Kami hanya beberapa minggu lagi dari perdana di bahagian empat Netflix Gilmore Girls reboot-tepat dengan tajuk Gilmore Girls: Satu Tahun dalam Kehidupan– dan para peminat memikirkan siapa Rory (Alexis Bledel) berakhir dengan. Serius, #TeamJess, #TeamLogan, dan #TeamDean pihak telah membahagikan negara kita jauh lebih daripada Donald Trump. (OK, itu mungkin berlebihan, tetapi titik saya dibuat.)

Sudah tentu, ia reductive kepada semata-mata memberi tumpuan kepada kehidupan cinta Rory. (Secara terang-terangan, saya tidak peduli tentang status hubungannya.) Dia seorang watak wanita yang cerdas, cerdas, dan kompleks yang melampau jauh dari mana dia bersenang-senang. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna kita tidak boleh membincangkan hal-hal romantisnya-selagi kita memberikan nuansa lain seperti bersinar. Bahawa dikatakan, tunggu untuk pemikiran saya yang berikutnya, berjudul “Rory Gilmore Harus Katakan F-ck Anda kepada Lelaki dan Menang Hadiah Nobel Keamanan.” (Editor saya tidak meluluskan tajuk utama …)

Tetapi minggu depan. Hari ini, saya sebenarnya akan menumpukan perhatian kepada teman lelaki lama Rory-tetapi dengan cara yang sama dengan jenama “IDGAF Mengenai Boyfriend Old Rory.” Seperti kebanyakannya serius wartawan, saya menghabiskan sebahagian besar masa tengkorak saya Gilmore Girls Benang Reddit. Laman-laman ini biasanya hanya mengetengahkan teori-teori tentang bagaimana Emily Gilmore adalah orang asing atau yang Stars Hollow penuh dengan orang mati. Walau bagaimanapun, menyelam terakhir saya ke dalam Gilmore Girls Web mendalam terbukti sangat menarik. Saya menemui beberapa keping #content yang membuatkan saya berfikir sesuatu cRazY: Rory berakhir dengan-menunggu untuk itu- tiada daripada teman lelaki lama. Adakah anda mendengarnya? Itulah bunyi setiap rumah wanita di Amerika yang meletup.

Memang, ini hanyalah teori. Untuk semua yang saya tahu, Rory menjadi Queen Bee dalam hubungan poligami dengan ketiga-tiga lelaki ini-yang sebenarnya akan menjadi menakjubkan. Walau bagaimanapun, bukti saya sangat mencadangkan api masa lalu Rory kekal dalam keadaan baik, masa lalu. Dan itulah kemenangan, kerana A. Jess, Logan, dan Dean semua menghisap, dan B. Penggemar akan akhirnya hentikan kehidupan cinta Rory. Di mana semua teori Hadiah Keamanan Nobel, ya?!

Mari kita meneruskan penerimaan yang membawa saya kepada kesimpulan ini, bolehkah kita?

Liza Weil memberikan wawancara yang sangat jelas kepada Marie Claire.

Weil, yang memainkan Paris Geller GG, tersirat bahawa pencipta acara (Amy Sherman-Palladino) mendekati teman lelaki lama Rory sebagai perkara-perkara daripadanya masa lalu dalam reboot Netflix. “Amy datang dari sudut pandangan bahawa tiada seorang pun daripada teman lelaki terdahulu itu adalah orang yang tepat untuk Rory,” kata Weil. “Mereka berkhidmat dengan tujuan untuknya pada masa itu dalam hidupnya, dan dia tidak semestinya menemui ‘orang itu’.” Jelas sekali, ini tidak mengesahkan 100 peratus atau menafikan apa-apa. Walau bagaimanapun, ia menunjukkan bahawa Logan, Jess, dan Dekan hanya wujud dalam Gilmore Girls: Satu Tahun dalam Kehidupan untuk memberikan konteks untuk cerita yang lebih besar daripada Rory. Dan saya di sini untuk itu.

Palladino memberitahu Masa majalah dia berharap peminat tidak begitu terobsesi dengan teman lelaki lama Rory.

“Kadang-kadang, saya berharap perkara Dean dan Jess tidak begitu penting kerana dalam skim besar kehidupan Rory, yang teman lelakinya ketika berusia 16 tahun adalah peristiwa kecil,” katanya. Sekiranya Palladino tidak berfikir Jess dan Dekan adalah sebahagian besar daripada kewujudan Rory, nampaknya tidak mungkin dia membuat salah seorang dari mereka orang. Dan kenyataannya secara tidak sengaja menyiratkan kepada Logan, juga. Lagipun, siapa yang anda mahu tarikh pada 22 vs siapa yang anda mahu tarikh pada 30 adalah dua orang yang berbeza secara drastik.

Jared Padalecki (Dekan) hanya bekerja Gilmore Girls: Satu Tahun dalam Kehidupan untuk satu hari.

Kecuali adegannya adalah perkahwinan senapang patah dengan Rory, nampaknya tidak mungkin kedua-dua ini berakhir dengan gembira. Sekiranya Rory mempunyai teman lelaki dewasa, Palladino pasti memerlukan lebih daripada satu hari untuk menceritakan kisahnya. Betul?

Jess dan Rory di Reunion Gilmore Girls: Satu Tahun dalam Kehidupan treler adalah steril AF.

Tidak ada haba. Tiada bunga api. Tiada apa-apa. Tidak ada dialog yang menyeronokkan – mereka hanya mengulangi frasa yang sama antara satu sama lain. Jika itu tidak menjerit, “Oh ya, sahabat lama yang tidak pernah saya tengok pada tahun-tahun, mari kita canggung,” maka saya tidak tahu apa yang berlaku.

Jess hanya muncul dalam tiga episod reboot. Dekan muncul dalam satu.

Sekali lagi, Rory bakal suami akan memerlukan lebih banyak masa skrin. Logan tidak muncul dalam empat episod; Walau bagaimanapun, kedua-dua petikan Weil dan Palladino menyokong mengapa dia bukan “Yang Satu.”

Annnd there you have it, orang: Bagi saya, ini adalah bukti kukuh bahawa Rory, seperti banyak orang, tidak tidak berkahwin dengan orang yang dia jumpa di sekolah menengah. Radikal, saya tahu.