Gaji yang sama ialah a utama Isu di Hollywood dan industri di seluruh lembaga, dengan wanita lebih tua daripada 36 memperoleh pendapatan sebanyak 76 peratus kurang daripada rekan lelaki mereka. Dan walaupun itu biasanya tidak ketawa, dalam episod malam tadi Saturday Night Live, tuan rumah Emma Stone dan Jennifer Aniston berada di tangan untuk mengingatkan kita sejauh mana kita masih perlu pergi-dan Kate McKinnon berada di sana untuk menunjukkan kepada kita sejauh mana kita telah datang.

Izinkan kami untuk menerangkan: Tetapan untuk skit itu adalah panel wanita dalam filem dengan tetamu Leslie Jones, Stone, dan Aniston, serta McKinnon yang memainkan aktres penuaan Debette Goldry. Apabila ditanya oleh moderator Cecelia Prince (Sasheer Zamata) apa yang masih memegang wanita kembali dari pendapatan yang sama dengan lelaki, Stone dan Aniston membawa beberapa tekanan dunia nyata bahawa wanita di Hollywood menghadapi.

“Saya fikir ada semua perkara kecil ini, seperti anda perlu menukar rambut supaya sesuai dengan jenis anda,” kata Stone. “Dan anda perlu bertindak dengan cara tertentu supaya anda tidak dilabelkan sebagai sukar,” Aniston berbisik.

Sudah tentu, Debette, mempunyai beberapa idea yang berbeza mengenai pelakon-pelakon cabaran seperti, contohnya, dipaksa untuk mengambil tablet arsenik untuk kulit yang lebih baik pada hari itu. (PS: Arsenik adalah beracun.) Dan apabila ia membayar gaji yang sama, pemikiran Debette tidak banyak berubah sejak masa beliau di skrin: wanita, katanya, hanya berbaring di atas keretapi menunggu untuk berlari sementara lelaki dimasukkan ke dalam kerja “sebenar”. Beliau menambah bahawa wanita pada zamannya begitu membantah bahawa mereka sebenarnya sebahagian daripada jabatan prop. “Apabila saya tidak penggambaran saya terpaksa duduk di atas meja kecil di sebelah sekeping pita pelekat yang mengatakan ‘wanita,'” jelasnya.

Panel juga menyentuh bagaimana peranan wanita dalam hiburan telah berkembang. Stone berkata bahawa getaran pada set lebih baik secara keseluruhan apabila wanita dimasukkan. Aniston juga membuktikan bahawa dia seorang pengarah. “Oh, saya lihat suami anda datang untuk menetapkan berpakaian sebagai tumbuhan, bisikan idea-idea, dapatkannya,” balas Debette.

Walau serius, dengan baik untuk melihat isu penting seperti itu, sebutkan mengenai platform yang besar SNL. Dan tentu saja, tidak pernah menyakitkan untuk membuang beberapa ketawa dalam untuk ukuran yang baik.

Lihat klip penuh, di sini: