Ternyata, ada sebab kuat untuk Pink dan keluarga comelnya-termasuk suami Carey Hart dan anak lelaki Willow yang sesuai dengan pakaian lelaki di 2017 MTV Video Music Awards.

Pink membuka mengenai makna di sebalik pakaian yang sepadan apabila dia mengambil panggung untuk menerima Anugerah Vanguard Video Michael Jackson (berikutan pertunjukan, walaupun dibina, prestasi). Dalam ucapannya, Pink berkongsi kisah bergerak tentang Willow berusia 6 tahun dan, dalam proses itu, membuat kenyataan yang kuat tentang menolak untuk mematuhi piawaian kecantikan tradisional, memeluk keperibadian dan cintanya sendiri.

Pink dibuka dengan interaksi yang dimilikinya dengan Willow suatu hari semasa memandu ke sekolah. “Dia berkata kepada saya, daripada warna biru, ‘Mama … saya gadis yang paling jelek yang saya tahu,” Pink berkongsi. “Dan saya berkata, ‘Huh?’ Dan dia seperti, ‘Ya, saya kelihatan seperti seorang lelaki dengan rambut panjang.'”

Pink menjawab dengan pulang ke rumah dan membuat persembahan PowerPoint untuk anak perempuannya “bintang-bintang rock androgynous, dan artis-artis yang hidup kebenaran mereka dan mungkin menjadi keseronokan setiap hari dalam hidup mereka dan teruskan dan menaikkan bendera mereka dan memberi inspirasi kepada kita yang lain. “Persembahan itu termasuk ikon sesama seperti Michael Jackson, David Bowie, Freddie Mercury, Annie Lennox, Putera, Janis Joplin, George Michael, dan Elton John, antara lain.

Pembentangan Pink datang dengan pelajaran yang diberi kuasa. “[Orang] mengatakan bahawa saya kelihatan seperti seorang lelaki, atau saya terlalu maskulin, saya mempunyai terlalu banyak pendapat, badan saya terlalu kuat,” katanya. “Saya berkata kepadanya, ‘Adakah anda melihat saya membesar rambut saya?’ Dia berkata, ‘Tidak, Mama.’ Saya berkata, ‘Adakah anda melihat saya menukar badan saya?’ ‘Tidak, Mama.’ ‘ cara saya membentangkan diri saya kepada dunia? ” Tidak, Mama. ” Adakah anda melihat saya menjual arena di seluruh dunia? ” Ya, Mama. ‘”

Dia meneruskan: “Jadi, gadis bayi, kita tidak berubah. Kami mengambil kerikil dan shell dan kami membuat mutiara. Dan kami membantu orang lain untuk berubah supaya mereka dapat melihat lebih banyak keindahan … dan anda, gadis sayang saya, cantik. “

Ucapan inspirasi datang pada prestasi kerjayanya yang mengagumkan, yang termasuk hits seperti “Menaikkan Kaca Anda,” “Jadi Apa,” “Dapatkan Parti Bermula,” “Berikanlah Aku Sebab,” dan “Sempurna, “Sebelum menamatkan dengan singlenya yang paling baru” What About Us. “Ellen DeGeneres melangkah masuk untuk Cher (dan terlepas Game of Thrones finale) untuk mempersembahkan Pink dengan anugerah yang pernah dimenangi oleh Rihanna, Kanye West, Beyoncé, dan Justin Timberlake.

Tonton ucapan terima penuh Pink di bawah:

Berkaitan: Ini Kenapa Lorde Tidak Menyanyi Semasa Prestasi VMA 2017Nya