Beberapa bulan lalu, minda Internet telah ditiup ketika Amazon membeli Whole Foods. Walaupun perubahan pasti akan berlaku di kilang runcit-dan beberapa telah pun bermula-terdapat beberapa rahsia mengenai rantai yang setiap pembelanja benar-benar perlu tahu sebelum kali berikutnya mereka merebut kereta. Oleh itu, kami meminta pekerja semasa dan bekas Whole Foods untuk fakta-fakta, ciri-ciri, dan hacks kegemaran mereka tentang kedai makanan kesihatan kesukaan semua orang..

1. Anda boleh mencuba hampir apa-apa di kedai.

Dikenal sebagai dasar “cuba sebelum anda membeli”, anda boleh merasai hampir apa-apa produk. Hanya meminta pekerja untuk membiarkan anda mencuba sesuatu, dan mereka akan membukanya untuk anda di tempat. “Bagi sesuatu yang mudah rosak seperti yogurt, ahli pasukan mungkin menawarkan produk pembeli supaya mereka dapat membawanya pulang dan mencubanya,” kata seorang pekerja kepada kami. “Itu tidak mungkin berlaku setiap masa anda meminta sampel, tetapi peluang anda adalah baik. “

2. Mereka akan memotong hampir apa-apa makanan untuk anda.

Sekiranya anda hanya memerlukan sejumlah item, minta pekerja memotongnya untuk anda. Sebagai contoh, anda boleh mendapat separuh kubis atau separuh tembikai. Di kaunter keju, anda boleh memasak keju yang sesuai dengan saiz yang diingini anda. Dan tukang daging akan memotong apa-apa jenis daging untuk memerintahkan.

3. Jangan tidur di atas barang bukan makanan.

Seorang pekerja memberitahu kami bahawa dia kerap menggunakan diskaun 20 peratus untuk membeli produk bayi, terutamanya lampin dan kain lap. “Saya menyedari bahawa dengan diskaun saya harga yang sama seolah-olah saya pergi ke Walmart, dan lampin benar-benar menyerap dan lembut,” katanya. Fonnya yang lain untuk bayi termasuk mainan bebas BPA, topi kapas organik, dan sabun tanpa wangian dan wangi percuma.

4. Ya, Whole Foods mempunyai kupon.

Mereka sebenarnya sangat mudah digunakan, dan anda tidak perlu klip apa-apa kerana mereka semua digital. Begini cara kerjanya: Muat turun aplikasi Whole Foods. Apabila anda sampai ke garis keluar, buka dan log masuk ke aplikasinya. Anda akan melihat kod bar kupon pada skrin utama, yang mengandungi semua kupon untuk kedai. Apabila jurujual mengimbasnya, apa-apa dan semua kupon yang layak akan digunakan untuk tujuan anda. Sesetengah tawaran yang menunjukkan baru-baru ini: $ 5 bernilai $ 20 bernilai segar, $ 2 off guac buatan sendiri, atau $ 5 dari daging atau ayam. Cukup bagus, betul?

5. Mereka meraikan cuti makanan.

Pada awal tahun ini Whole Foods mula meraikan satu cuti makanan setiap bulan-berfikir Hari Kopi Kebangsaan, Hari Pi Negara, Hari Cookie Negara, dan Hari Pencinta Keju Negara. Mereka meraikan dengan menawarkan tawaran, seperti kopi selama seperempat atau $ 2 dari jus besar. Menginap pada tarikh dan promosi melalui halaman media sosial mereka.

6. Produk jenama 365 hanya sama seperti segala yang mereka jual.

Sama ada anda membeli biji, cip, atau sos, mereka harus bebas dari warna buatan, pemanis, rasa, bahan pengawet, dan lemak hidrogenasi-seperti makanan di kedai.

7. Mereka akan menyediakan ikan untuk anda.

Di kaunter makanan laut, pemancing ikan akan memotong dan memecahkan sekeping ikan. Tetapi inilah berita besar: Mereka juga akan bermusim! Tanya perasa mana yang tersedia-biasanya ada pilihan besar campuran termasuk Thai, Latin, dan banyak perisa lain.

8. Mereka mempunyai produk bermusim edisi terhad.

Walaupun kedai tertentu mungkin lebih dikenali dengan persembahan bermusim, Whole Foods juga mempunyai beberapa yang terkenal. Seorang pekerja menjatuhkan kami ke beberapa kegemaran termasuk sandwich ais krim labu, labu rempah labu, kari Thai kari, dan losyen Sugar Plum semasa cuti.

9. Mandi dan produk badan benar-benar sah.

Tidak ada standard kerajaan untuk produk penjagaan badan yang diberi label “organik” seperti ada untuk makanan. Jadi Whole Foods mencipta garis panduan mereka sendiri. Sebagai contoh, produk penjagaan diri di kedai yang mengatakan ia “organik” harus mengandungi sekurang-kurangnya 95 peratus bahan yang disahkan organik oleh Standard Organik Nasional USDA. Jika produk dilabel “dibuat dengan organik,” maka ia mesti termasuk sekurang-kurangnya 70 peratus bahan organik yang disahkan.

10. Lebih separuh daripada semua Profesional Kejuahan Bersertifikat dalam kerja dunia di Whole Foods.

Orang ini secara literal tahu segala-galanya tentang keju, jadi teruskan dan geek dengan mereka. Anda boleh memilih otak mereka tentang bagaimana keju dibuat, di mana mereka dari, apa yang hendak dibeli, bagaimana untuk menyimpannya, wain atau makanan untuk dipasangkan, dan banyak lagi. Dan ya, dasar rasa sedap yang kami sebut tadi meluas ke kebanyakan keju di kaunter keju.

11. Bar salad adalah tempat yang bagus untuk menggodam makanan.

Seorang pekerja mengetepikan kami bahawa bar makanan yang disediakan boleh menjadi cara yang bagus untuk menjimatkan wang dan membuat makanan berkhasiat dalam satu kilat. Dapatkan beberapa ekor lada, cendawan, dan brokoli untuk membuat goreng. Atau isi bekas kecil dengan beberapa buah zaitun, artichokes, lada merah panggang, dan feta untuk penyebaran Mediterranean tanpa membuang sampah untuk semua bekas setiap item. Genius!