Akhir-akhir ini, nampaknya alam semesta telah menghantar saya tanda-tanda bahawa saya selalu bermaksud untuk memiliki pensil mata peachy. Pertama, artis solek, Troy Jensen menggunakan salah satu daripada saya ketika dia melakukan mata saya beberapa minggu yang lalu. Kemudian Shannon dari agirlsgottaspa.com menyebutnya dalam wawancara Babes Blogging kami. Kemudian pembaca “alo209” dihantar dalam permohonan untuk mendapatkan bantuan sejak dia mengatakan celak kerap sering membuat matanya kelihatan lebih kecil. Dan melihat seperti hari ini adalah RAD, saya jenis mempunyai untuk menjawabnya dengan memamerkan apa pensil aprikot-y boleh lakukan, jangan saya?

Saya fikir begitu. Itulah sebabnya saya memanggil dalam Tiga Pakar Warna Pakar Pencahayaan Light Clarifier dan terpaksa bereksperimen. Idea asas: Dengan melukis naungan peachy cahaya seperti di sepanjang rim dalaman anda, ia mewujudkan ilusi bahawa mata anda lebih besar daripada yang sebenarnya. Anda boleh memakainya sendiri atau dengan pelapik yang lebih gelap di bawahnya untuk mengatasi apa-apa kesan penutupan pensel yang lebih dalam.

Dan inilah hasil saya:

0526 flesh colored eye pencil bd
PHOTO: Hakcipta 2006

Dan di sini adalah penutup di mana anda dapat melihat pensil yang lebih ringan di bahagian bawah rim yang lebih rendah:

0526 flesh eye pencil close bd
PHOTO: Hakcipta 2006

Apa pendapat kamu? Adakah anda dalam idea ini? Adakah mata saya kelihatan besar di sini untuk anda? Mendapat pensil tegang yang murah yang anda gunakan? Tidak sabar untuk cuba ini sendiri? Bercakap!

P.S. Sekiranya anda mahu pensil yang tepat yang saya gunakan, anda boleh menempahnya dengan harga $ 16.50 di sini. Dan untuk perbincangan eyeliner, klik di sini.

Dapatkan Glamor di mana sahaja anda pergi!

Ikuti kami di Twitter. Kawan kami di Facebook. Tambahkan kami ke halaman utama Google anda.