Sebagai seseorang yang tidak sabar-sabar untuk menyertai kultus perapi, ia adalah syampu yang jarang berlaku yang boleh bergerak ke dalam hati saya. Dengan keriting, jujur, itu semua tentang perapi. Idea di sebalik pergerakan no-poo ialah keriting perlu semua penghidratan yang mereka dapat, dan syampu, dengan “kami akan mendapatkan kecantikan kulit kepala anda”, dapat menyumbang kepada helai kering dan rapuh. Ia membawa sesetengah orang untuk bersumpah syampu sama sekali, tetapi itu tidak pernah menjadi pilihan untuk saya (mungkin TMI, tetapi saya menjalani kehidupan malas). Sebaliknya, saya digunakan untuk askar melalui syampu sebagai keperluan asas, mengikutnya dengan perapi berat untuk menambah kelembapan kembali selepas itu. Itu semua berubah apabila saya mendapati Syampu Ester Kelapa Gurun, tangan ke bawah syampu terbaik untuk rambut keriting yang pernah saya gunakan.

Bukan untuk bercakap-cakap, tapi kami bertemu sebelum permulaan kegilaan minyak kelapa. Pada masa itu, minyak kelapa masih hangat dengan minyak zaitun di kedai-kedai makanan gourmet, tetapi berjalan-jalan secara rawak melalui lorong kecantikan Whole Foods menemui tabung Syampu Essences ‘dalam syampu saya. Saya terjebak oleh bau-bayangkan bau beku yang paling segar dan paling enak di dunia. Ia adalah cinta pada mulut pertama. Gigi manis saya tidak mengenal batas; Saya mahu bau di seluruh kepala saya.

Tetapi ketika bau itu luar biasa, itu saja tidak cukup untuk menghubungkan saya selama bertahun-tahun bahawa syampu ini dan saya telah bersama-sama. Itu semangat yang komitmen itu – berkat bagaimana pelembab dan detangling syampu itu. Saya memuntahkan tangan ke atas, mengalir melalui rambut saya, mengosongkannya sehingga kelihatan lembut, dan kemudian menunggu, seperti, dua minit. Dan pada masa itu, semua simpul jatuh dari rambut saya.

Saya tidak mengatakannya dengan ringan. Keriting saya terasa seperti mofo, dan biasanya saya menghabiskan 10 minit berdiri di bawah air knang spider detangling dengan sikat gigi lebar. Atas sebab itu, saya sampai ke Syampu Kelapa pada waktu pagi saya sama-sama otak-mati Saya mahu terus tidur semasa berdiri atau hanya memerlukan hari curl yang baik untuk berlaku. Ia sentiasa menyampaikan. Walaupun bau kelapa fenomenal, saya menyerapnya kepada trifecta minyak yang termasuk dalam formula. Dengan minyak kelapa, minyak jojoba, dan minyak zaitun, ini adalah syampu paling lembut yang pernah saya jumpai – ia menjadikan rambut saya bersih, tetapi ia juga menjadikan bunyi “menghancurkan” ini bermakna anda boleh melangkau perapi jika anda mahu, kerana anda rambut penuh pada kelembapan. Sebagai makhluk kebiasaan, saya tidak pernah melakukannya. Tetapi saya suka mempunyai pilihan.

Syurga Essence Organics Syampu Kelapa, $ 8.99, walgreens.com

Cerita Terkait:
-Tuala rambut $ 6 ini dapat menyelamatkan keriting saya dari keran semasa saya kering
-Saya Mempunyai Potongan Rambut Itu Adil ‘untuk Bentuk Wajah Saya dan Dunia Tidak Berakhir
-‘Tirai Bangs’ Carian pada Pinterest Adakah 600 Percent