Di manakah dunia tanpa eyeliner? Adakah Adele akan menjadi Adele tanpa kapal bersayapnya? Adakah Kim Kardashian juga mempunyai rupa solek “semulajadi” untuk beralih kepada tanpa dia, bukan dua, tetapi tiga eyeliners? Ini tempat yang menakutkan, menakutkan. Tetapi walaupun eyeliner adalah bahagian penting dalam rutin solek kami, ia tidak mudah untuk dikendalikan.

Sebaik sahaja kita mengenali eyeliner yang digunakan dalam senario, kita pergi memburu hacks terbaik untuk menjadikannya mudah. Berikut adalah helah alat terbaik yang perlu diketahui oleh setiap wanita.

Gunakan Eyeliner berwarna Taupe untuk membuka mata anda

PHOTO: REKA BENTUK: MAUREEN DOUGHERTY; MAKEUP: KATIE JANE HUGHES

Kami tahu apa yang anda fikirkan: Taupe? Adakah sesiapa pun dapat melihatnya? Tetapi pertimbangkan ini pelajaran dalam kesan visual. “Ia menambah drama yang halus dan membuat mata kelihatan lebih besar tanpa membuat mereka kelihatan berat atau menutup mereka dengan cara yang gelap atau coklat gelap,” kata artis solek selebriti (dan pengasas Fiona Stiles Beauty) Fiona Stiles. “Saya melelehkannya di sekeliling garisan lashing, atas dan bawah, atau sapu pada garis air.” Fiona Stiles Beauty Ultra Smooth Waterproof Eye Defining Pensil di Mulholland ($ 16, ulta.com) hanya mempunyai pigmen yang mencukupi untuk memberikan kesan.

Gunakan Maskara sebagai Liner Apabila Anda berada dalam Rush

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Anda tahu pagi-pagi di mana anda telah melompat tunda lima kali dan berasa seperti anda mungkin mencairkan jika siang hari menyentuh kulit anda? Itulah ketika anda memerlukan helah ini. “Cuba gunakan maskara anda sebagai pelapik,” kata artis solek Moani Lee. “Saya curl sebatan dan kemudian menambah dua hingga tiga lapisan maskara, menekan dan menahan tongkat bulu mata ke akar bulu mata tanpa menggoyang-goyangnya.” Ini deposit maskara antara akar, yang mempunyai kesan pembukaan mata tanpa eyeliner.

Jejaki Mata Kucing Anda Dengan Pensil Pertama

Masa-masa putus-putus memerlukan langkah-langkah terdesak, dan adakah ada masa yang lebih terdesak daripada ketika anda cuba untuk memajukan mata kucing yang paling atas dan tidak dapat melakukannya? (Tidak, tidak ada yang tidak.) Jika anda pergi untuk melihat yang lebih tepat seperti yang memerlukan pelapis cecair, lukis pertama yang anda inginkan dengan pelapik coklat lembut. “Ia lebih mudah dibersihkan daripada pelapis cecair, dan kemudian anda boleh menyempurnakan bentuk dengan risiko yang minimum,” jelas Stiles..

Gunakan Post-It sebagai Panduan untuk Liner Winged

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Sekiranya kita mempunyai dolar untuk setiap kali kita menarik dua sayap sempurna tetapi tidak sama rata pada eyeliner kita, kita akan cukup kaya untuk menjalankan kempen presiden yang kontroversial. Untuk mengelakkan rasa tenggelam ketika anda melangkah keluar dari cermin dan menyadari kedua sayap anda adalah menang, cubalah meja meja yang amanah: Post-it. “Letakkannya dari sudut luar mata ke alis,” nasihat artis solek Troy Surratt. “Ia membantu mengarahkan filem, seperti panduan untuk memastikan mereka berada di setiap sisi.”

