Bibir dua-nada. Menimbulkan imej dari liplin gelap gelap dan lipstik asas lain DON’Ts, bukan? Nah, itulah yang saya fikirkan, sehingga saya melihat rupa bibir pelbagai warna yang Tom Pecheux untuk M ? A? C Cosmetics dibuat untuk pertunjukan Emanuel Ungaro. Dan saya perlu mengatakan rupa warna dua berkembang pada saya…

0308 ungaro lips close bd
PHOTO: Hak Cipta Mark Leibowitz

Emanuael Ungaro Minggu Fesyen Paris. Kejatuhan Koleksi 2009.

Ini adalah penutup bibir Ungaro yang melampau, tetapi ia tidak kelihatan begitu sengit dalam kehidupan sebenar, saya berjanji.

0308 two tone lip ungaro sc 2 bd

Apabila dia memakai rupa, Tom mengakui bahawa gaya ’80an terinspirasi, tetapi mengatakan bahawa silap mata untuk menjadikannya moden (dan tidak benar-benar gila-gila) adalah untuk memasangkan gincu yang berani dengan wajah yang tidak kelihatan – jadi tidak bercahaya terang, tidak ada solek mata utama, nada. Dan untuk mendapatkan rupa warna-dua yang tidak terlalu kontras-y, dia memecut pada fuchsia panas di atas kedua-dua bibir kemudian menambah oren terang hanya pada bibir atas. Inilah hasil akhir:

0308 ungaro runway lipstick bd
PHOTO: AFP / Getty Images

Satu model membentangkan penciptaan oleh pereka Kolombia-Amerika Syarikat, Esteban Cortazar untuk Emanuel Ungaro semasa musim gugur / musim sejuk pameran siap pakai 2009 di Paris, pada 8 Mac 2009. AFP PHOTO PIERRE VERDY (Foto kredit harus dibaca PIERRE VERDY / AFP / Getty Images)

Tidak buruk, bukan? Pada pertunjukan Costume Nationale, artis solek membuat wajah yang sama, tetapi ini juga seorang gadis kecil Robert Palmer untuk saya.

0308 two tone lips costume bd
PHOTO: Hak Cipta Mark Leibowitz

Kostum Nationale Paris Fashion Week. Kejatuhan Koleksi 2009.

Apa pendapat kamu? Adakah bibir ini kelihatan DO atau JANGAN? Bolehkah anda melihat sendiri memakainya? Mungkin untuk pesta? (Ia tidak betul-betul mesra pejabat, saya tahu.) Jika gaya ini tidak mengapungkan bot anda, mungkin salah satu trend keindahan musim bunga yang menyanjung itu akan.

P.S .: Mempunyai masalah menyiarkan komen? Cuba log keluar dari glamour.com dan kemudian log masuk lagi. Kemudian hantar ulasan anda.

Foto: Atas, Mark Leibowitz. Kedua dari bawah, AFP / Getty Images