malaville dolls black barbie natural hair

Gila tetapi benar: Walaupun sekarang, pada tahun 2016, anda akan menjadi sukar untuk berjalan ke mana-mana kedai mainan lama dan membeli anak patung fesyen dengan kulit coklat dan keriting semula jadi. Anda mungkin mendapati seseorang dengan nada kulit yang gelap, tetapi kemungkinan dia, seperti kebanyakan saudara perempuan plastiknya di atas rak, akan mempunyai rambut yang agak lurus, mungkin beberapa keriting longgar. Saya katakan ini sebagai seseorang yang mempunyai dua gadis muda yang melayari lorong anak patung secara teratur. Kami hidup di kawasan etnik di New Jersey tengah, setengah jam di luar New York City, tetapi selamat untuk mengatakan anak patung fesyen di Sasaran tempatan kami dan Mainan ‘R’ Us-es tidak betul-betul mencerminkan pembeli di lorong. Tiada apa-apa yang baru, sememangnya-tetapi itu tidak membuat keadaan tidak lagi membingungkan.

Ada harapan, walaupun. Seorang wanita telah melangkah dan menyediakan alternatif kepada adegan anak patung lurus biasa. Model anak patung Fesyen Mala Bryan, dipanggil anak patung Malaville, mempunyai pelbagai warna kulit coklat dan pelbagai tekstur dan gaya rambut semula jadi, termasuk Afros. “Tumpuannya adalah untuk tekstur rambut, nada kulit, dan solek semula jadi / tidak boleh dikaitkan,” Bryan-peminat boneka lama dari St Lucia yang lama mengeluh bahawa gadis-gadis hitam muda sering tidak mempunyai anak patung yang mencerminkan mereka- menerangkan dalam temu bual dengan Mic. “Saya memilih serat rambut dari keriting keriting ke keriting longgar.” Koleksi debutnya termasuk empat anak patung, tetapi dia mengatakan di blognya bahawa dia akan menambah lebih lama lagi. Dia merancang mereka untuk “kanak-kanak dari semua kaum, untuk kanak-kanak hitam / coklat dengan rambut Afro / kerinting … untuk mempunyai anak patung yang boleh dikaitkan dengan mereka, dan untuk kanak-kanak kaum lain mempunyai kepelbagaian dalam koleksi anak patung mereka.” Untuk tujuan itu, anak patung ini mudah diakses, bukan barang pengumpul yang hampir mustahil untuk mendapatkan tangan anda; mereka bersaing dengan harga $ 20.

Begitu banyak cerita rambut semula jadi yang menakjubkan membuat sejarah sekarang, dan anak patung Malaville yang cantik ini merupakan satu lagi kemenangan besar untuk kepelbagaian. Kudos, Cik Bryan.

Gambar yang disiarkan oleh Malaville Toys (@malavilledolls) pada 3 Dis 2015 pada 5:28 petang PST

Gambar yang disiarkan oleh Malaville Toys (@malavilledolls) pada 27 Disember 2015 pada 9:49 petang PST

Lebih Banyak: Wanita Hitam Kongsi Cerita Rambut Mereka:

Ingin tahu apa yang sedang trend kecantikan sekarang? Semak Indeks Gincu: