Perkataan itu Internet dan ruang selamat jangan pergi bersama-sama hari ini. Sub ruang selamat untuk termasuk, mengalu-alukan, atau bahkan hanya mesra, dan masih, idea tentang tempat yang semata-mata menyenangkan dalam talian kelihatan jarang berlaku. Reddit, rumah asas Pill Merah, tidak semestinya tempat yang anda fikir akan menjadi pengecualian. Tetapi apabila anda mengklik ke dunia kecantikan Reddit, terdapat ekosistem saling interaksi penggemar kecantikan yang saling menaikkan dan bersorak satu sama lain. Bunyi terlalu baik untuk menjadi kenyataan? Ia akan menjadi-jerks suka solek juga-jika bukan untuk moderator.

Bagi mereka yang tidak dikenali dengan Reddit, anda mungkin membaca sedozen cerita yang diilhamkan olehnya. Laman ini dibahagikan kepada “subreddits” khusus yang khusus, yang seperti papan mesej yang boleh dilanggan. Setiap orang dikawal oleh satu pasukan moderator yang membuat keputusan dan menguatkuasakan peraturan asas yang disenaraikan di bawah. Dengan garispanduan tersebut, subs, seperti R / MakeupAddiction, r / CurlyHair, r / AsianBeauty, r / Brownbeauty, dan r / MakeupRehab berkembang dengan perbincangan, nasihat, dan cadangan, mewujudkan masyarakat dengan syarat mereka sendiri untuk mengisi jurang yang ditinggalkan oleh dunia kecantikan yang lebih besar. Tidak ada batasan tentang berapa banyak penyederhana di sana, tetapi lebih besar dan lebih aktif di sub, semakin banyak mod biasanya diperlukan. Sebagai komuniti yang lebih kecil, r / Brownbeauty terselamat dalam satu mod untuk seketika. Di bahagian atas, r / AsianBeauty kini mempunyai sembilan. Sekarang berjumlah ratusan ribu pengguna aktif, keindahan Reddit telah melantun ke dalam kekuatan untuk diperhitungkan.

Namun penyederhanaan bukanlah pekerjaan yang mudah. Apa yang memberi inspirasi kepada seseorang untuk menentang Internet? Bukankah kehidupan sebenar cukup sukar?? Glamour bercakap dengan moderator kecantikan Reddit dengan alasan tidak mahu dikenali untuk mengetahui lebih lanjut tentang apa yang ia suka-dan apa maksudnya-untuk mencipta tempat di dunia di mana peminat kecantikan semua latar belakang mempunyai rumah sendiri.


Apa Tepat Adakah Pengatur Reddit Adakah?

Di dunia yang luas seperti masyarakat kecantikan Reddit, setiap sub mempunyai keperibadian, budaya, dan kastam yang tersendiri – seperti orang yang bertanggungjawab menjaga perbualan sivil dan mesej. Walau bagaimanapun, apa yang mereka kongsi adalah keghairahan untuk kecantikan yang begitu mendalam, mereka bersedia mendedikasikan masa lapang mereka untuk pekerjaan tanpa wang.

Menurut rumpai laut, moderator untuk r / MakeupAddiction, peranan itu memerlukan pemeriksaan pada jawatan yang ditandakan pengguna dalam barisan moderator, melihat jawatan baru untuk pelanggaran peraturan, membalas mesej kepada papan moderator, dan jawatan melekit / tidak bertali (iaitu , menyimpan jawatan topikal di bahagian atas halaman pertama). Perbezaan terbesar antara menjadi moderator dan pengulas? Pengulas hanya melihat “bahagian hadapan” halaman, yang bermaksud, mereka boleh membuat catatan dan memberi komen kepada orang lain, tetapi itu sahaja. Moderators melihat di belakang tabir, jadi mereka menetapkan peraturan, mengedit rupa, dan mengurus “wiki” subreddit, yang merupakan halaman gaya Wikipedia pada subreddit.

Bagi kebanyakan orang, mereka sudah begitu terlibat dalam sub yang menyederhana menjadi evolusi semulajadi hobi mereka. Anda boleh dijemput untuk menyertai pasukan penyederhanaan oleh moderator sebelumnya, atau anda boleh memohon. Hampir selalu orang-orang yang sangat dilaburkan dalam topik dan ingin membantu masyarakat berkembang. Keanggotaan jangka panjang tidak diperlukan, kata rumput laut, yang telah terlibat hanya enam bulan sebelum memohon untuk menyertai pasukan mod.

Saya tidak akan menjadi setengah orang yang saya hari ini jika tidak untuk Reddit. -Thecakepie, pengasas r / AsianBeauty

SailorMercure, 29 tahun dari Kanada dengan ijazah dalam bidang biokimia, mula menyederhanakan subjek AsianBeauty kerana dia mahu membantu komuniti yang mendapat kulitnya dari “tempat dan kawah” menjadi “kelancaran sempurna.” Dia kini membelanjakan sebahagian besar downtime beliau mengemas kini wiki sub dengan artikel saintifik untuk menambah kredibiliti dan legitimasi kepada nasihat yang dikongsi. “Sesetengah orang mempunyai masa yang sukar untuk mempercayai orang yang tidak dikenali dari Internet, yang baik-setiap orang perlu melakukan pemikiran kritikal ketika datang kepada kesihatan mereka,” katanya. Glamour. “Tetapi malu-malu mereka boleh terlepas petua-petua yang berguna semata-mata kerana kita tidak menyokong mereka dengan sains. Di sinilah saya masuk.” Dia hanya jauh dari Reddit semasa dia bersama kawan atau di tempat kerja, katanya.

Sementara itu, Girlnamedcody memeriksa r / MakeupAddiction apabila dia bangun, ketika dia berada di doktor gigi, di barisan checkout kedai runcit, ketika dia berjalan anjingnya, kapan saja dia mempunyai detik. Sekiranya ia kelihatan seperti banyak, baiklah. Thecakepie, pengasas r / AsianBeauty, mengatakan dia terpaksa membuat had untuk mengekalkan kesihatannya. Apabila dia terpaksa melangkah keluar, dia mengatakan bahawa rasa bersalah itu sangat menggembirakan.

Dikeluarkan Lipstick Samples.
PHOTO: BONNINSTUDIO

Kenapa Mereka Melakukannya?

Jadi, jika pertunjukan tidak dibayar, apakah motivasi? Bercakap kepada moderator, benang umum adalah betapa senangnya mereka mempunyai ruang untuk diri mereka sendiri, terutamanya mengingat bahawa di luar Reddit, dunia kecantikan masih menyakitkan homogen.

“Saya secara peribadi merasakan kesan-kesan kekosongan dalam industri solek untuk individu-individu berkulit gelap. Tidak ada sebarang asas yang sesuai dengan saya,” kata pengguna Reddit, Jingabobo, moderator Reddit’s board / BrownBeauty, memberitahu Glamour. “Kami sering berkongsi cerita tentang membesar di sekitar tanggapan bahawa kulit yang lebih baik adalah lebih baik atau lebih diingini.Banyak daripada kita dilarang bermain di bawah matahari kerana takut tersenyum dan dengan itu lebih gelap Atau ibu kita akan melembapkan krim pencerah kulit kepada kami, walaupun mengetahui bagaimana bahan kimia itu tidak lengkap. ” Selepas menyertai Reddit sekitar tahun 2008, dia berkata bahawa mencari sub tahun 2011 berasa seperti akhirnya pulang ke rumah.

Subsotan kecantikan lain memberikan rasa homecoming yang sama, kata pengguna Reddit JustherefortheAB, seorang Kanada berusia lewat dua puluhan. Ia membolehkan orang ramai menyelidiki kehidupan mereka dengan anda-tidak dapat melihat-rasa bangga. Kejujuran dan keintiman yang tidak diketahui namanya membolehkan hidup berubah, kata Redditor Alysurr, seorang pemain berusia 21 tahun dari Florida. “Saya menderita penyakit mental yang kadang-kadang boleh mengubah saya menjadi orang lain Apabila saya berada di kemelesetan saya, saya membelanjakan ratusan ringgit sebulan untuk solek, penjagaan kulit dan penjagaan rambut untuk mengisi kekosongan yang saya ada, ” dia menulis. Mencari komuniti di r / MakeupRehab, kumpulan untuk orang yang aktif cuba membeli solek kurang, membantu menariknya keluar. Apabila dia berada di khalayak ramai, dia akan memakai fasad OK, yang menyebabkan tekanan mentalnya lebih tinggi, katanya. Menemukan komuniti di mana dia boleh buka tanpa penghakiman membenarkannya akhirnya menjadi bersih.

Keadaan mental yang berbeza membawa Thecakepie ke masyarakat Reddit. Walaupun perasaan tangan menariknya keluar dari pengasingan. “Kerana saya autistik, saya berjuang untuk menjadi berkesan secara sosial, dan untuk melibatkan kepentingan saya dengan orang lain tanpa memandu mereka kacang,” penyokong r / AsianBeauty memberitahu Glamour. “Itu hobi kegemaran saya kini dikongsi oleh ribuan orang yang menakjubkan.”


Apa yang Dibutuhkan untuk Membentuk Ruang Selamat di Reddit

Difahamkan, penyederhana mengatakan bahawa negatif terbesar adalah trolls, terutamanya pada papan yang khusus untuk ruang yang selamat untuk orang-orang warna. Apa yang paling risau tentang moderator Chiffonandheels adalah bagaimana mudahnya komuniti mereka boleh disasarkan, kerana sub mereka nampaknya sangat terdedah kepada aktiviti perkauman. Jingabobo mengutip salah satu contoh seseorang berulang kali menyiarkan video mengenai cara meringankan kulit gelap. “Rasa malu dan rasa tidak selamat yang dikaitkan dengan berkulit gelap masih hidup, dan kita perlu membuangnya,” katanya. “Siaran seperti itu adalah kanser dan mendorong kami beratus-ratus tahun ke arah sensasi era penjajah.” Pengguna dilarang, dan Chiffonandheels mengatakan bahawa walaupun ia berkait dengan kejadian yang sama, sub adalah positif bersih. “Ia adalah tempat yang selamat untuk benar-benar menepuk punggung diri kita sebagai sesuatu yang luar biasa seperti kita, tanpa takut merasa seolah-olah kita tidak boleh berkuasa, atau diiktiraf, atau berbangga dengan siapa kita.”

Di seluruh papan, para moderator mengatakan bahawa mengekalkan keterangkuman adalah keutamaan. Tetapi di Internet, di mana tidak diketahui namanya telah membuat masalah besar di tempat lain, bagaimana anda melakukannya?

Untuk permulaan, memecahkan istilah dalam-besbol yang meresap keindahan dunia, kata Don, 19. Setelah mengejek kerana cuba mempelajari bagaimana menjaga kulitnya, dia sekarang menyederhanakan Thread Bantuan Harian AsiaBeauty, “yang dimaksudkan bagi orang ramai untuk bertanya soalan sama ada sangat umum atau sangat khusus kepada mereka, “katanya. Pada r / CurlyHair, moderator Minniesnowtah mengatakan bahawa menjaga forum termasuk merangkumi wiki dan kiriman sub sesuai. “Kami tahu penonton kami termasuk kumpulan yang beragam dengan pelbagai alasan untuk berada di sini, seperti wanita muda yang telah ditekan secara sosial untuk melonggarkan rambut mereka sepanjang hayat, ibu malu-malu tentang anak-anak mereka, wanita transgender menjaga rambut mereka sihat ketika tumbuh, dan banyak lagi, “kata Minniesnowtah. “Bagi setiap orang yang sebenarnya membuat jawatan, mungkin ada ratusan orang yang baru saja membaca.”

