Ia benar-benar agak gila bahawa saya baru-baru ini mendapat sekitar untuk mencuba topi Seche Vite, memandangkan pembaca kami (belum lagi setiap manicurist lain saya wawancara untuk artikel kecantikan) telah mengesyorkannya kepada saya untuk umur.

0204 seche vite topcoat review bd

Sebahagian daripada kenapa saya tidak mencuba perkara itu adalah kemalasan yang tulen – Saya orang yang agak tidak sabar, dan cukup sukar untuk saya duduk di atas manicure profesional, apalagi teliti ketika saya melakukan kuku saya sendiri. Saya sering hanya menampar warna sebelum keluar dan melangkau pangkal dan / atau topcoat demi kepantasan. Sekurang-kurangnya saya lakukan, pada masa lalu. Perkara yang bijak mengenai Seche Vite – selain daripada bagaimana ia menghalang cip dalam penggilap anda, seperti, untuk sebenar – ialah menjadikan manicure DIY anda kering dengan serta-merta. Saya benar-benar meletakkan topcoat ini untuk ujian, memohon ia lebih panas merah jambu dan kemudian hanya menunggu beberapa minit sebelum menggali beg solek saya dan mula bersedia untuk keluar – tugas yang biasanya akan menghasilkan sekurang-kurangnya a beberapa kuku menggilap kuku dan nicks.

Saya telah mencuba banyak topi cepat kering sebelum dan tidak pernah terkesan. Sesungguhnya penemuan yang luar biasa. Satu kelemahan: topcoat ini berbau terutama toksik, dan ada amaran menakutkan pada botol mengenainya yang mengandungi ramuan yang ditunjukkan untuk menyebabkan kecacatan kelahiran dan isu berkaitan kesuburan yang lain. Adakah saya fikir ada risiko yang cukup untuk saya tidak menggunakannya? Mungkin tidak … Saya akan menyimpannya untuk majlis-majlis khas kerana anak muda saya, walaupun. Dan sekiranya saya mengandung, saya pasti malu.

Berapa ramai yang bersumpah dengan topi Seche Vite? Adakah terdapat topcoat yang berbeza yang anda suka gunakan untuk manikur DIY? Adakah sebahagian daripada anda tidak peduli dengan topcoat?

* Apa Dengan Semua Spam di Seksyen Komen? * Sakit semua iklan menjengkelkan di bahagian komen akhir-akhir ini? Begitu juga kita! Kami menguruskan laman web ini dengan kerap dan memadam spam secepat mungkin, tetapi baru-baru ini, jumlah spam telah meningkat secara dramatik. Kami sedang berusaha untuk menghalangnya secara kekal, jadi tolong bawa kami, dan ketahuilah bahawa kami bersemangat kerana anda akan menyingkirkan perosak ini.

Sementara itu, sila terus gunakan butang Laporkan Penyalahgunaan untuk membenderakan spam – ia benar-benar membantu! – dan terus meninggalkan maklum balas yang cemerlang di bawah. Sekiranya anda mempunyai soalan segera tentang spam, sila hubungi kami.

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

Muat turun Glamour pada iPhone atau iPad anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru!

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Satu lagi PS: Adakah anda tahu anda kini boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.

Foto: Thinkstock