Apabila Kylie Jenner mengambil internet dengan ribut dan mendedahkan rambut berambut pirang platinum, kami benar-benar tidak terkejut. Jika ada orang yang suka rambut palsu dan transformasi rambut semalaman, itu adalah Jenner yang paling muda, dan melihat bahawa dia sudah menjadi setiap warna pelangi, platinum kelihatan seperti NBD. Iaitu, sehingga kita menyedari bahawa dia sebenarnya menyikat rambutnya untuk masa ini.

Sekarang sudah beberapa minggu sejak perubahan awalnya, jelas dia bersikap rasmi dengan warna beliau. Yang, secara semulajadi, menimbulkan banyak persoalan, terutama di kalangan penduduk berambut pirang kami di sini Glamour: Seperti, berapa kerap dia pergi menyentuh akar-akar itu? (Perbincangan sebenar: Penyelenggaraan itu adalah kasar.) Dan bagaimana dalam semua perkara Kardashian telah benar-benar pergi dari hitam ke platinum satu hari? Ia mengambil Khloe selama-lamanya untuk pergi berambut perang, jadi bagaimana rambutnya tidak jatuh dari itu ?! Dan apa keajaiban yang dilakukan oleh coloristnya untuk memastikan ia kelihatan begitu subur dan berkilat?

Untuk sampai ke bahagian bawah semuanya, kami pergi terus ke sumber: selebriti terkenal Los Angeles Priscilla Valles, wanita yang tertanya-tanya di belakang warna Kylie. Inilah yang anda perlu ketahui.

Dia benar-benar tidak merancang untuk pergi platinum pada mulanya.

“Kali terakhir saya menggilap rambut Kylie setahun lalu,” Valles memberitahu kami. “Ia adalah permata madu, dan itulah yang kami pergi untuk kali ini untuk minggu fesyen. Kami bercakap untuk 45 minit pertama mengenai idea dan melihat gambar-gambar, yang selalu saya cadangkan.” Kecuali, seperti yang anda ketahui bagaimana kisah itu berlaku, perkara-perkara berakhir sedikit … “Apabila kami meletakkan peluntur, ia mula mengangkat cepat,” katanya. “Kami berdua tidak fikir ia akan berlaku dengan cepat. Biasanya dari jet hitam hingga platinum dalam satu hari tidak pernah terjadi.”

Tetapi kerana rambut Kylie masih kelihatan cukup sihat selepas persediaan yang mereka lakukan, kedua-dua mereka memutuskan untuk pergi sepanjang jalan.

“Biasanya apabila anda pergi untuk membasuh rambut anda selepas proses pemutihan utama, terdapat banyak penumpahan dan rambut pecah mula keluar-ia menyebabkan anda kehilangan keanjalan dalam rambut anda,” kata Valles. “Tetapi dengan Kylie, tidak ada yang berlaku.” Dia mengecilkannya kepada penggandaan bon, Olaplex, yang ahli-ahli stylists telah mengoceh tentang lebih setahun lalu.

Bond-wha? Kami akan membuang beberapa kimia kepada anda. Pada asasnya, ia merupakan rawatan yang menguatkan ikatan rambut anda apabila anda merawatnya secara kimia. Jadi, di mana pemutih melemahkan rambut dan menjadikannya lebih mudah pecah, Olaplex tidak sebaliknya, menjadikan rambut anda bukan hanya kuat tetapi juga bersinar dan sihat secara umum. (Sungguh, kami mempunyai beberapa editor di sini cuba dan mereka bersumpah oleh itu.)

“Kunci untuk mendapatkan bayangan Kylie adalah Olaplex dan jumlah peroksida yang sangat rendah,” katanya. “Saya membasuh beberapa kali dan melakukan rawatan Olaplex di antara tahap pengangkatan. Kami mengeringkan rambutnya selepas mencuci setiap untuk melihat bagaimana ia mengendalikan peluntur, dan kemudian kami bercakap lebih sedikit tentang jika kami pergi teruskan lebih ringan. “

Seluruh proses mengambil masa sembilan jam-yang sebenarnya sangat pendek untuk perubahan besar itu.

“Biasanya apabila anda meletakkan Olaplex menjadi peroksida, ia melambatkan proses [pelunturan] kerana ia melemahkan pemaju,” kata Valles. “Kadang-kadang ia boleh mengambil masa sehingga 14 jam, tetapi hakikat bahawa dia berakhir berambut pirang dalam sembilan adalah sangat cepat.” Juga terlibat dalam proses? “Apabila kami memutuskan ia akan menjadi platinum, saya menggunakan toner Redken dengan banyak warna biru, perak, dan nada violet di dalamnya-dan menyimpan rambutnya selama 25 minit.”

Ia juga membantu bahawa Kylie mempunyai kebanyakan rambut dara.

“Apabila segala-galanya selesai, kami pergi ke luar dan ia benar-benar platinum perak putih yang sempurna,” kata Valles. “Saya fikir ia keluar begitu baik kerana kebanyakan rambut adalah cukup dara-kecuali untuk hujung di mana terdapat pewarna sebelumnya, dia hanya mempunyai rambut yang benar-benar sihat dan banyak, ia benar-benar anggun dan tebal.”

Kylie secara khusus menentang trend akar gelap.

Menurut Valles: “Kami memutuskan untuk tidak melakukan akar adalah kerana semua orang sedang melakukan akar dengan berambut perang sekarang. Dan Kylie baru sahaja melakukan pirang-pirang madu dengan akar tahun lalu, jadi saya suka, mari kita melakukan sesuatu yang berbeza-walaupun Saya juga meninggalkan keningnya yang gelap, saya peminat dahi yang lebih gelap, walaupun dengan blonds. “

Seperti yang diharapkan, dia mempunyai pelan penyelenggaraan yang sengit.

“Saya meninggalkan Kylie dengan topeng Olaplex, tetapi kami melakukan toner setiap dua minggu untuk memastikan ia bagus dan perak, kerana apabila anda membasuhnya, berambut perang itu pudar dan kuning,” kata Valles. Untuk penyelenggaraan warna, dia mencadangkan syampu dan perapi Sachajuan Color Save, bersama dengan topeng tugas berat. “Saya telah menggunakan topeng Ouai, tetapi Davines Love Conditioner juga sangat baik,” katanya. “Sukar untuk meninggalkan mereka pada waktu malam.”

PS: Warnanya mempunyai nasihat untuk awak juga.

“Jika anda mahu melihat ini, pastikan colorist anda tidak menggunakan 40 volum,” katanya kepada kami. “Ia akan berfungsi dengan cepat, tetapi ia akan merosakkan rambut anda.” Beliau juga mengatakan tidak memandang rendah kuasa potongan rambut (untuk menghapuskan sebarang kerosakan yang berlaku sebelum ini) dan rawatan. “Tetapi ia juga mengenai konsistensi-anda mesti bersaing dengan mereka,” tambahnya. “Saya telah melihat rambut rosak berubah sepenuhnya. Banyak rawatan dan vitamin akan meletakkan keanjalan dan keliangan kembali ke rambut anda.”

Untuk petua warna lebih banyak, jangan ketinggalan:
-10 Tips Warna Rambut Anda Tidak Pernah Dengar Sebelum
-9 Kesilapan yang Boleh Menghancurkan Warna Rambut Anda yang Sempurna
-Berikut Ini Sebenarnya Bagaimana Warna Rambut Anda Di Rumah