Musim anugerah akhirnya berakhir. Dan sementara kita masih menunggang gelombang emosi dari MoonlightKemenangan, kami juga di sini untuk gaya rambut selebriti. Keputusan itu: Tahun ini disampaikan.

Lupakan gaya yang sederhana dan mudah tahun lalu (atau, anda tahu, 2016). Dengan semua persembahan di litar kini diperiksa, kami melihat satu beg campuran yang kelihatan sangat keren. Contoh A: Pada 2017 Golden Globes, Gal Gadot memilih ekor ekor kuda, manakala Reese Witherspoon pergi dengan chignon moden – yang liar, kerana dia cenderung untuk memainkannya dengan selamat di karpet merah. Contoh B: Gelombang Blake Lively pada Anugerah Pilihan Rakyat 2017 (dan, OK, betul-betul di mana sahaja). Dan satu lagi: Glam bob Taraji P. Henson, yang berlangsung melalui upacara Oscars 2017 yang tidak berkesudahan.

Otak di belakang semua penampilan ini? Tentu saja stylists itu, kerana ia memerlukan lebih daripada sepasang gunting untuk membuat rambut merah karpet-layak. Itulah sebabnya kami meminta ahli-ahli terapi rambut teratas untuk memberitahu kami cara-cara merah-permaidani mereka jangan memerlukan seorang tuan dalam skuad glam-graf. (Terjemahan: Petua rambut yang sebenarnya boleh digunakan dalam kehidupan sebenar.) Baca terus, dan mencuri rahsia mereka.

1. Pergi tanpa kord semasa anda dalam perjalanan.

PHOTO: Baiklah Nikki Nelms

Rambut Janelle Monae untuk Golden Globes (kemunculan dramatik yang mengagumkan dengan aksen putih) mungkin kelihatan halus, tetapi ia tidak mengambil sihir untuk mencipta. Hairstylistnya, Nikki Nelms (yang pelanggan lain termasuk Solange Knowles dan Kelly Rowland), mengira alat tanpa wayar untuk menjadikannya berlaku.

“Saya menyimpan peralatan pemanasan tanpa kord saya dan berguna,” jelasnya. “Dengan mereka, saya boleh meneruskan gaya rambut mereka walaupun ada yang bergerak dan melakukan perkara lain.” Dalam kes ini, dia menggunakan Bateri Pelancongan Pengembaraan GVP ($ 70). Sekiranya anda pernah tersandung pada kord besi yang bersalah seperti yang dikenakan – atau mendapati diri anda dalam Airbnb dengan palam di tempat yang paling aneh, anda akan dapati mengapa ini mungkin bernilai IRL juga, skuad glam atau tiada skuad glam.

2. Jika anda mempunyai pukulan, persiapkan mereka terlebih dahulu.

PHOTO: Instagram: @sarahpotempa

Jika anda mempunyai bangs tumpul seperti Lea Michele’s-a.k.a. jenis yang anda tidak boleh menyapu sampingan sahaja-anda perlu memulakannya terlebih dahulu. “Apabila berpakaian bergaya, anda perlu melakukannya dengan betul dari pancuran,” kata haircutlist Sarah Potempa, yang menganggap Michele (dan Victoria Secret Angels) di kalangan pelanggannya. Dia mencadangkan untuk pertama kali bekerja sedikit mousse melalui lembap, tuala kering tuala. Kemudian perlahan-lahan meniupnya, menujukan muncung pengering rambut anda ke bawah dan menyikatnya dengan berus seperti Sarah Potempa Mini On Set Brush ($ 23). Kemudian pin mereka ke satu sisi dengan klip perak (meletakkan tisu di antara klip dan rambut anda untuk mengelakkan lipatan). Selepas beberapa minit, tarik mereka ke sisi lain dan pin mereka semula. “Ini memberikan pukulan anda jumlah pergerakan yang sempurna dan semulajadi,” jelas Potempa. Dikenali.

3. Gunakan penyembur rambut sebelum ini dan selepas anda curl rambut anda.

PHOTO: Instagram: @paulnortonhair

Kami tidak fikir kami boleh mencintai apa-apa yang lebih banyak daripada keletihan Gina Rodriguez yang melemahkan musim panas ini. Kita salah. Sebelum dia mula bekerja pada gelombang itu, Joico selebriti gaya rambut Paul Norton mengambil satu inci bahagian rambut Rodriguez dan disembur masing-masing dengan Joico JoiShape Shaping & Finishing Spray ($ 17). “Ini memberikan rambutnya ‘keupayaan bentuk’ tambahan supaya ia mematuhi apa yang ironinya memberikan anda,” jelasnya. Melakukan langkah ini sebelum ini anda gaya haba menjadikannya lebih mudah untuk membuat kemas, bahkan gelombang. Anda juga boleh menyemburkannya selepas itu, tetapi ia hanya akan memberikan daya gaya anda. Lebih banyak lagi di sini.