“Penjagaan kulit dan kecantikan masih dianggap sebagai hiburan yang tidak munasabah oleh majoriti orang, Bimbo-ish, tidak ada yang perlu diberitahu atau percaya bahawa hobi mereka tidak berbaloi.” -SailorMercure

Benar: Orang menghargai empati. Terdapat beberapa pernyataan yang lebih jelas, tetapi di Internet ini? Empati adalah jarang, dan subreddits kecantikan unik memenuhi syarat untuk melihat ia berkembang, kata Theresa, penyokong r / AsianBeauty berusia 27 tahun dari Barat Daya. Dengan perbualan berdasarkan hampir seluruh penampilan dan bagaimana untuk menjadi lebih bahagia dengan diri anda, ia akan mengambil jiwa yang keras untuk bertindak balas terhadap perjuangan intim anda dengan apa-apa selain belas kasihan. Walaupun itu hanya berkata, “Hei, saya berada di sana-anda tidak bersendirian,” tambahnya.

Tetapi sebagai Zebrawat, moderator untuk r / MakeupRehab saham, apabila anda dikelilingi oleh orang yang mendapatkannya, mudah untuk pergi lebih dalam. “Tidak banyak tempat di Internet, atau benar-benar dalam masyarakat, di mana ia digalakkan untuk membicarakan perkara seperti bagaimana kesihatan mental anda mempengaruhi tabiat membeli-belah anda, atau betapa mudahnya untuk meniup belanjawan pada perkara-perkara yang media meyakinkan kami kita perlu beli. ” Rasanya hampir pantang untuk menangani palet di dalam bilik, katanya, dan bon yang kuat keluar daripadanya.

Kepada pengguna, tidak ada kebetulan bahawa ruang digital yang didominasi wanita adalah sangat sivil. “Sebagai wanita kita mendengar dan berfikir dengan empati, kita boleh menggalakkan satu sama lain untuk berkembang dan bertambah baik. Ia diterjemahkan dengan baik ke dalam Reddit dan rasa komuniti yang kita peroleh dari subsistem wanita,” kata Jingabobo. Di luar sejumlah besar trolls, Zebrawat mengatakan bahawa betapa kerap keghairahan kecantikan dihapuskan sebagai sia-sia atau dangkal, ia berbaloi untuk berada di sekeliling orang yang memahami kecantikan sebagai hobi dan keghairahan. Tambah SailorMercure: “Memiliki komuniti orang yang suka berfikiran dengan kepentingan bersama menjadikan penjagaan kulit kurang mengejar kesenangan / kesedihan rahsia / rasa malu.” Penjagaan kulit dan kecantikan masih dianggap sebagai hiburan yang tidak menyenangkan, cetek oleh majoriti orang. Bimbo-ish, “kata SailorMercure. “Tidak seorang pun harus diberitahu atau percaya bahawa hobi mereka tidak berfaedah. Rasanya mempunyai komuniti di mana kita boleh berkongsi ini tanpa perlu memberi ‘ijazah / sukarelawan / saya tidak terobsesi dengan saya muka dan selfies ‘jenis penafian. “

Tetapi pada penghujung hari, ganjaran terbesar adalah membantu orang lain, kata moderator. “Ia sentiasa menakjubkan untuk membaca [komen daripada] ahli yang jujur ​​tentang di mana mereka bermula, kemajuan, perjuangan, dan kejayaan mereka,” kata JStar04, moderator RRyanab dari Maryland. “Komuniti ini telah benar-benar membuka mata saya bagaimana orang-orang dari semua lapisan masyarakat tertarik kepada solek, dan bagaimana semua orang mempunyai cara mereka sendiri untuk melihat dan menggunakan kecantikan. Saya suka bagaimana kita menantang satu sama lain untuk menjadi lebih baik, dan juga memberi jaminan kepada satu sama lain bahawa perjalanan solek selalunya bukan pecut untuk beberapa matlamat yang ideal, tetapi kegigihan berterusan pendekatan yang lebih baik untuk solek dalam kehidupan kita. “

Thecakepie mengatakan bahawa untuknya, Reddit adalah permainan akhir. “Saya tidak tahu bagaimana saya akan meninggalkan sub, tetapi jika saya menyerah menyesuaikan diri pada suatu hari nanti, saya pasti akan berasa seperti saya boleh melakukan sesuatu yang besar untuk orang lain,” katanya. “Saya tidak pasti dork biasa seperti saya akan dapat membantu orang lain jika saya melakukan apa-apa lagi dalam hidup saya.”