Kita mungkin berkencan dengan diri kita di sini, tetapi kita masih ingat bahawa duet 1998 Monica dan Brandy “The Boy Is Mine” sebagai yang pergi-sumber untuk AIM mesej sebut harga apabila anda berada di tengah-tengah drama lelaki (sering ditulis dalam selimut selimut dan dengan pelbagai * dan ~ dimasukkan). Di luar dramatik sekolah tinggi kita sendiri, apa yang menambah ketegangan tambahan kepada lagu itu adalah khabar angin bahawa kedua penyanyi R & B berada di tengah-tengah persaingan kehidupan sebenar-didakwa enggan berada di dalam bilik yang sama bersama-sama dan kononnya mendapat ke dalam pentas belakang fizikal di Anugerah Muzik Video MTV 1998. Tetapi sekarang, Monica mendedahkan kebenaran di sebalik semua khabar angin itu-dan kisah sebenar bukanlah yang anda fikirkan.

Dalam temu bual dengan HuffPost Live, Monica berkongsi bahawa tiada “daging lembu” atau “budak” antara dia dan Brandy. “Orang masih bertanya, ‘Siapa yang mendapat anak lelaki itu?’ dan tiada budak! ” dia berkata. “Kami memainkan dramatik itu semua, tetapi kami berusia 16 dan 17-tidak ada budak lelaki, tidak ada daging lembu.”

monica brandy 1

Tetapi Monica mengakui bahawa persaingan mereka dalam lagu itu mengilhami bahagian kehidupan sebenar di antara kedua-dua penyanyi dan peminat mereka. “Ia bermula sebagai pemasaran yang hebat, dan orang mula membuat skit ini, dan kemudian peminat kami dibahagikan, dan ia menjadi perkara yang sebenar,” katanya. Tetapi hari ini, hampir dua dekad kemudian, saham Monica bahawa ia adalah semua air di bawah jambatan itu.

“Sekarang kerana kita dewasa, ia tidak wujud,” kata Monica. “Brandy membuat muzik yang luar biasa, jadi mengapa saya memberitahu peminat saya bahawa anda tidak boleh menyokongnya? Ini benar-benar mengecewakan Saya adalah penyokong besar semua orang dalam perniagaan, terutamanya … Kami tahu bahawa berbeza dengan kami , ada ruang untuk kami berdua, saya sangat mengharapkan yang terbaik untuknya, kerana saya tahu apa perjalanan itu, saya tahu kehidupan seperti itu. “

Lebih dari Glamour: