Daripada banyak perkara yang Perempuan yang hebat filem yang betul (seorang pengarah wanita, sebuah pulau wanita semua, Gadot menggagalkan Gal), pakaian Amazons berada di sana di antara yang terbesar. Selepas berabad-abad penulis buku komik dan pereka permainan video membuat wanita bertarung dengan tidak senonoh tetapi tingkap boob, akhirnya kami mempunyai beberapa alat yang menaikkan pantat yang benar-benar masuk akal. Para wanita Themyscira memakai baju payudara secara harfiah, kulit wanita yang memandang tajam, perisai tengah, dan, yang paling penting, lebih daripada sekadar bra. Kita boleh mengucapkan terima kasih kepada pereka kostum Lindy Hemming, yang mengatakan bahawa dia mahu reka bentuk perisai yang pada masa yang sama “sahih dan nyata” dan “panas seperti neraka”.

Tetapi, jika spekulasi Internet harus dipercayai, ia kelihatan seperti yang akan datang Liga Keadilan filem mempunyai rancangan lain-dan peminat tidak gembira. Pada hari Ahad, cosplayer Kimi (AKA GoldenLassoGirl) memperoleh apa yang kelihatan seperti gambar-gambar Amazons dari Liga Keadilan. Pergi adalah perisai payudara, but tinggi lutut perisai, dan liputan ab. Sebenarnya, kami mempunyai kumpulan elit Zeus yang terdiri daripada para wanita wanita legenda yang duduk bersebelahan dengan sesuatu yang lebih mirip dengan kostum Princess Leia yang terkenal.

“Kenapa hancur dengan kesempurnaan?” tanya Kimi pada blog yang memanggil perubahan itu. “Baiklah, pasukan pengarah lelaki dan pengarah eksekutif semua lelaki mahu wanita bertempur di bikini.” Liga Keadilan diarahkan oleh Zack Snyder, dan pakaian baru kelihatannya direka oleh Michael Wilkinson, bukannya Hemming.

Siaran Kimi menyebar seperti api, dan gambar pakaian yang dikatakan baru dengan cepat menyebabkan kegemparan di media sosial. “Sekiranya anda tertanya-tanya: Berikut adalah gambaran bagaimana Amazons kelihatan Perempuan yang hebat…di sebelah pic bagaimana mereka melihat Liga Keadilan,”tulis @Rosgakori dalam tweet virus.” Yang pertama dirancang oleh Lindy Hemming, yang kedua oleh Michael Wilkinson. Beberapa langkah ke belakang, methinks. “

Pengguna lain berbual dengan Melissa Silverstein, pengarah artistik Festival Filem Athena, memanggilnya “contoh hebat perbezaan antara pandangan lelaki dan perempuan” dalam satu lagi tweet yang diedarkan.

Oleh kerana gambar-gambar itu muncul, nampaknya pakaian yang direka bentuk semula boleh menjadi kilas balik ke era Themyscira yang lalu, menjadikannya “langkah mundur” harfiah. Dan media sosial berdiri dibahagikan sama ada Amazon pada zaman sekarang Liga Keadilan mempunyai pakaian yang lebih mendebarkan daripada yang kita lihat Perempuan yang hebat, seperti yang ditunjukkan dalam tweet di bawah.

Kami perlu menunggu filem atau gambar pegawai yang dikeluarkan untuk mengetahui sama ada pakaian Amazon kelihatan seperti-Warner Bros. tidak mempunyai sebarang komen mengenai perkara itu ketika kami menjangkau. Tetapi memandangkan nombor pemecah rekod Perempuan yang hebat ditarik pada tahun lepas, marah pangkalan peminat ini mungkin bukan idea terbaik.

Cerita Terkait:
-Cerita Terpulang Di Sebalik Perempuan yang hebat Pengarah Patty Jenkins ‘Rise to Fame
-Gal Gadot Dilaporkan Tidak Akan Lakukan ‘Wonder Woman 2’ Kecuali Brett Ratner Dipecat
-Saya Tidak Tahu Berapa Banyak Saya Memerlukan Filem ‘Wonder Woman’ Sehingga Saya Mendapat Ini