Makeup Primer Adalah Better Than Remover Makeup untuk Menghapus Kesilapan

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Ini seolah-olah tidak benar. Tetapi melainkan jika anda mempunyai tangan yang sangat berhati-hati, anda berisiko mendapatkan remover di mana-mana-termasuk di mana anda tidak mengacaukan. Tambahan pula, minyak dalam remover solek hanya akan menyebabkan liner untuk menarik lebih banyak, kata artis solek Katie Jane Hughes. Sebaliknya, “Mengubah bentuk dan ketepatan dengan berus sintetik kecil dicelup ke dalam buku asas,” kata Lee, yang merupakan peminat Hourglass Veil Mineral Primer ($ 18, sephora.com). “Ini melancarkan tepi sambil memastikan umur panjang dan rintangan air.” Q-tip juga berfungsi.

Smudge Gel Liner Dengan Berus Concealer untuk Kesan Smoky

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

“Apabila saya memohon eyeliner, saya melekat berus kecil seperti sikat berus-dengan mengalirkannya ke belakang dari ujung eyeliner sehingga berus bersalut dengan baik. Kemudian, saya menggunakannya untuk memasuki kapal, “kata Stiles. Kecuali rupa yang anda mahu memerlukan garis atau tepi yang tepat, sepuluh kali lebih mudah untuk melakukan ini kerana berus memberi anda lebih banyak kawalan. Selain itu, keterlaluan lebih memaafkan, terutamanya jika anda mempunyai tangan yang gemetar. Tip Pro: Ini amat berguna untuk mereka yang mempunyai monolid. “Buat garis tebal dengan berus dan buff itu,” nasihat Lee. “Ia mempunyai kesan pembukaan yang lembut.”

Buat mata kucing dramatik dalam langkah-langkah yang lebih kecil

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Tidak ada cara untuk meletakkannya dengan baik: Liner cecair adalah yang paling teruk. Tetapi ia juga memberi anda warna super-warna, kelebihan bersih, dan ia boleh terus digunakan selama berjam-jam. Berus pena seperti Surratt Beauty Auto-Graphique Liner ($ 42, barneys.com) membantu dengan garis yang tepat, dan ia juga membantu untuk memecahkan proses itu menjadi tiga langkah berasingan. “Pertama, selesaikan filem itu pada akhir-pastikan setiap helaian adalah sama dan lebar yang sama, serta simetri,” kata Surratt. Kemudian lakukan garis yang sangat nipis di atas saluran air mata di sudut dalam, menyambungkannya ke sayap pada akhir. Akhirnya, isi garis bersayap anda.

Padankan Liner Anda dan Bayangan Anda untuk Kombo yang Tidak Dijangka

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Bukan sahaja menggandakan bayang-bayang dan pelapik anda menjadikannya lebih kuat, ia lebih hebat. “Saya suka pelapis yang sepadan dengan bayangan mata,” kata Stiles. “Anda masih mendapat takrifan, tetapi ia akan kelihatan lebih sejuk dan lebih moden daripada hanya menggunakan hitam yang boleh diramal.”

Lihatlah Down Ke Mirror Anda untuk Ketepatan yang Lebih Baik

PHOTO: Reka bentuk: Maureen Dougherty; Makeup: Katie Jane Hughes

Ini seperti salah satu petua yang bagus dalam teori, tetapi sebenarnya tidak berfungsi dengan baik. Berita baik: Bukan. (Sebenarnya kita hanya mencubanya.) Daripada menggunakan cermin bilik mandi anda, letakkan cermin tangan di kaunter, di bawah kulit anda. “Lihatlah ke bawah supaya anda tidak perlu bersentuhan dengan sebatan anda, seperti yang anda lakukan jika anda melihat terus,” kata Surratt.

Untuk lebih banyak gim dan tips eyeliner yang berubah-ubah, lihat:
-11 Kesalahan yang Memegang Anda Kembali Dari Mata Kucing yang Sempurna
-Eyeliner Baru Ini Tepat Sama Seperti Penanda Clicky Kegemaran Anda Dari Sekolah Menengah
-Saya Mencuba Eyeliner Stacking, dan Saya Tidak Akan Pergi Kembali