Kami perhatikan semasa Festival Filem Cannes bulan lalu bahawa beberapa makhluk yang paling glamor untuk meraikan permaidani merah menyapu rambut mereka secara dramatik ke satu sisi. Adakah itu, kami tertanya-tanya, tren rambut musim bunga / musim panas rasmi 2011? Rupa-rupanya, jawapannya adalah ya: Dua lagi It Girls telah dikesan memakai rambut pinggang pada hari ini sahaja.

Pippa Middleton berada di luar dan di London memakai tudung poni ekor keriting …

0601 pippa middleton sideswept hair bd
PHOTO: FilmMagic

… semasa pertengahan di seluruh dunia, di Korea, Miranda Kerr memodelkan gelombang limpahan. (Dalam gambar ia kelihatan seperti dia terus membalikkan rambutnya ke hadapan untuk memastikan ia kekal satu sisi.)

0601 miranda kerr sideswept hair bd
PHOTO: WireImage

Ini semua baik dan baik, tetapi sayangnya, saya tidak boleh mengatakan saya akan memeluk trend yang ditunggu-tunggu dalam masa terdekat. Kenyataannya adalah bahawa rambut saya mungkin akan kekal keriting sehingga, oh, Oktober. Ia akan menjadi roti, roti dan lebih banyak roti di alam semesta rambut saya yang tidak selebriti musim panas ini.

Ada apa-apa pemikiran baru tentang fenomena penyapuan-rambut-satu-bahu ini, atau adakah anda hampir merasakan perkara ini?

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

BARU! Sekarang Anda Boleh Baca Glamor di Flipboard!

Muat turun Glamour pada pelanggan cetakan iPad anda, ia kini merupakan sebahagian daripada pelan langganan anda!

Seperti hadiah percuma? Masukkan undian Glamour terbaru.

Daftar untuk fesyen dan surat berita kecantikan kami untuk mendapatkan tip gaya mudah (ia akan menjadikan peti masuk anda 10x lebih seksi, kami berjanji).

Satu lagi PS: Adakah anda tahu anda kini boleh membaca glamour.com pada telefon pintar anda ?! Ia adalah buster kebencian yang muktamad.

Foto: Getty Images