Shakira melepaskan gaya rambut Cutest Summer Braided untuk menerima penghormatannya pada acara Akademi Rakaman Latin Tahun 2011 malam tadi – pada musim gugur. Oh, dan ada sedikit twist kepadanya.

1110 shakira braid hairstyle latin grammys bd
PHOTO: 2011 Denise Truscello
1110 shakira braid side 1 bd
PHOTO: 2011 Getty Images
1110 shakira braid side 2 bd
PHOTO: 2011 Getty Images

Lihat sekarang, ia adalah premis asas yang sama seperti yang saya namakan The Cutest Braided Summer Hairstyle-dua braids Perancis (baik, reverse-Perancis atau Belanda dalam kes ini) pergi ke sisi kepala dan bertemu di satu telinga untuk menjadi satu tocang . Tetapi jika anda benar-benar melihat, pertama “twist” pertama di kedua-dua belah dilakukan dengan hanya dua bahagian-bukan tiga seperti mengetuk biasa-sebelum bahagian ketiga bergabung dan ia menjadi jarum Belanda biasa. Hanya perbezaan kecil, tetapi perubahan itu juga.

Apa pendapat anda tentang gaya rambut ini, orang? Adakah ia indah seperti versi yang saya sayangi kepada Diane Kruger? Adakah anda suka sentuhan kecil di bahagian atas? Dan adakah anda tiba-tiba terkena dengan keperluan untuk mencuba? Bicaralah, orang. Terangkannya.

Oh, dan jika anda mahu langkah-langkah untuk melepaskan versi paling asas gaya ini, periksa bagaimana saya ke sini.


Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

Ambil Glamour’s 1,000 Beauty Dos & Larangan untuk Hidup Selamanya, Di Gerai Berita Sekarang!

Muat turun Glamour pada pelanggan cetakan iPad anda, ia kini merupakan sebahagian daripada pelan langganan anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru.

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Satu lagi PS: Adakah anda tahu anda kini boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.

Foto: WireImage, Getty Images, Getty Images