Peminat Demi Lovato masih terasa teruk dari berita tentang dosanya yang dilaporkan, yang berlaku pada pagi Selasa (24 Julai), menurut kedua-duanya Orang dan TMZ. Rep berkata Lovato Orang penyanyi itu “terjaga dan bersama keluarganya” dan bahawa beberapa maklumat yang dilaporkan adalah salah. “[Orang yang dikasihi Lovato] dengan hormat meminta privasi dan bukannya spekulasi kerana kesihatan dan pemulihannya adalah perkara yang paling penting sekarang,” katanya..

Media sosial sedang melimpah dengan sokongan Lovato. Hashtags #StayStrongDemi dan #ImConfidentInDemi dengan cepat muncul di Twitter, yang terakhir mungkin mengangguk ke album Lovato 2015 Yakin. Diiringi dengan hashtags ini telah menjadi mesej yang sangat tulus, termasuk beberapa dari selebriti seperti Lady Gaga, Lili Reinhart, dan Ellen DeGeneres.

“Kami sepatutnya membungkus tangan cinta kami di sekeliling Demi Lovato,” kata Gaga kepada Twitter. “Saya sangat gembira awak hidup, terima kasih Tuhan, jika saya tahu raksasa saya dan saya percaya saya lakukan, kita semua mengucapkan semangat kasih sayang diri dan kedamaian batin, dan semoga kamu menerima cinta yang begitu banyak untukmu. ImConfidentInDemi Demi, saya sayang kamu. “

“Berdoa untuk @ddlovato dan kesihatannya,” tulis Reinhart. “Apabila saya berumur 14 tahun, dia adalah seorang idola kepada saya tentang bagaimana dia bercakap secara terbuka mengenai kesihatan mental dan sekarang dia terus memberi inspirasi kepada beribu-ribu remaja lelaki dan wanita dengan mesej positifnya. “

Bintang yang berdekatan dengan Lovato juga menghantar kata-kata sokongan; ketiga-tiga adik Jonas-yang berteman dengan Lovato sejak penubuhan kerjayanya-telah menulis tweet, seperti ibu Selena Gomez (Mandy Teefey), Brad Paisley, dan Ruby Rose. Di bawah, hanya beberapa mesej selebriti telah mencatatkan tentang Lovato:

Kami telah menjangkau pasukan Lovato untuk memberi komen, dan akan mengemas kini siaran ini jika dan bila mereka melakukannya. Sekiranya anda atau orang yang anda tahu memerlukan bantuan dengan isu penyalahgunaan bahan, hubungi Perkhidmatan Bantuan Pentadbiran Penyalahgunaan Kesihatan dan Pentadbiran Kesihatan Mental (SAMHSA) di 1-800-662-HELP (4357).

Demi Lovato Adalah Sekarang ‘Stabil’ Berikutan Dilaporkan Berlebihan

Demi Lovato Telah Dilaporkan Dihantar Hospital untuk Overdose Terlihat (UPDATED)