4. Cuba lilin rambut (bukan krim penggayaan) untuk menahan potongan-potongan pokey-out-y yang janggal.

PHOTO: Instagram: @jennychohair

Kami menyukai rumit (dan Instagrammable) mengetuk seperti anak perempuan seterusnya, tetapi kuda ekor Gadot adalah perubahan yang menyegarkan. Dua perkara adalah kunci untuk menjadikannya berfungsi: Memasang setiap dua bahagian ekor kuda dalam arah yang sama, yang memaksa mereka untuk mengalir di sekeliling dan menghalang mereka daripada tidak sedar, dan mengekalkan sisanya rambut anggun. Bagi yang terakhir, stylist selebriti Suave Professionals, Jenny Cho mengilat lilin gaya yang kuat di dekat garis rambut Gadot dan bekerja kembali. “Saya membuat keputusan untuk menggunakan lilin lembut bukan krim kerana ia mempunyai pemegangan yang lebih kuat,” kata Cho. “Jika anda mempunyai lapisan dan tidak mahu mereka menyuarakannya, itu adalah pilihan yang lebih baik untuk dikawal daripada krim.”

5. Tambah kelantangan di mahkota untuk membuat kelihatan updo kaku lebih lembut.

PHOTO: Instagram: @hairbyadir

Witherspoon adalah kekasih Amerika – dan, seperti yang kita katakan, dia bukan satu-satunya untuk pergi untuk kelihatan dramatik. Seorang chignon adalah klasik, sudah tentu, tetapi pencipta rambutnya, Adir Abergel menambah beberapa drama yang tak terduga dengan bahagian dan volume sampingan yang mendalam di mahkota. “Ia mewujudkan bentuk moden yang sangat indah,” jelasnya. “Ketinggian mencipta bentuk yang lebih anggun untuk updo.” Dia menyemburkan Semburan Pembentukan Semburan Akhir ($ 36), keluar bulan depan, pada akar sebelum menyisir bahagian atas untuk mencipta kelancaran yang licin, berkilat.

6. Ketahui kaedah “dotting”.

Apabila kita fikir Blake Lively, kita fikir updos atau gelombang glam yang anggun, jadi ini kelihatan bertindih, bertekstur daripada biasa (dengan cara yang terbaik). Sebaik sahaja rambutnya telah dikeringkan, Rod Ortega, yang menggayakan rambutnya menggunakan L’Oréal Paris, sebenarnya telah mengepam Shampoo Dry Clay ExtraLarenal Paris Hair Expert ($ 7) – yang bertujuan untuk titik-titik akar anda ke lapisan yang membingkai wajahnya sebelum bekerja di arah belakang rambutnya.

“Syampu kering membolehkan saya menyusun semula rambutnya dengan mudah tanpa menjadi terlalu tepu,” jelas Ortega. “Teknik titik membantu mengawal jumlah produk.” Sekiranya dia terlalu banyak, dia akan merosakkan rambutnya. (Walaupun dari apa yang kita boleh katakan, Rambut yang meriah itu kebal terhadapnya.) Ia pada dasarnya menambah tekstur dan mengangkat tanpa menimbang rambut.

7. Jangan memandang rendah satu set roller sekolah lama.

PHOTO: Bertaubat daripada Cervando Maldonado

Kami menyukai bagaimana Kaley Cuoco sepenuhnya melangkaui fasa yang semakin gugur sepenuhnya selepas memotong rambutnya menjadi pixie. Sekarang sudah lama, kami masih kagum. Satu chignon dengan ketinggian di mahkota kepala tidak sama sekali unik-lihat # \ 5 di dalam senarai ini-tetapi bagaimana penata rambutnya, Cervando Maldonado untuk Suave Professionals, mencapainya. Manakala kebanyakan ahli stylists menggoda atau rambut belakang untuk mendapatkan jumlah itu, dia pertama menyikat rambutnya di mahkota menjadi mohawk macam, dan kemudian melancarkannya ke dalam tiga penggelek dalam satu baris. “Rollers mencipta ketinggian dan tekstur yang lebih lembut dan lembut di rambut anda yang tidak dapat diciptakan semula,” kata Maldonado. “Roller juga menetapkan rambutnya di tempat, yang membantu menjaga gaya rambutnya sepanjang hari atau malam.” Dia meninggalkan penggelek di untuk setengah jam lagi sebelum mengumpul rambutnya menjadi roti.

