan?

BØRNS: Belanda adalah persembahan yang menyeronokkan. Saya telah bermain beberapa tempat yang sejuk, seperti di sebuah akuarium di La Jolla, California. Dan rancangan New York sentiasa hebat.

GLAMOR: Bagaimana anda menjaga tenaga anda apabila anda melakukan hampir setiap malam?

BØRNS: Apabila anda telah melakukan lawatan seperti yang telah kita pelajari untuk album ini, anda akan sampai ke tempat keletihan yang anda tidak pernah fikir anda boleh mendapat sebelum ini. Dengan muzik, kami telah mendapat tempat pencerahan dengan hanya bermain keldai kami, anda tahu? Saya sentiasa berusaha untuk menunjukkan persembahan terakhir. Dan band saya luar biasa; mereka adalah satu sebab yang besar mengapa semua bunyi yang baik.

GLAMOR: Rose Bar adalah tempat yang sangat intim, tetapi anda juga bermain untuk orang ramai di Coachella dan Selatan oleh Southwest. Yang mana satu pilihan anda?

BØRNS: Saya benar-benar suka tempat intim kerana rasanya semua orang dalam penonton berada di semua jenaka dalam kami. Kami boleh mengatakan sesuatu dan orang akan menangkap mereka. Itu tidak boleh berlaku pada festival kerana tiada siapa yang akan menangkapnya. Saya juga suka bahawa di ruang yang lebih kecil orang boleh bercakap antara satu sama lain dan mendengar muzik; mereka tidak perlu menonton anda sepanjang masa.

Borns-performing-2.jpg
PHOTO: Benjamin Lozovsky / BFA.com

GLAMOR: Apa sahaja yang anda pelajari daripada bermain begitu banyak?

BØRNS: Separuh masa, apabila saya mula-mula berjalan di atas pentas, saya tidak dapat melihat secara langsung pada penonton hanya kerana kesedaran diri. Ia bersifat manusia. Kadang-kadang anda merasa seperti lelaki, dan kadangkala anda tidak. Tetapi kadang-kadang bahawa tenaga sedar diri baik untuk persembahan, ia menarik orang lebih. Dan jika saya melihat seseorang yang saya kenal di khalayak ramai, ia melepaskan saya. Saya akan, seperti, mula ketawa.

GLAMOR: Adakah anda melihat Taylor Swift dalam keramaian di Coachella?

BØRNS: Syukurlah, saya tidak. Itu akan berlaku sama sekali melemparkan saya. Saya melihatnya sebelum set itu-dia berguling-guling dengan posse dia, tetapi saya tidak mahu memikirkan dia berdiri di sana menonton.

GLAMOR: Apa yang ingin mendapat sokongan seseorang dalam industri seperti dia?

BØRNS: Ia hebat. Maksud saya, ketika dia tweet tentang saya itu adalah saat yang sejuk. Saya tidak tahu dia akan melakukannya. Tetapi orang berfikir tiba-tiba saya mula menjual keluar apabila itu berlaku. Sebenarnya saya terpaksa membuat banyak kerja sebelum itu dan masih perlu.

GLAMOR: Siapa pengaruh muzik anda sendiri?

BØRNS: Bowie adalah yang besar, Bee Gees, zombi. Ada yang berkata kepada saya pada hari yang lain, “Ini mempunyai getaran Jim Morrison, saya harap itu tidak menyinggung perasaan anda.” Simbol seks rock ‘n’ roll? Itu benar-benar tidak menyinggung perasaan saya.

GLAMOR: Adakah seseorang bercita-cita menjadi simbol seks?

BØRNS: Ada orang. Kepada saya ini pujian, tetapi saya tidak cuba untuk melakukannya. Saya suka sifat riang itu. Saya suka humor itu. Itulah sebabnya saya memakai perkara yang saya lakukan. Anda tidak boleh mengambil diri anda terlalu serius, bukan? Saya fikir itu perkara yang seksi.

GLAMOR: Pada nota itu, bagaimana perkongsian anda dengan Gucci datang?

BØRNS: Pendandan saya adalah seorang kawan dan sangat keren. Kami berkongsi rujukan visual yang sama, seperti Putera dan Bowie. Dia sentiasa menarik barangan untuk saya cuba untuk menjadi sejuk. Kembali ketika saya hendak melakukan penampilan pertama saya The Tonight Show With Jimmy Fallon, dia menarik beberapa kepingan Gucci yang akhirnya saya memakai pada pameran itu. Orang-orang dari Gucci menggaliya, dan kemudian sebelum saya tahu itu saya berada di pesawat ke Milan untuk rancangan pakaian musim gugur. Saya dapat berjumpa dengan [Pengarah kreatif Gucci] Alessandro Michele, dan dia adalah orang yang memberi semangat dan inspirasi. Kami perlu berhubung, yang gila kerana dia mempunyai banyak tanggungjawab dan orang di sekelilingnya selalu. Dia dan syarikatnya sangat baik dan murah hati dan suka muzik.

GLAMOR: Anda berada di barisan depan pergerakan bendalir jantina androgynous ini. Bagaimana pula dengannya?

BØRNS: Nah, yang menarik adalah ketika saya mula-mula meletakkan muzik, orang tidak pasti jika saya seorang lelaki atau perempuan. Saya tidak berada di sampul atau apa-apa, tetapi orang suka muzik. Saya fikir itu adalah satu perkara yang hebat-orang-orang menikmati muzik untuk apa itu dan tidak menghakimi berdasarkan jantina anda atau apa sahaja.

GLAMOR: Yeah dan pergi ke luar sana dengan siapa kamu dan berkata, “Saya tidak memberi f.” Adakah anda memberi f – k?

BØRNS: Tidak, saya tidak memberi f – k. Tetapi saya harap muzik itu memberi inspirasi kepada orang ramai, saya memberikan f – k tentang itu.

Lebih Dari Glamor: