Sukar untuk mempercayai ia telah 21 tahun (!!!) sejak Bapa Pengantin melanda teater dan kami diperkenalkan kepada Kimberly Williams, Brian McKenzie, dan kecelakaan panas-anjing George Banks (yang, untuk rekod, saya masih ada bersetuju dengan). Jadi baru-baru ini, apabila saya mendapati diri saya berhampiran San Marino, lokasi rumah Bank, saya terpaksa berhenti untuk melihat rumah ikonik dengan pagar piket putih.

0704 father of the bride logo ob

Rumah yang terletak di 843 S. El Molino Ave., sama seperti gambar yang sempurna seperti biasa. Ciri-ciri jalan yang indah dan indah yang dipenuhi dengan pokok-pokoknya mempunyai rumah yang agak besar, namun selesa dari luar – dengan baik, sebuah filem. Oleh itu, kembalilah dalam perjalanan dengan saya semasa kami melawat semula filem perkahwinan terbaik yang pernah, dan rumah – seperti yang dilihat hari ini.

0704 wedding kiss father bride ob

Pekan San Marino yang menawan, terletak berhampiran Pasadena (seperti yang dilihat dalam filem).

0704 san marino town ob

Jalan berjajar pokok: El Molino (ya, itulah George Banks mengusirnya).

0704 george driving street 2 ob

Dan inilah jalan, 21 tahun kemudian! Tiada facelift yang jelas di sini!

0704 Bride street ob
0704 bride address sign ob

Inilah jalan masuk di mana George memarkir keretanya, dan di mana Annie dan ayahnya bermain gelung (yang tidak suka permainan b-bola malam itu ?!)

0704 george in driveway ob
0704 night basketball ob

Inilah jalan masuk sekarang. Saya tidak nampak bola keranjang walaupun. Ayo, pemilik! Letakkan semula!

0704 bride driveway ob

Di sini rumah di hari perkahwinan (apabila bersengung!) Untuk rekod, ia telah diketahui menyedihkan dan ya, kadang-kadang salji, di Los Angeles, tetapi tidak pernah ini banyak.

0704 house in snow Father Bride ob

Dan siapa yang boleh melupakan tempat kejadian di mana mereka perlu meletak semua kereta di halaman? Sekiranya saya pemilik, saya akan menuntut mereka meletakkan tarp turun!

0704 cars on lawn father bride ob

Inilah rumah sekarang, masih cantik dan menawan.

0704 father of the bride house ob
0704 father of the bride house 2 ob
0704 father of the bride house 3 ob

Pintu depan.

0704 bride front door ob

Ironinya, pada hari yang sama saya melawat rumah itu, saya akhirnya menemuramah Martin Short, aka pemain perkahwinan extraordinaire (bukan yang sebenarnya!), Franck Eggelhoffer. Apabila saya memberitahunya di mana saya terdahulu, dia tidak mempercayainya sehingga saya menunjukkan kepadanya gambar-gambar!

0704 martin short 2012 ob

“Oh, tolonglah saya! Ya, itulah rumah!” Pendek teruja. Mengenai detik kegemarannya dari filem itu, Short berkata, “Keseluruhan pengalaman itu sangat menyeronokkan. Steve [Martin] dan saya adalah kawan lama. Diane Keaton, anda hanya jatuh cinta dengannya. [Pengeluar] Nancy Meyers dan Charles Shyer hanya spektakuler. Ia adalah pukulan yang sangat menyeronokkan. “Sudah tentu, saya ingin tahu jika Short, Martin, dan Kieran Culkin benar memarkir kereta di rumput. “Baiklah, saya tidak, tetapi orang-orang aksi tertentu!”

0704 franc eggelhoffer ob

Ok, lelaki, saya ingin tahu – jika anda boleh hidup di mana-mana rumah filem ikonik, yang mana ia akan menjadi?

Lebih Nostalgia Filem dan TV:

Nostalgia Filem Musim Panas: The Hotspot Pretty Woman yang mereka lihat sekarang!

A Felicity Reunion? Ian Gomez (Javier) membawa kami kembali ke Felicity, Noel, Ben dan Dean & Deluca!

Lori Loughlin menyanyi kami Lagu tema penuh Rumah!

P.S. Mahu lebih terobsesi? Daftarlah untuk surat berita harian kami yang hebat yang menampilkan gosip selebriti terkini, berita TV, sensasi internet yang lucu, dan banyak lagi!

Foto: Jessica Radloff