Apabila anda orang yang paling diikuti di Instagram selama dua tahun berjalan, anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu di laman media sosial termasuk membuat akaun anda secara peribadi. Itulah yang dilakukan Selena Gomez, sekurang-kurangnya. Penyanyi “Fetish” menghidupkan akaun Instagramnya awal pagi Selasa, beberapa jam selepas dia menyiarkan dan memadamkan mesej rahsia di Kisah Instagramnya. (Jika anda salah satu dari 130 juta orang yang sudah mengikutinya, jangan risau: Anda masih mempunyai akses penuh ke semua kandungan Selena.)

Orang pertama mula menyedari bahawa Insta yang paling popular di dunia telah mengunci pengikut baru sekitar jam 7 pagi ET, apabila akaun peminat utama @SelenaHQ mencatatkan berita itu. Selenators bereaksi dengan kejutan dan bimbang: “Jadi Selena Gomez membuatnya insta swasta, lelaki saya bersorak dan gembira pada masa yang sama, seperti saya mahu orang lain mengambil gelaran yang paling diikuti, jadi mereka boleh meninggalkan bayi saya sendiri. dia terlalu banyak, “kata seorang peminat. Lain-lain, bagaimanapun, mendapati lucu bahawa akaun diikuti oleh beratus-ratus berjuta-juta orang sekarang “peribadi”. “Selena mempunyai setengah daripada pengikutnya, apa gunanya meletakkan akaunnya secara peribadi ��” tulis seorang.

Gomez membalikkan suis itu sejurus selepas menghantar dan memadamkan mesej yang seolah-olah mengkritiknya Billboard Profil “Wanita Tahun” kepada Kisah Instagramnya, mengikut tangkapan skrin yang ditangkap oleh JustJared. “Saya tidak akan membiarkan orang lain meneka kata-kata saya sekali lagi, atau menjemput mereka di rumah saya Ini sangat menyakitkan.Bagian yang paling ‘tidak masuk akal’ itu tidak ada yang mengetahui hatiku apabila saya mengatakan sesuatu, dalam tangkapan skrin Billboard artikel yang diterbitkan minggu lepas.

Bahagian artikel dalam foto Gomez juga menggunakan kata “tidak masuk akal,” yang disebabkan oleh penyanyi “Wolves”. Di bahagian itu, dari perenggan pembukaan artikel, penuh: “Ada beruang teddy berukuran lima kaki di seluruh lantai dapur di rumah Selena Gomez di North Hollywood.” Saya tahu, saya tahu, “kata Gomez, melipat matanya, mengakui bahawa haiwan boneka itu tidak cukup bersatu dengan ketiga-tiga kerusi berlengan yang terletak di sudut yang menarik, marmer yang beraksen. “Ini adalah hadiah, dan pada mulanya saya fikir, ‘Ini sangat tidak masuk akal, saya tidak boleh menunggu sehingga saya memberikannya pergi kepada orang lain. ‘ Tetapi Gomez, 25, tidak melepaskannya-namun. “

Tidak jelas apa yang Gomez betul-betul menyinggung tentang perihalan yang tidak bersalah itu, walaupun kelihatannya dia merasa tidak taat tentang perasaannya terhadap beruang teddy itu. Keadaan ini dibuat lebih membingungkan oleh fakta bahawa Gomez mencatatkannya Billboard tutup di Twitter dan mengucapkan terima kasih kepada majalah Khamis lepas, sejurus selepas artikel itu diterbitkan – yang akan membuktikan bahawa dia telah membaca dan meluluskan artikel itu pada waktu itu. Dan pada hujung minggu, selepas menghadiri Billboard Wanita dalam acara Music 2017 pada hari Sabtu, dia memaparkan penutup majalah di Instagram. “Terima kasih di atas untuk pengakuan dan kehormatan @billboard tetapi jujur ​​terima kasih lebih banyak untuk acara yang anda buat untuk wanita. Malam itu sangat menginspirasi dan setiap wanita bercakap dengan fasih dan dengan kekuatan seperti itu. walaupun dari jarak jauh hingga ke tajuk, dalam masa yang sama saya harap kita semua terus memberikan yang terbaik apabila dunia mahu memberi kita yang paling teruk. Kami tidak berhenti berperang, “katanya..

Tidak Billboard atau Brooke Mazurek, pengarang profil, telah mengulas mengenai kritikan Gomez yang tidak dapat dijelaskan. Dan sementara satu-satunya cara kita akan mengetahui apa sebenarnya “menyakitkan” tentang perkara itu Billboard Kisahnya dari Gomez sendiri, dia sebelum ini mengakui bahawa dia lebih suka melangkah semula dari perhatiannya daripada menawarkan penjelasan yang panjang, ditarik keluar apabila keadaan menjadi sangat menggembirakan-sehingga kita tidak dapat menyelesaikan misteri beruang teddy lima kaki di marmar- berayun sudut.