Mahkota yang anggun dan bahagian sampingan membuat gelombang lama Hollywood-Diane Kruger, di bawah, bekerja dan keluar dari permaidani merah, kata hairstylist Jen Atkin. Inilah cara untuk:

glam waves

Sekiranya rambut anda ikal: Walaupun rambut masih lembap, kerja mousse dari akar hingga dua inci di atas hujungnya. Tiup-kering menggunakan berus rata, kemudian buat bahagian sampingan yang mendalam dan bahagikan rambut menjadi empat bahagian (depan tengah, tengah belakang, kiri, kanan). Bermula di bahagian depan, curl kepingan satu inci dari paras telinga hingga hujung dengan besi separuh inci, dan pin setiap curl selepas itu untuk menetapkan gelombang; ulangi kedua-dua belah pihak. Pindah ke bahagian belakang-tidak perlu memotong potongan-potongan itu, walaupun: “Anda mahu menjadi sedikit longgar di belakang,” kata Atkin. Apabila keriting keren, keluarkan klip dan rambut berus. Gunakan paksi besi untuk melicinkan mahkota. Terakhir, gunakan serum bersinar dan penyembur rambut.

Jika rambut anda keriting: Bersiaplah dengan krim pelindung haba yang melindungi haba, dan pukulan-kering dengan berus bulat sehingga ia licin. Letakkan tembakan udara sejuk di atas untuk mengelakkan keriting. Sekarang bahagian rambut dan ikut kaedah curl-dan-pin yang sama seperti yang digariskan untuk rambut ikal. Selesai dengan beberapa pam semburan bersinar dari midshaft ke hujung.

Jika rambut anda lurus: Bina tekstur dengan semburan garam laut sebelum pengeringan letupan. Bahagian rambut dan teruskan dengan arahan rambut berombak, tetapi gunakan besi seperempat inci (tidak setengah inci); rambut anda memerlukan gegelung yang lebih kecil untuk kekal. Menggoda lapisan tersembunyi di bawah untuk kelantangan, dan selesai dengan penyepuh rambut yang kuat.

__ … Dan jika rambut anda pendek: __

Untuk mendapatkan gelombang jari yang cukup pada rambut bahu, tampalkan rambut terlebih dahulu, kemudian bahagian angin sekitar besi lurus satu inci, bermula pada paras telinga dan lenturan hujung di bawah sedikit. Jika bahagian bawahnya terlalu keriting, “anda akan berakhir dengan keriting Shirley Temple,” kata Atkin. Untuk membetulkannya, jalankan sebatang hujung di atas tip untuk meluruskan rambut sedikit.