Sementara orang-orang di sana menyusun pakaian Halloween “Pengangguran Besar Burung” dan “Pengikat Penuh Wanita”, saya ingin mengalihkan perhatian anda kepada pilihan yang lebih klasik: Marilyn Monroe. Berikut adalah cara artis solek MAC Fatima Thomas menjadikan Megan kami menjadi bintang terkenal.

Pertama, inilah Megan seperti yang kita kenali dan cinta kepadanya:

1017 megan before bd

Dan sekarang mari kita pergi ke barangan yang baik! Inilah yang dilakukan Fatima.

Langkah 1: Dia menambah sayap manis yang dikenali sebagai Something Special kepada apel dari pipi Megan.

Langkah 2: Kemudian dia membariskan penutupnya dengan eyeliner hitam sepanjang jalan, Eyeshadow MAC yang dibilas di Vanilla hingga ke lipatan dan menambah banyak topologi dan bahagian bawah!

1017 megan mascara bd

Langkah 3: Kemudian ia adalah masa untuk bibir-bahagian yang paling penting.

1017 marilyn lip liner bd

Untuk Marilyn, anda memerlukan lipstik merah yang cerah, terang dan terang (di sini, dia menggunakan Gincu MAC di MAC Red), dan menggunakannya mengisi mulut anda terlebih dahulu. Kemudian, Fatima berkata untuk meletakkan bibir anda bersama-sama (ini menstabilkannya) dan kembali dengan lipliner dan membuat pelapis tajam di sekitar warna, dengan hati-hati membesar-besarkan busur bibir cupid anda untuk mendapatkan bentuk Marilyn yang penuh. Hujung genius Fatima: “Saya suka mengasah pensil saya, kemudian mengambil hujungnya dan saya memerah supaya ia tidak lagi berbentuk kerucut tetapi semacam datar seperti pensel naga. Kini lebih mudah daripada satu titik kon hidung, saya telah dijumpai! “

Langkah 4: Kemudian ke tahi lalat kerana, sebagai Fatima berkata, “Anda tidak boleh menjadi Marilyn tanpa tahi lalat-seperti Putera tanpa tumit tinggi. Itu tidak berfungsi.”

1017 marilyn brown mole bd

Untuk ini, dia menggunakan berus untuk mengetatkan eyeliner krim di dalam coklat – yang penting kerana ia lebih lembut dan kurang bergelora di muka daripada hitam.

Langkah bonus: Jika anda mahu memakai sebatan palsu seperti Megan lakukan di sini, tunggu sehingga gam sedikit kering jadi ia hanya tidak diundang, kemudian letakkan pusat sehelai di pusat mata anda terlebih dahulu. “Terdapat lebih daripada satu cara melakukan sebatan,” kata Fatima, “tetapi ini adalah apa yang saya lakukan selama beberapa tahun yang lalu: Saya melakukan pusat, maka saya dapat menyelaraskannya dan meletakkan sudut-sudut di tempat.”

Produk siap (dengan kalung mutiara dari Claire dan rambut palsu berambut perang):

1017 marilyn monroe halloween costume makeup b d

Apa yang dia perlukan ialah pakaian putih dan peminat dan dia akan bersedia untuk menggaru gatal-gatal 7 Tahun anda.

Cute, betul?

Lebih menyeronokkan Halloween:

-Halloween Costume How-to: A ’20s Flapper

-Kostum Halloween How-to: Gotye

Foto: Kelly Sherin