Jadi, anda mahu pergi sebagai Harley Quinn Halloween ini? Baik. Abaikan pembenci. Saya katakan Harley Quinn adalah salah satu pakaian Halloween Googled tahun ini untuk alasan, orang. Bukan sahaja rambut Harley dan solek keren yang menyakitkan, sikapnya adalah segalanya. Adakah sebagai asas Harley? Mungkin. Tetapi apa pula? Sendiri rempah labu anda pada tahun ini dan berteriak liar, “Hei, puddin!” Kepada semua orang yang anda hadapi. Pakai eyeshadow merah dan biru dengan bangga.

Dengan itu, kami bekerjasama dengan Direktur Pendidikan dan Artis Make Up For Ever, Lijha Stewart (juga dikenali sebagai “Queen of Halloween”) untuk membantu anda mencapai puncak Harley Quinn. Baca terus untuk tutorial langkah demi langkah yang lengkap.

Tahap kesukaran: Sangat mudah. Sekiranya anda boleh memakai cermin solek dan membuang rambut anda ke dalam gaya gred kedua, anda akan dapat melakukan ini tanpa masalah.

Jumlah masa yang diperlukan: Satu jam, maks.

Apa yang anda perlukan:
-Asas matte kegemaran anda
-Batang kontur
-Matte, serbuk longgar
-Penyerlah
-Mawar merah
-Senjata pilihanmu
-Penglihatan mata merah dan biru
-Pensel eyeliner hitam dan putih
-Perhiasan mata merah dan biru (pilihan)
-Pita Scotch (pilihan)
-Bulu mata palsu (pilihan)
-Gincu Merah
-Swab kapas
-Eyeliner cair hitam
-Kapur rambut merah dan biru atau cat rambut

Sekarang, mari dapatkan Harley anda…

PHOTO: Katie Friedman

Walaupun kulit Harley benar-benar pucat dalam filem itu, untuk menjadikannya lebih hidup dan boleh dipakai, kita berkontur dalam beberapa bidang utama. Leretkan batang patah tulang pipi anda, pada garis rambut anda, di bawah bibir anda, dan pada tulang leher anda. Campurkan dengan jari anda atau berus buffing.

Dalam usaha untuk terus menangkap rupa yang dibasuh, dibasuh, letakkan segala-galanya dengan serbuk matte, longgar dan terus menyoroti ke tahap yang minimum, meletakkannya hanya di tempat-tempat tertentu seperti di bawah tulang alis anda dan di sudut mata anda.

Kit kontur kegemaran kami: Make Up For Palette Pro Sculpting Ever, $ 45; E.l.f. Contour Palette, $ 6

PHOTO: Katie Friedman

Untuk alis ringan atau langka, “Adalah lebih baik untuk memulakan dengan lilin dahi supaya warna mana yang anda pasangkan selepas kayu,” kata Stewart. Dengan berus spoolie, sapukan lapisan lilin dan rambut berus ke atas dan ke luar. Kemudian, dengan berus bersudut, gunakan naungan yang anda kehendaki dalam pukulan cahaya.

Produk alis kegemaran kami: Benefit Cosmetics Goof Proof Brow Pseudo, $ 24; Maybelline Eye Studio Brow Drama Sculpting Brow Mascara, $ 7

PHOTO: Katie Friedman

Caranya untuk mendapatkan mata seperti Harley tidak seperti bagaimana anda melambai bayangan anda-ini mengenai pigmen yang anda gunakan. Walaupun bayang-bayang biasa hebat dan kadang-kadang boleh memberikan hasil warna yang sengit, sebaiknya memilih krim di sini. Anda boleh menghilangkannya dengan jari anda jika anda mahu, tetapi meletakkannya dengan berus eyeshadow bersaiz sederhana akan berbuat baik. Untuk mendapatkan kesan percikan itu, ambil apa sahaja warna yang tersisa pada berus anda dari aplikasi awal dan seret ke luar dan ke bawah. Oh, dan jangan lupa menggunakan dua berus yang berbeza untuk merah dan biru anda. Mencampurkan mereka akan membuat kedua-dua warna berlumpur-bukan rupa yang anda inginkan untuk disini.

Apabila anda selesai mencipta bentuk anda, lapisan eyeshadow yang sepadan di atas pangkalan anda untuk menetapkan rupa. Anda juga mungkin lebih mudah untuk menggabungkan apa-apa perut keras dengan bayang-bayang serbuk anda.

Pewarna mata berwarna biru dan merah kami memilih: Make Up For Ever Aqua Cream Shadow in Red and Blue, $ 23 each; NYX Jumbo Eye Pencil dalam Karat dan Merak, $ 4.50 setiap satu

PHOTO: Katie Friedman

Untuk menambah beberapa dimensi ke mata anda, selaraskan mereka dengan lapisan nipis dari eyeliner hitam dan asap keluar tepi untuk menghasilkan kesan yang sultry. Kemudian ambil sedikit bayangan hitam dan goyangkan sikat berus di sudut luar. Untuk mengatasinya, tambahkan pensil putih ke garis air anda untuk kesan seperti anak patung.

