Sebagai pembaca biasa mungkin tahu, saya suka bagaimana rambut saya kelihatan ikal, tetapi saya mengalami kesukaran menggayakannya dengan cara itu sendiri. Sebahagian daripada masalahnya adalah bahawa rambut saya baik tetapi penuh, menjadikannya rentan terhadap kerutan fuzzy. Dan sebahagian daripada masalahnya ialah saya tidak tahu ini penting helah menyerang lebih awal. Teruskan membaca untuk lebih banyak tip kecantikan yang berubah-ubah yang saya ambil semasa lawatan kami ke Los Angeles.

0921 drybar blowout bd

Minggu lalu, saya berkongsi beberapa helah solek yang saya ambil dari Hollywood pro Adam Breuchaud, yang membantu saya bersiap sedia untuk acara “Bachelor Pad” (cari Beth, Kim dan saya di studio penonton malam ini – pukul 9 malam di ABC! Kami berada di barisan kedua di belakang Chris Harrison). Kini saya perlu mendedahkan kunci kepada kelucuan rambut saya. Saya menempah panggilan rumah (baik, panggilan hotel) dari Kyle, stylist di Drybar, yang mengkhususkan diri dalam peredaran darah. Dan apabila dia mula bekerja, saya belajar trik yang tidak pernah saya ketahui sebelum ini: Kyle melukai bahagian kecil rambut saya secara menegak di sekeliling berus bulat, dan sebaik sahaja dia melepaskan bahagian, dia akan memukul butang sejuk pada pengering selama beberapa saat.

Saya tahu bahawa kunci untuk menetapkan rambut adalah untuk membiarkan ia sejuk, tetapi saya sentiasa menggunakan butang sejuk apabila keseluruhan blowout saya dilakukan, bukan pada bahagian individu. Ia menjadikan lebih banyak rasa untuk curl setiap zon semasa anda pergi, untuk mengekalkan bengkok di rambut lebih lama dan untuk menjaga kutikula lancar. Saya akan memakai butang sejuk sekarang!

Kyle juga memberi saya satu tip untuk satu masalah gaya yang dibahagi oleh ramai wanita: Mendapatkan bahagian hadapan, muka depan yang berbingkai itu untuk mendapat kecemerlangan yang sempurna. Saya berharap saya mendapat visual yang lebih baik untuk ini, tetapi kunci adalah untuk membalikkan bahagian keseluruhan bahagian depan ke bahagian lain kepala anda dan kemudian curl itu jauh dari wajah anda mengelilingi berus bulat dan / atau keriting besi. Kecenderungannya kerap sekadar menggulung bahagian itu di bawah, dan ia akhirnya jatuh lemas dan tidak berbentuk.

0912 drybar blowout 4 bd

Itulah saya benar-benar tanpa solek. Puttin ‘semuanya di sana untuk anda, wanita!

Akhir sekali, perhatikan langkah mudah ini – jika anda memutarkan bahagian dan kemudian panaskan / menyejukkannya dengan pengering anda, anda akan mendapat tekstur seksi yang seksi yang juga berlaku untuk meminimumkan penampilan hujung berpecah. Um, ya!

Sementara itu, tidak hanya gelombang saya yang terakhir, mereka benar-benar utuh selepas sembilan jam rakaman, seperti yang dilihat semasa lawatan kami ke In ‘N Out Burger (yum). (Dan adakah anda menggali glam saya manicure Gelish emas terhadap burger saya?)

0912 drybar blowout 3 bd

Terima kasih kepada Kyle untuk salah satu hari rambut terbaik dalam hidup saya – dan untuk tips yang diharapkan dapat membantu beberapa hari rambut yang menyeronokkan yang sama berlaku lagi dalam masa terdekat!

Berikut adalah langkah demi langkah bagaimana dia memberi saya rambut ini, sekiranya anda mahu mencubanya di rumah:

  1. Blew rambut saya keluar bergelombang dengan menggunakan logam bersaiz sederhana berus bulat, seli letupan udara panas dan sejuk.

  2. Dibahagikan rambut saya menjadi dua ekor kuda (cara yang lebih mudah untuk rambut bahagian) dan menggunakan 1 “besi lencong untuk menentukan lebih banyak gelombang seluruh kepalaku.

  3. Menggunakan pengering, bahagian-bahagian berpintal untuk tekstur dan membalikkan bahagian depan untuk memberikan kecemerlangan yang sempurna.

Adakah anda mempunyai rahsia besar untuk dikongsi? Atau soalan untuk bertanya kepada pros di Drybar? Datang ke komen dan mari bercakap!

Ambil Glamour’s 1,000 Beauty Dos & Donts to Live By Forever, On Newsstands Now!

Muat turun Glamour pada pelanggan cetakan iPad anda, ia kini merupakan sebahagian daripada pelan langganan anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru.

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Satu lagi PS: Adakah anda tahu anda kini boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.