Dunia akhirnya pulih dari trauma mental yang adalah The Dress, jadi betul di isyarat, Internet telah menghidupkan meme baru untuk merosakkan semua kehidupan kita.

Terimakasih kepada “Kaki Shiny.”

Panik bermula apabila pengguna Instagram @leonardhoespams menyiarkan gambar kakinya dalam talian lima minggu lalu. Beberapa pengikutnya dengan cepat mula mengulas dan berkongsi gambar kerana ilusi optik ia mencipta: sepasang kaki atau kaki yang kelihatan sangat berkilat dibungkus dengan plastik reflektif. Gambar itu menemui jalan ke Twitter sejak beberapa hari yang lalu, di mana perbincangan mengenai apa yang ada di dalam gambar telah mencapai histeria puncak.

Apabila awak melihatnya…

Memuatkan

Lihat di Instagram

Sudah tentu, orang lain pada mulanya melihat atau dengan cepat menyedari bahawa mereka hanya sepasang kakinya biasa dengan tanda cat putih (perhatikan bekalan seni di sekelilingnya).

Foto histeria menyebabkan kekacauan di Twitter, dengan internet bingung mengenai apa yang mereka lihat. Biru dan hitam atau putih dan emas SEMUA MANGSA LAGI.

Tetapi mari kita simpan @leonardhoespams kesakitan untuk memecahkan Internet dan kembali kepada hujah yang benar-benar penting: Team Blue and Black forever.

Memuatkan

Lihat di Instagram