Produk solek mata hitam terbaik: Make Up For Ever Aqua XL Pensil dalam M-10, $ 21; L’Oréal Paris Eyeshadow Infallible dalam Eternal Black, $ 8

PHOTO: Katie Friedman

Sekarang, untuk bahagian yang kemas tetapi paling menyeronokkan: Glitter! Sebaik sahaja anda mempunyai pigmen biru dan merah yang berguna, pertama dan terpenting, basah berus bayang-bayang rata. Anda akan mahu melakukan ini setiap kali sebelum mencelupkannya ke dalam perhiasannya supaya terdapat kejatuhan minimum. Apabila menggunakan perhiasan anda, ambil masa anda dan terus membasahkan berus anda. Pat dengan perlahan-lahan dan ikuti bentuk yang telah anda buat dengan eyeshadow anda-tidak perlu kreatif di sini. Petua Pro: Jika sebarang bangkai jatuh dari tempat, bersihkannya menggunakan pita Scotch.

Apabila anda berpuas hati dengan tahap kilauan yang anda capai, gunakan maskara dan (pilihan) tambah sebatan. (Lembaran cheat kami memohon pemalsuan, di sini.)

Glitter kita taksub dengan: Make Up For Ever Glitter dalam Merah dan Biru, $ 15 setiap satu; Obsessive Compulsive Cosmetics Glitter Cosmetic in Red and Blue, $ 15 setiap satu

PHOTO: Katie Friedman

Hampir siap! Apabila memilih gincu merah anda, pilihlah krim, ceri merah yang akan bergerak dengan mudah. Sapukan seperti biasa, kemudian ambil jari atau berus bayangan kecil untuk menyapu warna pada bibir bawah bawah ke bawah. Kemudian keluarkan. Sapukan lapisan merah di atas untuk bersinar seperti yang dikehendaki.

Sekarang, untuk tatu. Kerana aplikator intensiti dan mudah digunakan, eyeliner yang dirasai kulit hitam berfungsi dengan baik apabila menggambar pada bentuk dan kata-kata. Lukiskan garis jantung di bawah mata anda, betul-betul di apel pipi anda. Jangan risau jika anda kekacauan-hanya pastikan anda mempunyai kapas dan penyembunyikan yang berguna untuk membersihkan pinggang wonky.

Untuk tatu “Rotten”, kami menasihatkan mempunyai kawan menulisnya, hanya kerana melakukannya pada diri anda dalam cermin bermakna ia akan muncul ke belakang. (Ingat rhinestone Karen “K” di Perempuan biadap? Ya, itulah yang berlaku apabila anda cuba menulis barang dalam cermin.)

Pemilihan gincu merah: Make Up For Ever Artist Lipstick Rouge dalam M300, $ 22; Pixi Mattelustre Gincu dalam Classic Red, $ 12

PHOTO: Katie Friedman

Terakhir tetapi tidak terkecuali: Mereka yang klasik Harley Quinn pigtails. Sekiranya anda tidak mempunyai rambut berambut perang, ada ton rambut Harley Quinn di luar sana yang anda boleh gunakan. Tetapi jika anda sudah mempunyai rambut berambut pirang, itu adalah cinch kepada DIY. Dan ada beberapa cara untuk melihatnya.

Perkara pertama yang pertama: Letakkan rambut anda di pigtails. (Curl mereka terlebih dahulu, jika anda mahu mereka menjadi lebih melenting.) Kemudian, anda boleh memilih untuk kapur warna rambut atau semburan warna rambut. Amaran: Semua akan berantakan, tetapi jika anda menggunakan spritz rambut di atas, warna anda perlu ditetapkan untuk beberapa jam. Selain itu, ia mungkin menjadi idea yang baik untuk memakai sarung tangan getah atau plastik apabila memohon.

Untuk kapur rambut, gosokkan helai anda sehingga warna itu cukup gelap untuk anda. Anda mungkin perlu melakukan beberapa pusingan sebelum pigmentasi sebenar mula muncul. Bagi semburan rambut, pasti lakukan ini di bilik mandi anda yang berdiri di bilik mandi adalah optimum. Agar tidak mendapatkan cat rambut di mana-mana, mempunyai sekeping kertas putih di dekatnya untuk menendang di belakang kepalanya semasa spritzing.

Pilihan warna rambut sementara: Gula Tangkap Gula Rambut Set, $ 15; Jerome Russell Bwild Spray Warna Rambut Sementara dalam Merah dan Biru, $ 5.99 setiap satu

PHOTO: Katie Friedman

Semak Out More of Tutorial Makeup Halloween kami