Internet sentiasa memerlukan sesuatu untuk memastikan ia berdengung, dan hari Jumaat tidak berbeza, ketika wawancara yang dilakukan Lorde dengan pertunjukan pagi Australia menjadi virus untuk alasan yang sangat menjengkelkan. Semuanya bermula pada bulan Jun, apabila Matahari terbit persembahan pagi disiarkan beberapa klip dari temu bual dengan Lorde mengenai kejayaan album terbarunya, Melodrama, yang melanda nombor satu di senarai Billboard 200 selepas dibebaskan bulan lepas. Tetapi apa yang mendapat Twitters pada hari Jumaat adalah komen yang dibuat oleh Lorde dalam temubual yang dibentangkan untuk membayangkan dia telah meninggalkan skuad Taylor Swift yang terkenal. “

Apabila pewawancara bertanya kepada penyanyi “Light Green” mengenai bagaimana perasaannya mula berkeliaran di kalangan yang sama seperti beberapa ikon muziknya (kira-kira 1:40), Lorde berkata, “Yang kedua anda fikir terlalu sukar, anda hanya akan menjadi gila, jadi sebaiknya menjadi seperti, ‘Kami berada di kawasan ajaib. Itulah yang berlaku di sini.’ Seperti juga, saya tidak berkumpul dengan orang-orang ini sama sekali. “

Dia tidak pernah menyebut skuad terkenal yang dikenali sebagai sebahagian atau nama Taylor Swift sama sekali.

Tetapi video itu seolah-olah dipotong ke klip lain di mana pewawancara berkata, “Tetapi bersabarlah, anda adalah sebahagian daripada skuad Taylor, semua majalah memberitahu kami.” Kepada penyanyi itu menggulung matanya dan menjawab, “Kamu berteman di tempat yang berbeza, tetapi saya fikir sebahagian besarnya, saya tidak suka memanggil berhala saya untuk nasihat, semestinya.”

Lihatlah sekitar 1:55 dalam video penuh di bawah:

Sudah tentu Internet meletup dengan berita utama seperti, “Sad News-Lorde Tidak Di Squad Taylor Swift Lagi!” Dan ini hanya berlaku sebulan selepas Lorde meminta maaf kerana analogi yang dia buat ketika cuba menjelaskan persahabatannya dengan sesama selebriti (ia datang seperti dia membandingkannya dengan penyakit autoimun).

Apabila Lorde menangkap angin semua melodrama baru ini, penyanyi itu pergi ke Twitter untuk menetapkan perkara-perkara yang lurus.

Dia mencatatkan nota Jumaat petang dengan berkata:

“Wow – sesuatu yang mengecewakan perlu ditangani secara dalam talian tetapi di sini kita pergi .. taylor adalah kawan yang sayang .. saya sayang dia sangat dalam temu bual itu yang saya hanya bercakap tentang bowie dan patti smith – idola ‘saya merujuk kepada yang saya katakan saya bukan kawan, bukan taylor!

“Saya selalu menemui persepsi orang tentang skuad ‘skuad’ ini yang mengecewakan pada masa lalu, ia tidak pernah ada kelab eksklusif atau masyarakat rahsia, tetapi bulatan orang ramai, beberapa yang saya kenal, dan beberapa orang yang saya tidak pernah jumpa , seperti kumpulan kawan yang paling luas, maafkan saya untuk eyeroll ringan yang saya muncul ketika ia dibesarkan seolah-olah kita semua ahli darah kultus rahsia.

“benar-benar pelik untuk bangun untuk berita utama mengenai sama ada atau tidak anda telah melompat kapal pada seseorang yang anda sangat menghormati dan menunggang. Saya ingin mengatakan sekali lagi bahawa taylor telah berada di sana untuk saya dalam semua momen gelap dan cahaya saya pada masa lalu 5 semua tahun, saya rasa sangat dahsyat bahawa ia akan kelihatan seperti saya tidak setia kepada orang itu.

“Saya mengajukan soalan wawancara, sekarang pergi minum minuman dan pergi berjalan-jalan.”

Cerita Terkait:

  • Lorde meminta maaf untuk Membandingkan Persahabatan Selebriti beliau untuk Penyakit

  • Lorde Mendedahkan Bagaimana Dia Menipu Dengan Badan-Shamers Vicious

  • Taylor Swift melemparkan Sambutan Hari Lahir ke-20 Lorde