8. Mousse: Ini tidak menakutkan seperti yang anda fikirkan.

PHOTO: Instagram: @giannandreahair

Mousse mendapat rap sedemikian. Tetapi di tangan yang betul-dan rambut gadis Chrissy Teigen kami-ini boleh menjadi sangat baik. Sekiranya anda ingin menangkap gelombang Hollywoodnya, tambahnya di tengah-tengah sesi pengeringan anda. Setelah sebahagiannya meniup rambutnya, Giannandrea Marongiu bekerja TRESemmé Beauty-Full Volume Bounce Mousse ($ 5) sepanjang rambutnya. Dia meniup-keringkannya sedikit lagi dan kemudian menyikat rambutnya dengan berus paddle-melakukan ini, katanya, kedua-duanya memberikan kelantangan rambut dan meningkatkan bersinar. “Perkara yang paling indah tentang mousse adalah ia bertindak sebagai agen penentu,” jelas Marongiu. “Sebaik sahaja anda meletakkan seterika pada rambut anda, mousse membolehkan gelombang anda dibentuk tetapi tetap lembut.” Fikirkan ia sebagai asas solek-tetapi untuk rambut anda.

9. Gunakan sebanyak mungkin elastik seperti yang anda perlukan.

PHOTO: Baiklah Adir Abergel

Apabila anda melakukan sesuatu yang lebih rumit daripada gaya yang terinspirasi origami seperti Bryun Dallas Howard yang cuba mengamankannya dengan elastik tunggal mungkin tidak mungkin. Sebaliknya, pertimbangkan untuk menggunakan elastik rambut elastik di setiap langkah. Sebelum Adir Abergel mengumpul rambut Howard dan membalikkan ujungnya, dia mula mengamankannya. “Ia mengumpul semua lapisan rambut sebelum melipat,” jelasnya. Dengan cara ini, anda mengelakkan mempunyai hujung yang longgar dan lapisan pendek yang keluar dari updo yang lain. Pergi untuk jenis plastik yang jelas untuk memastikan mereka tidak menunjukkan, kata Abergel.

10. Rambut kerinting kering ke keriting berstruktur setiap kali menggunakan klip.

PHOTO: Getty Images, Instagram: @nikkiprovidence

Kami suka apabila seorang selebriti memakai keriting semula jadi di atas karpet merah-dan penyanyi Tori Kelly melakukan semua masa yang mengagumkan. Perkara mengenai keriting, bagaimanapun, adalah bahawa mereka kering berbeza setiap kali, sama ada anda turun ke udara kering atau sibuk letupan dengan penyebar. Cara memastikan mereka keluar seragam: Klip rambut di sekitar garis rambut anda dalam selang dan tandannya untuk membuat gelombang. “Ini memberikan bentuk dan struktur gelombang dan membolehkan anda mempunyai lebih banyak kawalan,” kata stylist Nikki Providence untuk Suave Professionals. “Sangat penting untuk memastikan mata anda di bentuk rambut anda di garis rambut anda, jadi bingkai wajah anda dengan baik.” Dia melakukan langkah ini selepas mencipta bahagian dalam rambut Kelly-sambil menambah klip di sisi dengan lebih banyak rambut-dan sebelum mengeringkannya dengan penyebar. Cadangannya: Gunakan klip duckbill yang ringan, kerana apa-apa yang lebih berat boleh menggosok rambut anda. (Tidak betul-betul kelihatan permaidani merah yang anda akan lakukan.)

11. Detanglers adalah untuk lebih daripada detangling.

PHOTO: Baiklah oleh Tymothe Wallace

Taraji P. Henson adalah sihir murni di Oscar, dan dia memandangnya. Rambutnya, yang mempunyai getaran Hollywood yang lama, terus ditarik dan banyak sekali melalui keseluruhan upacara. Rahsia: menyekat semburan. Sebelum Wallace meledakkan rambut Henson, dia menyembur Dove Quench Absolute Detangler ($ 6) di seluruh bahagian dua inci untuk menyebarkannya secara merata. “Produk Detangling melembabkan helai tanpa menimbang mereka seperti beberapa serum dan minyak,” kata stylist Dove selebriti Tym Wallace. “Satu lagi penambahan besar penawar dalam adalah bahawa ia boleh disembur seluruh rambut basah untuk menyuburkan dan melicinkan lembaran dari akar ke ujung-sedangkan produk yang lebih berat hanya boleh digunakan dari midlength hingga ke hujung untuk mengelakkan akar pembentukan produk dan berminyak . ” Sekiranya anda berada di dalamnya untuk jangka masa panjang dan mahu jumlah anda bertahan selagi anda melakukannya-tetapi tanpa sebarang keriting-anda tidak boleh menjadi lebih baik.

Untuk lebih banyak tips rambut stylist selebriti, lihat:
-Idea Rambut Gunting Spring Paling Hangat untuk Setiap Panjang dan Tekstur
-Anda Dapat Akhirnya Dapatkan Rambut Pastel Cantik Dengan Lineist Selebriti Ini
-8 Braids Cool Anda Boleh Sebenarnya Melakukan Diri Anda