1124 women health 30K millionares vg

Pernahkah anda bertemu seorang wanita yang berpakaian dengan nines (seperti dalam keseluruhan ensemblenya, ditambah dengan beg, mesti mempunyai ribuan biaya), hanya untuk mengetahui bahawa dia baru lulus dari kolej – bulan lepas. Atau adakah anda mempunyai kawan yang entah bagaimana boleh makan di restoran mewah setiap malam – atas gaji penolong? Tidak, mereka bukan semua bayi dana amanah. Bertemu dengan “elit” yang baru. Adakah anda seorang??

**** Saya telah berminat dalam demografi ini untuk seketika. Ia menarik kepada saya betapa sejauh mana orang akan pergi untuk mengekalkan rupa kekayaan – walaupun dengan mengorbankan kebahagiaan mereka sendiri. Saya menyebutnya sindrom gotta-semua-kini (sebenarnya, saya menulis tentang sesuatu yang serupa untuk CNN baru-baru ini) – apabila orang menikmati ragam champagne pada belanja Bud Light.

Dan dalam jawatan baru-baru ini tentang tempat kami tinggal dan sama ada ia sihat, satu pembaca Vitamin G (kembali lagi, kristindenae – komen anda sangat menarik!) Memberitahu kami tentang kampung halamannya: “Saya di Dallas … Ini juga rumah jutawan $ 30K – yang bermaksud orang yang memajak BMW dan pangsapuri mereka tidak mampu sehingga mereka membuat hutang menjadi kaya. “

(Dan, untuk lebih backstory, ini adalah satu artikel yang menarik mengenai jutawan Dallas ’30K.) Tidak ada yang salah dengan rasa mahal (um, saya jadi bersalah itu), tetapi tanya mana-mana pakar kesihatan mental tentang sama ada “sekarang” itu akan membeli kebahagiaan jangka panjang, dan jawapannya, anda sudah tahu bahawa ia adalah lemak besar TIDAK.

Pada nota yang sama, adakah anda akan mengambil cabaran Vitamin G dan tidak membelanjakan sebut harga pada “Jumaat hitam”? Dan, hanya untuk keseronokan, semak ini Glamour sekeping cara untuk kelihatan kaya dengan kurang.

Apa yang anda fikirkan orang yang hidup seperti ini? Ketahui seseorang yang sesuai dengan profil ini (saya lakukan)?

Foto: iStock